Najdi forum

Splash Forum Arhiv Računalništvo, telefonija, internet in televizija Rabljen prenosnik – do 12”

Rabljen prenosnik – do 12”

Mi lahko kdo kaj komentira glede tegale računalnika:
http://pocenipc.com/prenosniki-2/prenosnik-dell-latitude-d420
Baterija je 6 celična, zdržala pa naj bi 1,5h.

Kak drug nasvet glede prenosnikov?
Rabim pa nekaj v tej velikosti, večje ne. Rabil bom za brskanje po internetu pa za kak dokument odpret. Ne bom rabil za nobene filme, nobene igrice… mora biti pa takoj majhen, da gre v nahrbtnik. 10” sem pa zdi malce majhen. Ne vem, če se da dobro videt recimo wordove dokumente? RAMa pa je fajn, da je vsaj 1GB. Fajn je, da ima naložene win xp ali 7, Vista pa raje ne. Optična enota ni tako zelo nujna. Važno pa je, da se da uporabljat mobilni internet (se pravi, da preko USB Modema?).
Je tale rabljen ok ali je vseeno bolje dati še kaj zraven in nabavit novega? Rabil pa ga bom res bolj malo, zato mi nakup nekega dragega prenosnika ne diši.
Koliko pa pri podobnih zdržijo nove 6celične baterije?

Pa še eno laično vprašanje:
a se da vsak prenosnik priklopit na 12V avtu? Domenvam, da rabiš za to poseben kabel, ne vem pa če imajo vsi računalniki možnost dokupa tega kabla?

Ne vem, no…. še malo dodaš pa imaš nekaj podobnega, novega z garancijo in operacijskim sistemom. Ca. 300 eurov stanejo podobni, če ne celo zmogljivejši modeli tega formata. DVD pekača pa pri tako majhnih rač. itak ponavadi ne boš našel. Dokupiti je treba zunanjo usb dvd enoto. Stopi v kakšno prodajalno pa naj ti vključijo kakšno podobno škatlo, da boš imel predstavo o kakovosti slike in resolucije.
Osebno vidim prednost takih igračk edino v majhnosti in večji mobilnosti, kot nam je na voljo pri klasičnih večjih prenosnikih.

Za 300€ najdem le 10” :(, 12” pa za tam kakih slabih 500€

Tako, da bom verjetno vzel 10”
Koliko pa pri novih drži baterija, če je 6celična. Včeraj sem gledal reklamo BigBena pa sta notri dva 10” , podoben procesor, 6celični bateriji pa pri enem piše delo do 5h, pri drugem avtonomija do 11h?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close