računalničarji, prosim pomoč
Dajte mi pomagat. Imam enega računalničarja doma, pa pravi, da ne gre. In sicer sledeče.
Imam prenosnik HP Pavilion Entertainment PC, DV
Nad tipkovnico ima tako vrsto hitrih tipk (osveži, dvd, puščice levo, desno, pauza, izklopi glas, +, -). Prej je imel rč naloženo visto, sedaj pa imam xp.
Te hitre tipke mi ne delajo. Mož pravi, da zato, ker je bil rč narejen za visto?! Nalepka pravi Designed for Windows xp, spodaj pa Windows vista capable.
Torej želim si, da bi mi te tipke delale.
Lahko kaj naredim ali ima moj dragi prav in to pač ne gre.
Se mi zdi, da bo bolj tisto, da je kovačeva kobila bosa:-)))
Hvala in lep večer,
Ines
Samo Viste ne tiščat nazaj na kištico, saj je bila največji zmazek med operacijskimi sistemi!
Ja, Iness, takole ti bom povedal: tvoja kobila je res bosa, treba bi jo bilo malček podkovati 🙂
Na gornji povezavi izberi svoj OS, to je XP – in voila – pokazali se ti bodo gonilniki za tvoj čarunalnik. Med njimi boš našla tudi driverje za tipkovnico in miško. Namesti si še gonilnike ‘HP Quick Launch Buttons’ – tipke ti bodo delovale tudi na XP-jih. Tvoj dragi očitno ni namestil vseh gonilnikov, ali pa so XP-ji po nameščanju delovali koliko toliko v redu in se možek ni poglabljal v podrobnosti. Toplo priporočam tudi namestitev driverjev za Chipset.
No, sedaj pa čakam na tvoj odgvor Iness, da gumbki spet ‘primejo’ 🙂
Pa lep dan in še kdaj!
Tajfun
Forum je zaprt za komentiranje.