Pustite kdaj mačke same doma?
Mačko, ki je zunanja, pustimo doma tudi za 10 dnu, se pa zmenimo s sosedo, da ji pride nasut brikete in dat vodo. Ampak je samostojna, večino časa zunaj, ulovi si miši. Je niti ne bi mogli kam odpeljati, ker notri bi znorela, zunaj pa se izgubila.
Mačkon, ki je notranji, pa gre v varstvo k sorodnikom. Ampak ta ne bi preživel zunaj, za noter pa ni problematičen, je lahko sam cel dan.
Do 24h maksimalno, kar je več, pa gredo v varstvo ali pa kdo pride k meni. Nikakor samo za nahranit, se je treba z živaljo tudi sicer kaj ukvarjat. So sicer notranje, ne bi pa samih puščala dolgo niti zunanjih. Oziroma nikakor na način, kot en zgoraj piše, da soseda brikete nasuje in vodo zamenja. Kaj pa, če se vmes kaj zgodi, kar pri zunanjih mačkah ni tako zelo nenavadno ali nepričakovano?
macji10panda, 24.10.2022 ob 07:06
Če imate mucke, ki so notranji in zunanji, jih pustite kdaj 2-3 dni same doma in zunaj? Naši si znajo ujeti miš, hladno tudi še ni …
Takim kot si ti, bi morali živali vzet, vas pa zapret. Seveda brez hrane, saj bi v celico prišla kaka podgana…
Vedno smo jih jemali s sabo. Potem je eden pobegnil v gozd in je trajalo debelo uro, da je prisel nazaj. Naslednjic se mu je uspelo izmuzniti iz rok ob zelo prometni cesti. Ampak je vseeno prisel do 18 let. Naslednji macek je eno popoldne sel ven in ni znal, oziroma ni upal dsomov. Smo ga nasli, a ni upal prilesti iz skrivalisca. Jaz sem ostala z njim nekaj ur, da se je stemnilo in umirilo, sele potem je prilezel ven in sva sla domov. In smo rekli, dost je. Od takrat naprej je bil sam doma. Pri 17ih je umrl, zdaj imamo drugo, ki je zelo zvedava in jo puscamo doma. Ker smo zapeckarji, se to v povprecju zgodi manj kot 1x na leto,. Ampak macke nikoli vec s sabo. Je veliko vecja moznost, da bo slo kaj narobe, kot ce ostane doma.
Forum je zaprt za komentiranje.