Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija računalnik-fotoaparat-nekompatibilnost

računalnik-fotoaparat-nekompatibilnost

kupila sem si fotoaparat, ki za uspešen priklop na PC zahteva windowse 98 SE ali novejše (kar sem opazila šele kasneje), jaz pa imam le windowse 98 in jasno inštalacija programov s CDja ne uspe.
svetujte mi, kaj storiti? ne se mi smejat, sem namreč popolni analfabet na tem področju.

Nič ne moreš storiti, enostavno si boš morala instalirati
novejši operacijski sistem. Katerega je pa odvisno od tvojega računalnika.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

kje ga dobim in kako ga inštalirati?

Program kupiš pri Microsoft Slovenija, oz. v računalniških podjetjih.
Če ne veš, oz. ne znaš pa vprašaj kakšnega prijetelja/znanca/soseda, kako se instalira, oz. kupi.

lp

(\__/) Copy and paste bunny (='.'=) to help him gain (")_(") world domination

ja, saj ravno zato sprašujem tukaj, ker trenutno ni nihče od znancev, prijateljev itd. dosegljiv:-))

mi lahko poveš kakšna je približna cena? ali je inštalacija enostavna, v smislu, da pač vstaviš en cd, naprej pa te vodi čarovnik, ali pa je bolj komplicirano, da se npr. lahko poruši sedanji op. sistem in kaj izgubim, če ne bom previdna?

Mogoče nam pa najprej zaupaj, kakšen fotoaparat imaš.

Nekateri imajo stvar narejeno precej enostavno in ko svoj aparat vtakneš v usb vhod, preprosto vidiš njegovo kartico kot usb disk, s katerega lahko kopiraš slike kar z raziskovalcem. Če je aparat tak, potem je edina omejitev ta, da polkna 98 nimajo podpore za usb, si jo pa lahko namestiš dodatno.

Drugo vprašanje pa je ali tvoje računalo sploh ima usb vhode?

fotoaparat imam canon powershot A510, računalnik pa toshibin prenosnik-star 6 let, kljub starosti ima usb vhod.

Sorči, zdej vidim, da sem ga mičken zaj****.

98 so že imeli podporo za USB, tako da tukaj ne bi smel bit problem.

Pri Cannonu trdijo, da je za PS A510 twain driver tudi za polkna 98, tako da mislim, da ne bi smel bit problem v tem, da slik ne bi mogla dobit dol iz aparata.

Če pa ostal software ne deluje pod 98, si pa še vedno lahko najdeš tudi ustrezne zastonjske.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close