Puranji zrezki
na prepraženo čebulo daš puranje zrezke, narezano korenje (ali koruzo, grah) priliješ malce vode (ne na zrezke), začiniš (kocka ali sol, poper, rdeča paprika, majeron), pokriješ in čez nekaj časa dodaš malce vina, nadaluješ še nekaj minut, vmes skuhaš riž in narediš solato. Če želiš priliješ sladko ali kislo smetano, ali pa podmet in kuahaš še 5 minut…….
Sem sicer že enkrat pisala… Puranje zrezke osoliš, jih povaljaš v moki, popečeš samo na olju, zaliješ z vodo in dodaš precej majarona (ca. malo žličko na nekje 4 zrezke), precej česna (stisnjenega, nekje 1 strok na zrezek) in dušiš, dokler niso zrezki mehki. Na koncu dodaš kislo smetano. In to je to. Poleg lahko ponudiš npr. kuhano ajdovo kašo, ki jo potreseš s petršiljem. Pa dober tek.
Aja, ali pa puranji zrezki z gobovo omako… Osoljene zrezke lahko posebej spečeš na olju in narediš omako posebej, ali pa osoljene zrezka popečeš na čebuli in jih “dušiš”, dokler niso skoraj mehki, potem dodaš na lističe narezane gobe (šampinjone…), podušiš, da so gobe “kuhane”, lahko dodaš tudi kak strok česna, malo popopraš, dodaš kislo smetano in po potrebi zgostiš z moko (moko in kislo smetano lahko prej zmešaš – se lepše vmeša).
Mogoče bi ti bil všeč tudi naslednji recept – puranje zrezke nareži na kocke ali trakove, posoli jih ter malo popeci, zalij z vodo, dodaj kurkumo ali limonino travo tger nekaj majhnih rezin ingverjeve koreninice. Dušiš, dokler se ne zmehča, po potrebi dolivaš z vodo. Enostavno, predvsem pa hitro.
LP
kaj pa zrezki v vinski omaki!?
zrezke posoli in namazi z gorcico-opeci jih na obeh straneh. prelozi jih na kroznik. na istem olju /+malo masla/ preprazi na drobno narezano cebulo /salotka je se boljsa!!/,na rahlo poprsis z moko ,premesas in zalijes z vodo…ko zavre dodas na drobno narezane kapre in 1 dl belega vina.zrezke polozis v omako in na rahlem ognju se nekaj casa kuhas. na koncu lahko dodas se zlicko smetane. lp petra
Hej,si ze dobila 100 in en nacin.
Ce pa se ti bo zahotelo malo dlje pripravljati,cirka 35-40 minut, lahko poskusis se moj recept:zavijes v rulade ali eno samo(iz pravokotnega zrezka) jajcno zeliscno palacinko,rezino prsuta ali pancete,prevezes z rafjo ,popeces po vseh straneh,zalijes z vinom ,pokrijes in dusis do mehkega.Na koncu lahko dodas v omako malo smetane.
Zacimb seveda ne pozabi.Rezes posevne rezine,priloga, jaz dober riz .
Nekje sem ze napisala recept,mislim pred kratkim.Lep pozdrav Babi
Forum je zaprt za komentiranje.