rabljen digitalec za otroka
Čisto vsako željo otrokom ne moremo izpolnit. Obljubite ji to za kdaj drugič, če si bo res res želela, razložite ji, da ne more imeti vsega. 6 let je absolutno premalo, fotoaparat ni igrača. Otrok lahko škljoca, ko bo pa treba slike računalniško obdelat je pa hčerka sigurno premlada, da bi to delala. Digitalni fotoaparat pa “zahteva” digitalno obdelavo.
Kupi ji mobija s fotoaparatom.
Drugače se pa take stvari kupuje in prodaja na Bolhi.
Pa brez zamere, nisem hotela biti nesramna ali pikra.
Spoštovana Saša!
Žal se ne strinjam s tabo. V naši družini imamo omejitve in kupujemo le tisto, kar se nam zdi pametno. Imamo že dva digitalna fotoaparata ( Cannon S2 in Cannon PS A520. Ker oba z možem veliko fotografirava, je to tudi velika želja najine šestletnice. Tu in tam ji dovoliva, da naredi kakšen posnetek z tamalim (A520) in mala že ima smisel za izbiro motiva, kompozicijo… Ne vem, kakšne izkušnje imaš ti s šestletniki…
Pa še to: hči nikoli ni zahtevala fotoaparata, je pa velikokrat izrazila željo po svojem, ker vidi, da se midva zelo bojiva za najine “tadrage” fotoaparate. Res ne vidim razloga, zakaj ji ne bi privoščila enega starega navadnega digitalca, ki pa ni preveč drag ( tako tudi ob morebitni nesreči ne bo prehude izgube), če sem prepričana, da bo zelo pazila nanj in da s tem lahko razvija svoj morebitni talent. Ali naj ji raje kupim dve barbiki za isto ceno??? da se bo naslajala ob kiču??? Mislim, da je za 6 letnico fotoaparat dosti bolj primeren.
No, to je moje mnenje.
Pa še to: pred kratkim sem bila v LJ na bolšjem sejmu in ne boš verjela – nisem videla niti enega digitalnega fotoaparata 🙂
Če ga kdo ugodno prodaja, naj mi javi!
LP
M.
M.V. se strinjam s tabo. Otroci želijo posnemati starše, saj so jim le ti vzorniki. In prav je tako. Otroku je potrebno omogočiti, da te lahko posnema in si mu s tem vzornik, sicer si poišče drugega. Ta drugi pa je lahko precej slaba izbira. poleg tega se na ta način krepi družunska vez, ki je zelo pomembna za čustveni razvoj otrok.
Mi imamo 4 letnika in smo mu dali naš stari Canon S2 (ker smo si pač kupili novega, boljšega – Sony R1) in je z njim zelo zadovoljen. Predvsem pa se je naučil paziti nanj, ko je videl kako sem jaz pazil nanj in kako jaz pazim na novi R1.
Da digitalne fotografije zahtevajo nadaljno digitalno obelavo je pa itak čisti nesmisel. Če si dober fotograf in znaš videti sliko, svetlobo in barve, lahko s kakšnim Photoshopom fotografijo le pokvariš.
Le tako naprej. Vzpodbujajta otroka k skupnim opravilom in hobijem.
LP