Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Rabim lektorja

Rabim lektorja

Rabim lektorja v Ljubljani, ki ima končano smer , slovenski jezik s književnostjo ali razredni pouk ali splošno jezikoslovje.

Imala bom od 40 do 50 strani.

Zainteresiranec/ka naj mi ponudbo (cena) pošlje mail na xmkx2002@yahoo.com

Hvala,
Martina

Pozdravljeni, sem profesorica slovenskega jezika, z lektorstvom se ukvarjam tudi poklicno, cena 500 SIT/avtorska stran – 1500 znakov.

Hvala! Sem že prejela ugodnejšo ponudbo.

Lp

Evo, brezplacen nasvet, Luna 2005, ceprav imam obcutek, ga da ne bos upostevala. Cenejsa ponudba ni vedno ugodnejsa ponudba. Najugodnejsa je tista ponudba, ki ob se sprejemljivi ceni zagotavlja najvisjo kakovost.
Tudi pri lektoriranju velja tisto od nasih babic – za malo denarja malo muzike. Metkina ponudba je ugodna, kolikor poznam razmere na tem “trgu”. 25.000 za 50 strani, po mojem bi dala se kak rabat za “uboge” studente. Recem uboge, ker sem enkrat lektorirala diplomsko nalogo fantu ekonomistu, ki mi je jadikoval tako, da bi se ga se kamen usmilil, potem pa je nalogo prodal!!!
Zato tistemu, ki rece, da je Metkina cena previsoka, jaz povem, da pri svojem mehaniku za “mali” servis, ki ne traja vec kot eno uro in pol, placam nekaj manj kot 30.000. Pa ne trznem. Pa noben drug ne trzne. Tudi ti ne bi trepnila z ocesom.
Tudi na trgu za lektoriranje je prevec nelojalne konkurence. In potem se preveckrat dogaja, da kaksni pocarji za seboj pustijo vec skode kot koristi. Pa brez zamere.

Se popolnoma strinjam s slednjim mnenjem. Seveda se 500 SIT proti 200 SIT, za kolikor ponujajo lektoriranje nekateri na internetu, sliši veliko. Se je pa že zgodilo, da so mi v prinesli nalogo, ki da je bila lektorirana, vendar jo je profesor zavrnil. Da ne govorimo o vodovodarjih, mehanikih in raznih hišnih mojstrih, s katerimi se mi lektorji glede zaslužka sploh ne moremo primerjati. Za 30.000 SIT moraš presedeti kar nekaj ur za računalnikom ali pa za mizo.

Naj še jaz dodam, da profesoricam razrednega pouka (mojim kolegicam) ne bi dala lektorirati besedila. Včasih še v otroških zvezkih ne najdejo/mo napak. Včasih je treba tudi nekaj (samo)kritičnosti.

New Report

Close