Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek rabim inštrukcije za angleščino za osnovno šolo

rabim inštrukcije za angleščino za osnovno šolo

tereza je mojo tamalo spravla iz slabe 3 na dobro 4, ang ce kdo rabi v lj in okoli terezija.matoh@gmail.com piste, sicer ne vem ce se uci ampak ce ja je punca zakon. Zdej pa iscem za starejsega sina instrukcije  3 letnik gimnazija bežigrad za nemščino

Odgovor na objavo uporabnika
U kidding, 01.01.2018 ob 22:25

Povprečno izobražen starš (torej vsaj s srednjšolsko izobrazbo) petošolcu ne zna pomagati pri angleščini??? Mu predstaviti osnove, na katere bo obešal nadgradnjo??

Al se zajebavate al ste pa popolnoma nesposobni!

Ne starši znamo angleško. Ampak drugo je učiti svojega otroka kot tujega….

Naši tud angleščina šepa medtem ko matematiko takoj pogrunta za kaj se gre. Pri angleščini je bila še pesmica problem ko je ponavljala z nama, ko je parkrat ponovila z sosedo pa je šlo bolje.

Zgleda nimaš otrok…

Ja vsi starši pa res neznano angleščine,ker se je nismo učili,ampak drug tuji jezik. In kako zdaj naj pomagamo?

Lepo je biti pameten tisti ki obvlada.

Ampak je res problem ko otroku ne gre,in mu pada volja do šole zaradi enega predmeta.

Nudim inštrukcije iz angleščine v OŠ ali srednji šoli. sem profesorica angleščine. Oglasite se! 🙂

Ni vse odvisno od učiteljev in inštruktorjev, ampak v veliki meri tudi od otrok.

Trije primeri:
Fant je pred inštrukcijsko uroz izginil neznano kam. Ponavadi se je skrival kje v bližini doma. Kako naj ga kaj naučim, če ga  ob dogovorjenem času sploh ni doma ? Mama me je prosila, naj grem namesto nje v šolo na govorilne ure.
Drug primer dekle v prvem letniku srednje šole. Bila je počasna, ničesar ni razumela, zato sem preverila njeno znanje iz osnovne šole. Izkazalo se je, da ne zna niti osnov iz 5. in 6. razreda. Kako je s takim neznanjem končala osnovno šolo, mi ni jasno. In tako sva morali iti od začetka. Starši pogosto ne razumejo, da otrok ne more obvladati tekoče snovi, če ne zna osnov. In pogosto precenjujejo znanje svojih otrok.
Tretji primer dekle je imelo štirice, zato so me starši najeli za inštrukcije. Bila je zainteresirana, dobro sodelovala, in v nekaj mesecih je bila na peticah.
Večina otrok, ki potrebujejo inštrukcije, sodi v drugo kategorijo. Užitek za inštruirati so tretja skupina, ampak takih je malo.

Se moram oglasit, da se zahvalim eni uporabnici foruma, ki je delila svojo izkusnjo in kontakt od terezija.matoh@gmail.com. Ne znamo vsi starsi ang tako da bi lahko otrocku pomagati. Jaz imam 2 in tavelka je gimnazijka ful pridna samo nima najboljsga posluha za jezike, tamal katastrofa za 2 se borimo. Kontaktirala sem Terezko, super punca tavelki je ang vzljubila, ker so se pogovarjale ker ima punca britanski dialekt, v Londonu je zivela. Tamalcek ma zdej lepo 3. Mam vprasanje, ce kdo pozna iz izkusenj instruktorja za matematiko?  Hvala vnaprej.

Za kakšno ceno

V Zeleni jami je hiša inštrukcij. Pojdi tja vprašat.

Horizont inštrukcije. Poglej spletni stran.

Ufff, jaz sem se Angle tekoče naučila šele ko sem se preselila za nekaj let v Anglijo. Rabiš besedni zaklad in vsa slovnica ti nič ne pomaga, če je ne znaš uporabljat v pogovoru. Poznam ljudi ki so včasih anglo tekoče obvladali sedaj nimajo stika z jezikom in so ful pozabili.

Mogoče probajte z otroci začet govorit vsak dan malo angleško in ga vzpodbujajte da začne govorit. Bi z veseljem pomagala ampak sem predaleč do LJ.

Pomaga prebrat tudi kakšno angleško knjigo. Problem je, ko se tole neznanje začne kopičit, če otrok ni delal na temu od začetka in ga seveda neznanje povozi. Po moje se vse da uredit, par mesecev aktivnega angleškega dela, ampak ne samo s kjigami suhoparno, nekaj da bo otroka zanimalo. Kakšna aktivnost, mogoče tudi z angleškimi vrstniki da nima možnosti govorit slovensko. Kaj knjižnica v LJ nima več borze znanja? Tam so imeli native speakerje ki so to delali včasih?

Še to, če boste začeli z risankami in TV vam priporočam angleške, ne ameriške, ker je bistvena razlika v izgovorjavi in besednem zakladu.

Če se vedno iščete inštruktorja/ico angleškega jezika, mi lahko pošljete sporočilo na 040537593. Sem  profesorica angleškega jezika. Instrukcije pa potekajo na moji lokaciji v Lj.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close