Rabac – izkušnje
Meni ni bilo všeč. Počutila sem se klavstrofobično, ker iz Rabca skoraj nimaš kam. Bivali smo v hotelu na hribu, torej smo morali vsakič, ko smo hoteli na plažo, potem riniti nazaj v hrib. Plaže nabite do zadnjega kotička z ležalniki za obupno visoko ceno. V enem tednu smo se tako kopali samo enkrat, ko smo se uspeli prebiti do prve vrste. Sicer pa kotel. Mislim, da je bil pollux. Nimam pripomb. Bazen za odrasle in otroke. Hrana fantastična, vse čisto. Vsi prijazni. Ugodna cena.
Če bi šla še enkrat, bi izbrala hotel na drugi strani, kjer se razteza taka dolga peščena plaža in hoteli niso na vzpetini. No, pa ne bom šla. Je veliko lepših destinacij. Pa drago je bilo. Trgovin tam praktično ni, samo za pijačo in sadje. Mislim, da je bila že pred tremi leti kila breskev 8 evrov.
hotel castor – polux, v borovem gozdičku v hrib. avto ves čas v senci, vendar z potegnjeno ročno. plaža lepa, primerna za otroke tudi peskovnik na plaži. slaba stran: marele in ležalnike ponujjao kot na bazenih in ker je plaža manjša je problem bit le na svoji brisači. in še ena slaba stran: promenada do druge plaže oblegana z štanti celi dan, z majhnim otrokom prava mora, ko bi rad vse imel. do zdravnika je potrebno z avtom.
bili tam, kjer so 3 hoteli: Mimoza&co…
grozno, vsak hotel ima menda kakih 400 sob, plaža pa je dolga le enih 200m. Gneča na plaži je takšna, da se niti premaknit nisi mogel, sence sploh ni… jaz še tako natrpane plaže v življenju nisem videla. Ma skoraj bolj, kot v Makarski :)))
v katalogih zgleda idilično, ker so slike posnete pozimi, ko ni nikogar na plaži. Poleti je neznosno…
žal mi je od celega dopusta v Rabcu ostala v spominu samo gneča na plaži.
lp
Nam je pa fajn v aparthotelu Albona, je čisto na koncu Rabca. Dopoldan smo na bazenu, popoldan pa na plaži. Res pa je,da gremo vedno v predsezoni (konec junija) in še ni gužve. Predvsem pa v tistem koncu Rabca ni veliko Slovencev, če pa so pa niso “preseratorski” (da bi se jih slišalo že na 200 m). Morje pa kristalno čisto.
V Rabacu sma bila lani z fantom… Leta 2016. Bila sva v 2 hotelih in sicer v Marina ** in Girandella tourist Village. v Marini sma bla v najvišjem nadstropju in nama je blo zlo otesnjeno in pogled v zid… tako da res neke rjuhe zimske, staro pohištvo 50 let … res ni blo fajn. v Girandelli pa je blo super, boljša atmosfera, zelo blizu plaže, balkonček, in hraaaana odlična, res polpenzion, za zajtrk in večerjo ogromno dobre okusne hrane in raznolike. Res kot da bi jedla v hotelu z 4-5 zvezdicami. Sicer nekaj minut hoje do jedilnice ampak če si sedel zunaj še odličen pogled na morje uglavnem fajn prostor.
Kar se pa tiče plaže, je bilo par takih malih zalivčkov, vem da je bil en hotel ki je imel večjo daljšo in bolj odprto plažo, ampak sva do tja imela kake 15 – 20 minut hoje tako da tja nisva hodila. Plaže so lepe in urejene, je pa fajn da si hitro zjutraj zagotoviš prostor, je bila skalnata in pa kamenčkasta plaža. Odprli so tudi novo prestižno gostilno kjer se je tudi kar dogajalo in pa par manjših barov… v enem od njih tudi večkrat glasba v živo itd. in pa nek manjši klub. Restavracij, oz placov z pizzami ali hitro hranu tudi čisto dovolj.
Zvečer tudi štantov ogromno pol ure hodiš mimo štantov da greš mimo vseh…Res zanimivo. Maš tudi raznorazne aktivnosti – potapljanje, peljanje z ladjicami, vožnja s skuterji itd….
Sem bila že več kje. In s tem sem bila zelo zadovoljna. Priporočam.
Od 2008 do 2017 se je ogromno spremenilo, kar se tiče hotelskih namestitev. Rabac se namrec spreminja v sceno za TUI tip gostov. Na začetku Rabca so prenovili tri hotele in dvignili zvezdice. Kamp se je povecal. Vsi hoteli v okviru Valamarja (na drugi strani zaliva) prenovljeni v nulo in zgrajeni novi, 4 in 5 zvezdic.. Se pravi, kot gost hotela imas vse na dosegu 100m. Hotel,plaza,bazen,aktivnosti. Dejstvo pa ostaja, da so plaze ena velika skala, kjer so vmes nekje (ne povsod) v mikro zalivcke nasuli prod in to je to. Aja, pa gosti iz apartmajev bodo kmalu tenko piskali, ker imajo Valamar hoteli koncesijo na plaze pred hoteli. To pa pomeni da bodo na 90% plaz lezalniki posuti kot gobe po dezju. So pa imeli ze incidnet (Jutarnji), ker so pred par dnevi podili domacinko z dojenckom s plaze. Gradska plaza, kjer imas mir, je pa 100m skal. Kar se mene tiče: kot hotelski gost, ki se mi nikamor ne da – ja, bi sel tja, kot najemnik apartmaja, lacen aktivnosti – obvoz v kak drug kraj.
Glede na tvoj komentar o spakedranščini, bom te vprašala samo, kakšen problem imaš ? Če ti ni všeč ne beri, enostavno pojdi naprej 🙂
Stara sem 19 let in se mi zdi da pišem veliko bolj slovnično pravilno kot večina mojih vrstnikov. To niti ni pomembno. Seveda, da vem kako se piše čisto slovnično pravilno, samo ni se mi zdelo tako bistveno, ker ne pišem eseja ali znanstvenega članka, temveč podajam mnenje na forumu.
BISTVO je bilo to, da sem ODGOVORILA na vprašanje in DELILA SVOJE IZKUŠNJE.
Tudi sama se letos zanimam za nek kraj in ZADNJA STAR, ki me je zanimala v komentarjih so slovnične napake. In tudi se mi zdi veliko bolj pristno in realno, če nekdo malo narečno in ne čisto slovnično kaj napiše 🙂 Me nikoli ni motilo, razen če bi bilo res katastrofalno 🙂
Tvoj komentar se mi zdi neprimeren in nesmiseln. Počni in piši raje kaj bolj pametnega. 🙂
No, sem pa vsaj obudila temo iz leta 2008. 😉
LP.
Forum je zaprt za komentiranje.