račun pri zobodravniku
Bila sem pri zobozdravniku, dobila eno belo plombo oz. bolje rečeno zalivko, ker je samo malo popravil staro plombo.
Plačala 20€ (zobozdravnik ima konecesijo). Presenetil me je pa račun, kjer je pisalo le: Zdravstvena storitev, 20€. Kako lahko kdo potem ve kaj so v resnici zaračunali? S tem, da je zunaj cenik in nobena storitev nima cene 20€.
Potem ginekolog s konecsijo: zaračunova ultrazvok, nek drug ginekolog spet privat s koncesijo pa tega ne zaračunava. Kje je tu logika?
Plačala si razliko, ker ti je dal boljšo plombo, kot jo je pripravljena plačati zavarovalnica. Recimo, da bela zalivka iz boljšega materiala stane 50 evrov, zavarovalnica pa prizna samo 30 evrov za zalivko iz slabšega materiala (ki ga pa v praksi noben zobar ne mara uporabljat, ker je dejansko škart). Drugič pa kar pogumno vprašaj, zobarji načeloma ne grizejo 🙂
vsaka podobnost z našim zdravstvem in javno hišo je zgolj naključna[/quote]
hahaaaaaaa ti dogaja vidim :)[/quote]
ja, počasi bom moral zamenjat javno hišo ker gre moja madame v zasluženi penzion, ob vsej ponudbi ni tako lahko najti druge, ki bi obvladala, če grem pa privat pa vsi hočejo sam one zelene šusteče)) kriza
metulka, vem, da se bele plombe za plačat, ampak mene bolj moti račun, kjer je pisalo zdravstvena storitev. Kak račun pa je to? Kaj, če bi v trogovini ob nakupu žemlje napisali preprosto: hrana. Ničhe ne bi vedel ali je kupec kupil meso, čokolado, sadje, kruh. Niti količine ne bi vedel pa je bistvena razlika ali kupiš kg mesa ali pa eno kajzerico.
Zakaj lahko zobodravniki pišejo take račune iz katerih ni jasno kakšna storitev je bila opravljena.
In zakaj eni ginekkologi zaračunajo ultrazvok, drugi pa ne, čeprav sta oba privat s koncesijo?
Aleksandra, če ti tema ni všeč, je ne beri. MON menda ni tvoja last, da bi lahko cenzurirala teme, ali pa se mogoče motim in si ti moderatorka MONa? Če si, potem moteče teme pobriši, če nisi pa jih lepo mirno preskoči. Saj te nihče ne sili, da moraš prebrati in komentirati vsako temo. Veliko tvojih postov se mi zdi butastih pa jih ne komentiram. Zakaj bi jih, saj ima vsak pravico pisat tu gor.
Bibia_Melita, ja ta naš sistem me čudi. V trgovini mora račun biti tipi topi, zdravniki in podobni pa nas okrog prenašajo z računi.
Še dobro, da si sploh dobila račun. Velika večina zobozdravnikov, zdravnikov, odvetnikov, notarjev, raznoraznih svetovalcev…. računov sploh ne izdaja :)[/quote]
lej Bibita, saj račun se bo izstavil na koncu..tako kot v Egiptu , Tuniziji, Libiji…))) čak ko bo raja rekla..sam mal…da skočim v avtu po sekiro…da poračunamo)))
Še dobro, da si sploh dobila račun. Velika večina zobozdravnikov, zdravnikov, odvetnikov, notarjev, raznoraznih svetovalcev…. računov sploh ne izdaja :)[/quote]
lej Bibita, saj račun se bo izstavil na koncu..tako kot v Egiptu , Tuniziji, Libiji…))) čak ko bo raja rekla..sam mal…da skočim v avtu po sekiro…da poračunamo)))[/quote]
Težko rečem, če bo res tako, mi smo še daleč od Egipta, Tunizije…. :))
Se pa strinjam, da je tisti račun, ki je izstavljen na koncu, vedno največji (najdražji) :))
Forum je zaprt za komentiranje.