rabac
Kompas ima ugodno ponudbo hoteliov (3*) za Rabac.
Vse izgleda privlačno, malo me skrbi da ni kaka tuga – ne iščemo discotek – smo že okoli 40 let. Kaki lokalčki, trgovinice, restavracije…se kaj dogaja?
Če je kdo tam že bil prosim za izkušnje (plaža, mesto..)
Hvala in uživajte na zasluženih počitnicah.
Moja sestra je šla lani na Rabac in se je vrnila zelo zelo razočarana. Moje umazano (mimo so plavali rabljeni ženski vložki), osebje v hotelu neprijazno, hotel zanikrn kljub zagotovilom, da je vse na nivoju. Ni zahtevna oseba in se hitro prilagodi, kar je pa preveč…
Morda pa je samo to njena negativna izkušnja.
Veliko sreče!
Lidija
Naša družina je bila letos med prvomajskimi prazniki na krajšem doputu v hotelu Mimoza. Hotel je vzorno obnovljen, vztrajno so obnavljali tudi dva sosednja hotela. Hrana nam je bila dobra, z uslugami smo bili zadovoljni. Okolica je bila zelo lepo urejena in zelo je bilo čisto. Hotel ima zunanji bazen ob katerem je bila sicer grozna gneča.
Plaža je čisto blizu in je prodnata (večji okrogli kamni). Je precej dolg zaliv, vendar imam občutek, da si glede na kapaciteto treh hotelov in avtokampa kakšnega groznega razkošja ne moreš privoščiti. Po gozdnih (sprehajalnih) potkah se da priti do skalne obale, vendar tam za poležavanje ni primerno, kvečjemu za kakšen skok v morje. Plaža je bila še čista, morje takrat tudi, ne vem pa kako je poleti.
Na drugi strani Rabca, do tja smo se le sprehajali, pa vlakec tudi vozi tja, so tudi hoteli, zato ne vem za kateri hotel gre. Tam pa je skalnata obala s prostorčki, ki so primerni za poležavanje.
Rabac je manjše “umetno” mesto. Ni starega mestnega jedra, je le nekaj trgovinic, restavracij, prodajalcev sladoleda, pristanišče za ribiške in turistične ladjice, vendar ni preveč hrupno. Mesto je bilo očitno zgrajeno za potrebe turizma, zato nima “duše”, je pa ob morju v celotni dolžini od hotelov na eni strani, čez mesto in naprej do drugega dela dolga sprehajalna pot. Zelo zanimivo in res vredno obiska pa je na hribu (cca 3 km od Rabca) staro mesto Labin s starim delom mesta, obzidjem in trdnjavo.
Nam je bilo v Rabcu v predsezoni všeč, ne vem pa kako je v sezoni.
LP, Sonja
Ej ne vem, ampak jaz grem skoraj vsak vikend v Rabac, voda je v istri zihr najbolj čista – mogoče ti že 5 modrih zastav pridobljenih letos nekaj pove. Drugače res ni strega mestnega jedra so pa barčki, štantki, pa zadnjič je bila živa muzika. Kar se tiče zabave si jo je treba sam nardit, tko, kot pa povsod. Lep dopust.
Forum je zaprt za komentiranje.