Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika puranovi zrezki v omaki

puranovi zrezki v omaki

Pozdravljeni

ali mi lahko zaupate kako delate puranove zrezke v omaki,pa brez smetane prosim. Smo tolk jedli za praznike, da se moramo mal nazaj držat.

hvala za odgovore in lepo nedeljo!!!!!!!!!!!!!!!

l.p.lc

Smo se tukaj kar potrudili z odgovori.

Smetana seveda ni obvezna za omako. Zalij z vodo, pa je. Nekoliko prepražena moka in maščoba, ki ostane po opekanju zrezkov, naredita omako lepo rjavo, ostalo je stvar začimb (sol, poper, česen, kakšno zelišče kot rožmarin, majaron…).

Še bolj zdrava bo čista zelenjavna omaka, narejena na osnovi prepražene čebule in podušene zelenjave, paradižnikove mezge ipd.

LP Mimi

Kaj pa por in čebula?
Jaz zrezke najprej spečem, jih vzamem iz posode in v isti prepražim mešanico čebule in pora, včasih dodam tudi česen in seveda začimbe. Nekaj časa pražim, zalijem z vodo ali jušno osnovo in še nekaj časa kuham. To potem zmiksam, zlijem nazaj v posodo in dodam zrezke in še malo kuham. Lp.

ojla

sem se kar mal zmislila in sem zrezke popekla,dodala vodo,naribano svežo kumaro,narezane kisle kumarice in korenček,pa mal sem zalila s bešamelom, ko je bilo kuhano sem pa zelenjavo zmiksala in je bil super okus samo malo blede barve pride,tako da po mojem malo paradižnikove mezge ne bi smelo škoditi.

vseeno pa hvala za vse odgovore, ker bom verjetno še kdaj delala puranove zrezke v omaki in sicer na načine, ki ste jih predlagale.

nočko

lc

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close