Najdi forum

Splash Forum Arhiv Knjižni molji in pravopis Puščavska roža

Puščavska roža

Pozdravljeni!

Na forumu se pojavljam prvič, ker se navadno poslužujem branja pri družinskih temah, ali pa zdravstvenih težav.

Vsam prav prisrčen pozdrav!

Potem ko sem v najstniških letih prebrala vse od Konsalika, Daniele Steel, Viktorije Holt….. skratka kar so takrat v knjižnici imeli, in prestopila mejo limonad, zdaj raje berem kaj resnejšega, vkolikor mi čas sploh kaj dopušča,

Vam danes priporočam nekaj resnega:

Ali je kdo bral knjigo črnopolte manekenke Wallis iz Somalije – naslov je

Puščavska roža (njeno ime v prevodu). Izšla je že pred časom.

Gre za spoznavanje afriške kulture in tradicije.

Ker je knjiga osebna izpoved in pripoved o dogodkih, običajih in predvsem doživetjih posameznice, ki pa se vsako leto še izvaja na več tisočih deklic iz Afrike, Vam je res ne priporočam za branje pred spanjem.
Sicer pa je pametno včasih pogledat čez planke.

Torej junakinje/junaki, ki ste jo prebrali brez solz na obrazu in ne da bi vas zgrabil neprijeten krč v trebuhu,
predlagam Vam, da mi poveste svoje mnenje.

Ampak prosim, brez kakšnih vmešavanj religije (takšne ali drugačne) v obrede, s katerimi nimata Sveto pismo in Koran nič skupnega.

Pa lep vikend,

Zalika

Krasna knjiga, sem prebrala tudi nadaljevanje, ‘puščavska zarja’.
Ti proporočam da ga prebereš.
Hči je stara 6 let, pa sem ji morala govoriti ‘obnovo’, ker jo je tudi zelo zanimalo.
Resnično dobra knjiga, oziroma težka življenjska pot avtorice.
Se pa sedaj redno sprašujem ,ali morda ravno v tem trenutku kakšna deklica ne trpi muk obrezovanja…..

Meni je bla 1. knjiga-Puščavska roža boljša kot nadaljevanje-Puščavska zarja. Prvo sem prebrala v dveh dneh, ker mi je bila tako dobra!! Je pa tudi full žalostna, pretresljiva in kar težko verjameš, da se takšne stvari še danes dogajajo po svetu. Najbrž se me je tako dotaknila ravno zato, ker je avtobiografska in je bilo vse res.
Druga knjiga je tudi dobra, ampak je prva boljša 🙂

Sem prebrala obe knjigi in so mi bile obe všeč ….vendar zdaj pred kratkim pa knjiga (podobna tematika-druga država ) ŽIVA ZAŽGANA te pa dejansko pretrese in šokira…Zelo pretresljiva knjiga in vredna branja..LP

New Report

Close