Rabim težke besede – za vaje 3/9
Med težkimi besedami imamo že zapisane:
nahrbtnik, daljnogled, medved, vrv, čmrlj, polž, polh, kostanj, volk, žolna, grad, galeb, hrib, čoln, labod, lokvanj, gozd, školjka, grmovje, knjiga, sneg, zob, stol, golob, zvezki, glasbeni stolp, robček, med, obraz, drobtine, čevelj, madež, ključ, življenje…(in tiste: delal, spal,…ki se končajo na l).
Katere še veste, da bi lahko vadili?
Hvala.
Spet napaka, upam le, da te besede vrinjaš v stavke in ga ne siliš, zdaj pa piši in mu naštevaš same te težke besede?? Vrini jih v stavek, naj ima vmes še kaj lažjega. Že zadnjjč sem ti omenila, da preveč forsiraš svojega otroka, matraš, pa vidim, da se te ni nič prijelo. Pusti mu dihat, vsaj čez vikend!
Naj ti ponovim, bolj ga boš silila na način, da bo tam revež sedel in moral pisat, red kot v šoli, vse bo še slabše. Motiviraj otroka na drugačne načine, naj ne ima občutek, da sedi tam in piše kot v šoli!!!
zvezka, zrezka, pravljica, golaž, pogled, medved, med, prehlad, grb, revež, podpis, gumb, dež, brez, krog, rž, dež, megla, glasba in vse izpeljanke, knjiga in vse izpeljanke, podpis, občutek, izkušnja, polž …
tukaj malo poglejte https://interaktivne-vaje.si/slovenscina_rs/pravopisne_vaje_2_5r_2.html
Rad bi pojedel nekaj slatkega.
Ali že imaš ispit za kolo?
Otplazil se je skozi grmovje.
Razdelili so deset bresplačnih kart.
Le droptinice so še ostale.
Medvet se je dvignil na zadnje noge.
Na glatkem ledu ti lahko zdrsne.
V slaščičarni so ponudili zastonj slatkarije.
Komaj je otskočil!
Otprta vrata so nihala v vetru.
Ljutske pravljice so najboljše.
Zanima me, gdo je vdrl v trgovino in gdaj se je to zgodilo.
Cesta je bila glatka in spolska.
Najslapšo oceno sem dobil pri matematiki.
Najraje imam glazbo.
Deklica je zelo ljupka.
Morali smo jo otpeljati v bolnišnico.
Marsigdo si ne more privoščiti počitnic na morju.
Nahrbtnik je poln droptin.
Iz iskušenj se največ naučimo.
V knjižnici sem si isposodil pravljico.
Napisati sem moral življenepis Hansa Christiana Andersena.
Forum je zaprt za komentiranje.