Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika rabim pomoč: namaz

rabim pomoč: namaz

enkrat sem v eni gostilni jedla predjed in sicer: iz kuhanega pršuta, in…..hm…nekakšnega namaza. Ta namaz je bil lepo zavit v kuhan pršut……bilo je njami.
Kako narediti ta namaz? Iz česa? Skute, majoneze….pojma nimam. Tudi v kuharci nisem našla nič pametnega.

hm, nekaj ljudi bo naslednjo nedeljo pri nas doma na kosilu.
Rada bi pripravila dober, okusne a preproste jedi, pa vseeno malo drugače kot pa juha, pa zrezki in krompir.
Recimo da bi rada za predjed pripravla ta kuhan pršut, pa popečene kruhke,
potem juha
pa potem……nekaj preprostega in okusnega.
Za sladico bom sama spekla sadno torto.
Hm….pomagajte s kakšnimi nasveti.
Maška

Sama naredim takole:Malo spenis kislo smetano,da se zrahlja,v to das smetanov hren(kupljen),malo nasekljanih oliv,soli in popra,kaksno zelisce,ki ga imas rada,lahko tudi rdeco redkvico na drobno sesekljano.Ni slabo,ce malo kuhanega prsuta sesekljas in dodas.Zajames z zlico in zavijes.Daj na hladno.Ko serviras,malo okrasi z vejico petersilja in rdeco redkvico,lahko tudi polovicke mlade cebulie.
Tudi s skuto lahko polnis.Jaz naredim nekaksen liptavski sir po moji fantaziji.Recept dobis v vsaki k knjigi.Boljsa je ricotta,ker ni tako kisla,kot nase skute.Sicer je ena nasa tudi manj kisla,mislim tolminska v lonckih,nisem sigurna.
Za toplo predjed naredim palacinke s spinacnim nadevom,ki mu dodam veliko parmezana in malo muskatnega orescka.Zlozim v ognjevarno posodo,namazem z mesanico razzvrkljanega jajcka in kisle smetane.Pecem 20 minut.To je prakticno,ker lahko vse naredim zezjutraj,potem samo dam v pecico.Vcasih naredim palacinkine kanelone.Na palacinko dam rezino toast sira in pecenega prsuta .Lepo zavijem z vseh stirih strani,povaljam v moki,,jajcku in drobtinah.
Ocvrem na vrocem olju in,jih razrezem na 3 cm debele rezine.Lahko jes takoj,ali pustis na toplem v pokriti posodi.
Vazno je,da si pred gosti sproscena in spocita.Zato vedno pripravi stvari,ki jih ni treba delati zadnji trenutek.To je nasvet babice.

Nekaj mojih skromnih idej sem ti dala.Mogoce bo kaj uporabnega..

Lepo se imej babi

Hej,Maska,si prebrala ,ti je navodilo za sirov namaz,kaj pomagalo? Lp babi

Hey babi,
šele ta vikend bomo praznovali, ker nas je našo štiričlansko družinico vse kompletno gripica položila v posteljo. Jutri se bom lotila peke, nabave , itd.
Ti sporočim
Maška

Upam,da ste zdaj ze vsi zdravi ! Lepo se imejte.Babi

Zdej smo zdravi, po zabavi,
vsi smo se lepo imeli, hrana je uspela, namaz tudi, skratka……blo je full dober.
Babi in vsem ostalim, lep sončen dan želim
Maška

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close