Rabite angleščino, nemščino, italijanščino… v službi?
Rabite kaj tuje jezike v službi?
V katerih službah vam pridejo prav tuji jeziki?
Baje, da naj bi naši delodajalci zelo iskali tiste, ki znajo nemško. Jaz nemško znam pa mi nikjer prav ne pride.
Angleščina je pa pri meni čisto zarjavela, je še nikoli nisem rabila v službi. Edino za začetek službe so zahtevali dokazilo, da znam en tuj jezik. Pred davnimi leti.
Kaj pa znanje ruščine, češčine… komu to prav pride? Jaz ne znam, se pa sprašujem, če se splača to učiti, ker je slovansko, verjetno ni tako težko se naučiti.
Jaz uporabljam nemščino in nekaj malega tudi angleščino.
Ne gre pa za običajajno pogovorno izrazoslovje, ampak poslovno nemščino. V Sloveniji je polno podjetij v lasti tujcev, ki so sicer družbe, ampak poslujejo kot poslovne enote. Komunicira se tako v bistvu z nadrejenimi v Nemčiji, Švici in to ne v slovenščini.
Tole moram raziskati. Se pa bojim, da se to bolj išče kake ekonomiste, pravnike, verjetno tudi kake ing?
Moja nemščina je solidna. Angleščina je zarjavela, ampak jo nameravam obnoviti. Sem pa razmišljala, da bi mogoče z nemščino kaj dosegla, ker pač pravijo, da v Sloveniji bolj slabo znamo nemško in da so taki kadri iskani.
Hja, za parkomate pa res rabiš tuje jezike :). Pa za minimalca so sigurno dobili poliglota.
Večino časa v službi komuniciram v angleščini. Delam v IT. Tudi vse dokumentacije, navodila, certifikati….vse angleščina. Nemško znam samo osnove, ne rabim nikoli. Veliko zadnja leta tudi hrvaško/srbsko, ker je ogromno teh večjih podjetij s katerimi delamo postavilo pisarne v srbiji in pokrivajo celotno bivšo jugo. Sicer če ne znaš lahko angleško tudi z njimi. Je pa v veliko razpisih zahtevana nemščina, kar je logično, ker je veliko podjetij v sloveniji z lastniki iz nemško govorečih držav. Če živiš na obali seveda Italijansko. Rusko tudi včasih, ampak ni tako pogosto. Angleščina mislim da je osnova, to skoraj povsod zahtevajo.
angleško, 04.09.2021 ob 09:43
Večino časa v službi komuniciram v angleščini. Delam v IT. Tudi vse dokumentacije, navodila, certifikati….vse angleščina. Nemško znam samo osnove, ne rabim nikoli. Veliko zadnja leta tudi hrvaško/srbsko, ker je ogromno teh večjih podjetij s katerimi delamo postavilo pisarne v srbiji in pokrivajo celotno bivšo jugo. Sicer če ne znaš lahko angleško tudi z njimi. Je pa v veliko razpisih zahtevana nemščina, kar je logično, ker je veliko podjetij v sloveniji z lastniki iz nemško govorečih držav. Če živiš na obali seveda Italijansko. Rusko tudi včasih, ampak ni tako pogosto. Angleščina mislim da je osnova, to skoraj povsod zahtevajo.
Pri nas so za službo tudi zahtevali dokazilo, da obvladaš en tuj jezik. Ampak v praksi pa nisem nikoli nič rabila.
Iščem pa novo službo pa razmišljam tudi o tem oz. delam na tem, da moje tuje jezike osvežim. Pa razmišljam kaj se splača, da bi našla kako ok službo.
Pred davnimi leti sem bila na razgovoru v enih termah, tam so zahtevali nemščino, nisem dovolj znala. Zdaj bi tam uspela :).
Ker imam pa željo se enkrat naučiti še kak drug slovanski jezik (ruščino ali češčino recimo), razmišljam, če bi to lahko kaj prav prišlo za službo.
Forum je zaprt za komentiranje.