Najdi forum

rabim pomoč

Večkrat sem že uporabila kak vaš nasvet,recept. Danes pa ga res nujno rabim. Včeraj zvečer se mi je najavila prijateljica na obisk. Pride danes okrog 12h. Nekaj bi rada pripravila. Ne bi ravno kuhala kosila-mogoče kaj enostavnega, ali pa kar kaj hladnega!? Kaj mi svetujete? Časa imam pravzaprav res malo- še v trgovino moram. Petja

Ti bom dala klasičen odgovor. Pitulice! Recept gotovo že imaš, če si namenjena v trgovino tudi sestavine niso problem, narejene bodo pa tudi hitro. Prijateljici bodo gotovo všeč, ne poznam nikogar, ki mu niso bile :-)))

imam prijateljico s kataro se vidiva 2x na leto. ko pride k meni, ponavadi naredim 2 namaza za na kruh, na en kroznik nalozim narezan prsut /ona je notra nanj/, pa zraven malo oliv,kislih gobic. ce imam cas, specem svez kruh… naredim se kaksno mesano solato. pa kozarcek dobrega vina! potem pa sediva, mazeva, grickava in klepetava do nezavesti !! 🙂 lp petra

nam so zadnje čase zelo všeč wrapi. Kupiš tortiljo, potrebuješ še malo piščančjega ali puranjega mesa, korenje, koruzo, zeleno solato, bučko itn. Korenje narežeš na zelo tanke palčke (a la julienne), ravno tako bučke, meso narežeš na trakove in popečeš na malo olja, vse skupaj, list solate, koruzo, bučke in korenje, pa meso tudi, naložiš v tortiljo in zaviješ. Tortiljo včasih namažem z malo kisle smetane. Lahko je tudi cocktail omaka ali kaj podobnega.

LP Neja

Kakršnakoli pašta oz. testenine so hitro narejene – npr. s tuno ali pa karbonara. Zraven še skleda zelene solate. Za predjed pa lahko ponudiš pršut na grisinih. Če ti ostane še kaj časa, spečeš cookies ali pa jogurtov biskvit.

Ker je danes kar precej hladno, bi se kar prilegla kakšna juhica. Če imaš slučajno že kuhano govejo, jo lahko ponudiš.Lahko pa zelo na hitro narediš kakšno kremno juho. Potem pa lahko pripraviš npr. makaronovo solato s tuno, ali kakšno bolj konkretno solato. Če nimaš časa za posladek,kupi par rezin torte ali dobrega peciva kar v trgovini. LP Marja

Biftek ali fondi.

Ravno sem iz trgovine. Hvala vam za nasvete. Naredila bom kremno juho, namaz s kaprami-malo pekoč , naredila bom solato s paradižnikom, papriko,koruzo,rukolo…, kupila sem pa še tatarski biftek in dva kosa odlične torte. Petja

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close