rabim malo pomoči – golaž
Jaz, ki se sicer ogibam vsem nepotrebnim dodatkom, tudi na čebulo potresem noževo konico sode in čebula se zelo hitro razpusti. Me pa pri tem moti to, da potem jed na sladko povleče. Poskusila sem tudi že z miksanjem na pol prepražene čebule, pa nam ni bilo všeč, ker je bilo nekako “zdrizasto”.
lp
Čebula se mi vedno čisto lepo stopi. Najprej jo drobno narežem, dam v posodo z malo olja, posolim in dušim da lepo postekleni. Nato dodam na kocke narezano meso in 2 -3 stroke česna. Meso vedno spusti svoj sok, zato dušim dokler se ta sok ne posuši, potem pa dolijem čisto malo vode, zopet dušim tako dolgo, da ta voda izhlapi. To ponavljam tako dolgo (približno 1 uro), da ni več videti kakšnih koncev čebule. Nato dolijem vodo, dodam ostale začimbe (mleto rdečo papriko, poper…) in kuham še nekaj časa, da je meso res lepo mehko. Na koncu golaž rahlo zgostim (če je dosti čebule, je potrebno res čisto malo zgostiti)
LP
Ali se je kdo vprašal, zakaj toliko čebule prepražiti?
Seveda zgostimo jed lahko s čebulo, ki je napol spražena, ampak čebulo rabimo (vsaj jaz) da obarva golaž.
Ali potem dajete full paradižnika in paprike (pa še to po možnosti kaj industrijskega)
Tako kot je že nekdo omenil: dober golaž se kuha in kuha in kuha…….
LP
Ponavadi nekaj minut mešam samo čebulo na olju, po parih minutah jo malo posolim in dolijem prav prav malo vode, mešam na srednje velikem ognju. To delam mogoče , odvisno od količine, manj kot pol ure, nato dam notri meso in to potem vse skupaj spet pražim, nato pa sledi vse kar spada naprej…….Čebulo tudi vedno režem samo z nožem, z ničemer drugim, ker mislim, da delno spremeni okus. Mi ga zaznamo. Mislim, da bomo prav danes imeli za kosilo tole na mizi in zraven špinačo v krompirjevem testu… zelo dobro ! :))))
Forum je zaprt za komentiranje.