Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Računalničarje prosim za nasvet

Računalničarje prosim za nasvet

Iz starševskega čveka so me dobesedno nagnali v ta forum…
Računalnik sem poskusila spraviti na stanje pred nekaj dnevi : sistemska orodja,ponoven zagon…. a mi ne odpre ko kliknem obnovi sistem. Odpre se mi okno Za odpiranje uporabi…tam so programi Internet Exploer,Emule,Adobe Reader,Nero StartSmart,WordPad…
Kako bi lahko popravila stanje na računalniku, ki zdaj zgleda tako, da je na namizju polno enakih ikon z znakcem Exploer(če za odpiranje uporabim Exploer se nič ne zgodi), pod ikonami pa piše npr Canon My printer, e Mule,Google Chrome…Prej so bili ti programi vsak s svojo ikono in so se normalno odpirali. Zdaj se noben noče odpret samodejno z dvoklikom, ko pa grem na Odpri, me sprašuje “Za odpiranje uporabi…”
Računalnik je tako čisto neuporaben, ni pa mi jasno zakaj je ostala edino Mozila Firefox, ki dela normalno.
Ali sem bila dovolj jasna? Res se ne znam izražati z računalniškimi izrazi…
V bistvu je vse tam kjer mora biti, le odpirati ne morem ničesar. Sumim, da mi je sin nekaj ali nekam kliknil, mogoče je le kakšen majhen trik – kako uspostaviti prvotno stanje…
Hvaležna bom vsakemu, ki mi bo odgovoril.

ufff, edino, česar se spomnim tako na hitro je, da imaš za vse te ikone dejanske ikone tudi v mapah, če me razumeš, torej ikono za nek program boš našla tudi v mapi od tega programa (pod my programes), enako bi jih lahko povezala s temi ikonami.

Če prav razumem , mogoče so se zgubile bližnjice, oziroma poti od bližnjice do programa. Na novo jih je potrebno narediti. Poiščite program na hdd ju in na izvršilno datoteko kliknite z desno tipko , naredi bližnjico in jo prenesi kamor želiš, desktop-namizje…

LP,Sandi http://www.taskmedia.si

Hvala, med programskimi datotekami sem poiskala Office in program Exel. Tam izgleda vse prav, prava ikona. Ko ustvarim bljižnico na namizje (Prejšnjo varianto sem iz namizja izbrisala), pa se tam zopet pojavi napis Exel, ikonica pa zgoraj od Exloerja, kot so vse druge na namizju.

Tudi Worda ne morem odpret, stare shranjene datoteke v Wordu pa se odpirajo normalno, lahko jih tudi urejam in shranim pod novim imenom.??

Meni je tole zelo sumljivo. Da ni prišel kak virus v sistem, ki ti sedaj meša štrene.

virus

Mislim da bo tale postopek pomagal za začetek
http://support.microsoft.com/kb/555067

Potem pa zadevo prepucat

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close