Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Računalničarji, prosim pomagajte

Računalničarji, prosim pomagajte

Kar naenkrat mi je računalnik prenehal delovati. Na servisu so povedali, da se je pregrela plata. z diskom ke pa vse ok. Naročili smo novo plato (ploščo) in nam jo bodo danes namestili. Upam, da jo bo disk prepoznal, kajti drugače menda ostanem brez vseh podatkov.

Zanima me nekaj. Imam pošto v Outlook expresu. Ali jo je možno kakor koli shraniti, ker imam gor ogromno podatkov (prejeta in poslana pošta ter osnutki), ki so nujno potrebni za nadaljnje poslovanje?

Hvala za pomoč.

Če je disk delujoč, potem ni problema glede shranjenih podatkov. Enostavno se ga priklopi na en računalnik in skopira vse na tvojo mašino (če bo potrebna ponovna namestitev celotnega sistema ali če boš slučajno šla v nakup novega računalnika). To bi morali na servisu vedeti in nima veze z (ne)prepoznavanjem novih komponent. Na tak način ti lahko tudi shranijo vse podatke na recimo DVD-je.

Šola za naprej: kupi si zunanji disk in vsake toliko (npr. enkrat mesečno) skopiraj vse podatke nanj. Tako boš imela dve kopiji podatkov, na tvojem računalniku in na zunanjem disku. Moraš imeti precej smole, da ti oboje crkne istočasno.

Glede outlooka pa nimam pojma, ker ga ne uporabljam.

Hvala za odgovor in nasvet. Ga bom vsekakor upoštevala. Me pa še vedno skrbi glede Outlloka. Upam, da bo kdo vedel kako in kaj mi je narediti.

Kater mail pa uporabljaš?

Pokliči servis in jim povej, da imaš el. pošto preko odjemalca Outlook Ekspres. To je še posebej pomembno, če bodo morali slučajno zaradi menjave matične plošče ponovno nameščati (beri popravljati namestitev) o.s. Windows.

Mail imam v Outlooku expres in ga lahko odpiram in zapiram le na svojem računalniku. Ni tako kot pri gmailu, da ga lahko uporabljaš od kjerkoli 🙁

Kako je zdaj s tem? A se vseeno da dobiti podatke s pošte dol?

Hvala.

Tukaj piše, da zadostuje, če skopiraš vse .pst datoteke, ker je v njih shranjeno vse, od mailov do kontaktov in koledarja.

Torej naj nekdo priklopi delujoč disk na en računalnik in to skopira nekam na varno. Ko ti bodo vzpostavili nov sistem, pa te .pst fajle skopiraš nazaj v outlook folder.

A se to lahko naknadno naredi, se pravi, ko je do težave že prišlo al samo prej?

Hvala za sodelovanje in pomoč 😉

Ja, lahko se to stori, ker je disk delujoč. To ponavljam že ves čas. Ne dovoli, da ti na servisu povozijo vse podatke. Raje vzemi mašino in naj ti nekdo, ki je bolj vešč, to prekopira. Je razmeroma preprosto opravilo.

Najlepša ti hvala. Če si kje blizu (Celje z okolico) plačam ekstra okusno pijačko 😉

Cel disk, ne samo pošto ti lahko prekopirajo.
Le povedati jim moraš, da naj to naredijo.

Nisem iz okolice Celja, ampak tudi če bi bil, sem približno 5 let nazaj sprejel odločitev, da ne hodim več na popoldanske/vikend akcije reševanja računalniških problemov. Kajti, vsi možni problemi v bližnjem in daljnem sorodstvu ter znanstvu so nekako prišli do mene. Tega se ne grem več, ker imam svojo službo kot programer, svojo družino in svoj prosti čas. Malo so imeli dolge nosove, ampak od takrat imam mir. Edino tašči ne uidem, ker mi žena najeda 100 na uro, če ne pomagam, ko pride do težav z računalnikom.

Če zadevo uporabljaš tudi za službene namene, podatke raje shranjuj na dodatni disk ali drug računalnik v mreži vsakodnevno.
Nastavi si avtomatski backup oz. kopiranje za vsak dan po končanem delu.
Ali pa vsaj v petek zvečer.

o teh stvareh se pogovarjaj s serviserjem. on bi ti naj pomagal ven iz zagate.

kje si najdla tolk nesposobne serviserje?

¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨ ·uʍop əpısdn əɥʇ Obožujem rdečo zvezdo, pijem Heineken. Iä! Iä! Cthulhu fhtagn! Gosturnca u solat še ni konc sveta.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close