Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice rabim inf. o NZ in Francoski Polineziji

rabim inf. o NZ in Francoski Polineziji

Hoj,

januarja 05 nameravam obiskati Novo Zelandijo ter kakšen otok v Polineziji.
Zanima me, če je bil kdo v NZ meseca januarja oz. februarja.
V LP-ju piše, da je takrat totalna gužva po vsem otoku, ker so šolske poletne počitnice in da je potrebno ful v naprej rezervirati spanje, prevoze, oglede ker drugače zvisiš.

Zdej sem v dilemi, ker ne vem kaj naj naredim.Prestavim potovanje ali v Lonely-ju samo malo pretiravajo ❓

Druga zadeva je Polinezija. Kateri otok priporočate? Želim it na Boro Boro ali Hvahine, ki je blizu njega. Kakšno je takrat tam dol podnebje in zanimajo me predvsem cene nočitev in hrane. Grem na low budget.Je sploh možno poceni pridt skoz?? Tam bi ostala cca 5,6 dni.

Zelo bi bila vesela kakšne vaše informacije oz. izkušnje.

LP
Popotnica

Pozdravljena Popotnica!

Res je, v NZ je januarja in februarja največja gužva, ampak tudi v Lonely Planetu vedno malo pretiravajo. Ne vem v kakšni obliki boš potovala. Če boš potovala v lastni režiji, z avtom ali na štop, je vsekakor pametno hostle rezervirati vnaprej. Če boš pa izbrala npr. kakšen backpackerski avtobus (Magic Travellers Network ali Kiwi Experience), potem ti ni potrebno skrbeti za prenočišča. Oni imajo v vseh hostlih zakupljeno določeno število postelj in dnevno delajo rezervacije kar iz avtobusa. Jaz sem bil v NZ februarja in marca, potoval sem z Magic-om in ni bilo nobene panike s prenočišči. Ja, drugače pa je bila kar gužva (še posebej na južnem otoku) in v lastni režiji ter brez rezervacij bi marsikje ostal na cesti ali moral poiskati kak drag hotel.

Za Francosko Polinezijo pa ti kaj dosti ne znam svetovati, ampak poceni tam sigurno ni. Če potuješ na low budgetu, potem so mogoče Cookovi otoki ali Fidži boljša izbira. Bil sem na Fidžiju in za 2 tedna sem porabil okoli 300 USD (hostli, hrana, pijača, taksiji, ladijski prevozi med otoki).

Lep pozdrav
Pepson

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close