Najdi forum

Mene pa zanima, če je že kdo dopustoval na Rabu v kraju Kampor in v Supetarski Dragi?
Kakšne so kaj plaže in ponudba restavracij, glede na to, da so to manjši kraji na otoku?

LP,
M.

Kampor in Supetarska Draga nimata prav lepih plaž, veliko je blata, močvirij in trave. Lepša je obala pod cesto Supetarska – Lopar, ki pa je kar težko dostopna.
Najlepše plaže na Rabu so verjetno na polotoku Kalifront (zalivčki s peskom/mivko), lepa obala je tudi od Banjola proti Mišnjaku (trajekt).
Sicer je Rab kar živahen otok, dogajanja in restavracij zlasti v mestu Rab ne manjka. Tudi če si nastanjen v Kamporu ali Supetarski ni noben problem , saj so razdalje zelo majhne in prideš z enega konca otoka na drugega v slabe pol ure.

lp

Kako ste to mislili, da je veliko blata in mocvirja?
Verjetno je to v tem zalivu, kaj pa ob strani tega zaliva? Je tezko priti do tja?
Na njihovih straneh pa pisejo, da je plaza pescena?

Hvala za odgovor.
LP,
M.

Res so ob straneh zaliva lepše plaže, zlasti zalivčki pod cesto proti Loparju. Sama Supetarska pa dejansko izgleda kot slovenska obala, se pravi rodovitna zemlja in polja do obale, kar ponavadi ne zagotavlja najlepše plaže in najčistejšega morja. Mogoče obstaja v Supetarski tudi kakšna urejena peščena plaža, ki pa je ne poznam. Kot rečeno – ni tako bistveno kje si nastanjen, saj je npr. od Supetarske do zalivčkov na Kalifrontu vsega 10 km vožnje.

a kdo pozna autokamp padova3-mislim da je v Banjolah
a je bil že kdo tam,prosim za čimveč inf.

Bil sem tam lani konec julija. Kamp je zelo lep, sploh del ki je namenjen šotorom (z borovci porasel griček). Sanitarije so OK, v kampu je več restavracij in velika trgovina.
Plaža je zunaj peščena in brez sence, v morju pa je mivka. Zelo primerno za otroke, saj se globina vode le počasi povečuje. Do mesta Rab je cca. pol ure hoje po peš poti ob obali, vozijo pa tudi taxi čolni.
Skratka, jaz sem bil zadovoljen in priporočam.

Ja Padova 3 je pri mestu Rab, oziroma je do Raba ca. 25 minut hoje.
Je lep kamp in se da dobit senco pod borovci, čeprav zna bit gužva.
Voda ni kristalno čista, se pa da preživet. Nasproti kampa
je majhen otoček- 10 minut plavanja, kamor se lahko umakneš,
čeprav ni ravno samota, je pa res čisto.
Kar se kampiranja na Rabu tiče je to verjetno najboljša lokacija,
saj je sam Rab res izjemno mesto vredno ogleda. Konec julija
(pozanimaj se za točen datum) je tam tridnevna fešta, ko goduje
sv.Krištof ki je zavetnik mesta. Se splača videt.

hvala za odgovor

Mi smo se zanimali bolj za Kampor, in zdaj me res skrbi, da bom cela od blata:)
Za otroke pa je verejtno v redu ta plaza v Kamporju – jo mogoce poznas?
Kako pa se pride do tistih zalivckov na tem Kalif..kako ze? Z avtom brez problemov?
Hvala,
M.

Mo-mogoče si malo preresno vzela ali pa sem jaz pretiraval 🙂

Plaže so v Kamporju in Supetarski verjetno ravno tako urejene kot drugje, le naravni pogoji so na tem delu otoka (fliš) taki, da je več zemlje, rastja itd. So tudi močvirnati predeli, seveda pa ni treba da se tam kopaš. Bo pa gotovo več plavajoče trave v morju kot npr. v Banjolu ali na Kalifrontu.
Do polotoka Kalifront je iz Kamporja nekaj km iz Supetarske Drage pa tudi ne več kot 10 km po asfaltni cesti.

Več o Rabu na

http://www.otokrab.hr/info/

Kalifront dejansko spada pod kraj Kampor, na interaktivnem zemljevidu klikni na Kampor. Na prvi sliki je plaža v Kamporju, na drugi in tretji pa Kalifront.

lp

A je biu gdo v Suhi Punti?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close