Najdi forum

Splash Forum Arhiv Ženski in moški čvek Rabim finančni nasvet

Rabim finančni nasvet

Pred leti, ko sem bila še mlada in nisem imela pojma o čem se gre (tudi zdaj bolj malo vem) sem svoj certifikat vložila v PID Arkada 1. Takratna vrednost 100 tisočih tolarjev še danes ni nominalno dosežena.

Kaj mi svetujete; ali naj prodam in kupim raje kakšen drug vrednostni papir oz. točke vzajemnega sklada ali naj vztrajam pri Arkadi in upam da bo kdaj kar nastalo iz tega.

Hvala

Po mojem se ne splača tega prodajat. Jaz bi pustila, mogoče pa bo nekoč kaj iz tega… Če vrednost ni krepko presežena, se ti ne splača prodajat.
Čakaj, mogoče pa bo kej.

Poglej, piši na KDD Klirinško depotno družbo, na Tivolski cesti 48 v LJ in jih prosi za izpis stanja ali vsaj povprašaj, če lahko pri njih izveš koliko imaš sedaj the in katerih vrednostnih papirjev. Potem pa najdi na internetu BPH borzno posredniško hišo, kjer tudi brezplačno svetujejo. to sem jaz naredila, dobila odgovor in nasvet kaj sem mi splača prodat, kaj obdržat, kam prodano vložit. Srečno.

Glede na nizko vrednost tvojih vrednostnih papirjev ti svetujem naslednje. Če misliš zadevp prodat potem je bolje prodat takrat ko boš tudi kaj kupila. Ob prodaji delnic je tudi nekaj fiksnih stroškov, ki so isti ne glede na znesek prodaje oz nakupa. In ravno zaradi tega malo premisli. Ta trenutek zanesljivo ni dober čas za nakup vrednostnih papirjev na slo borzi, pa tudi arkada se še ni preoblikovala v nekakšen vzajemni sklad zato ti svetujem da počakaš.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close