Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika puranji zrezki in naravna omaka

puranji zrezki in naravna omaka

Punce, kako ve spečete puranje zrezke, da dobite zraven tisto fajno naravno omakico.
Jaz soljene zrezke popečem na olju in malo zalijem z vodo, ampak ta omaka je potem tako vodena. Kako se jo da izboljšati?

Pa še to, koliko časa pečete zrezke. Meni se zdi, da jih vedno predolgo, ker se bojim, da bi bili znotraj premalo pečeni, samo potem so pa trdi kot podplat, če jih predolgo pečem:((

puranje zrezke najprej najmanj eno uro namakam v mleku (recept tašče-in dejansko so ful mehki). Peči jih moraš res hitro, če ne so trdi. Če jih prej namažeš malo s senfom, bo omaka okusnejša. Lahko jih zaliješ tudi s smetano za kuhanje…
LP

kako, najprej lepo prepražim čebulco, nato dam zrezke notri, še malo dušim, zalijem z vodo, mal soli, popra in omaka je tu, lahko pa dodaš kislo smetano, ali grah iz konzerve, ki ga čisto zmiksaš in rata dobra omaka, otroci jo obožujejo, lahko dodaš malo gobic, ali gorčice evo ej, iz čisto vsake stvari rata omaka le mal eksperimentiraj,))

Le pazi, purani so takoj gotovo, torej moraš omako delat posebej, zrezke vzameš ven in delaš omako in ko je omaka fertik, daš spet nazaj zrezke.

Ko jih posolim, jih pomokam samo na eni strani, na tisti, ki ni pomokana jih na hitro opečem. Že prej sem zelo na drobno nasekljala čebulo in jo prepražila da postekleni, opečene zrezke zlagam v ta lonec. Prelijem jih z vodo, prevrem, nato dodajam zenfa (jaz raje več kot manj), kislo smetano, po potrebi še konico noža moke, lovorov list in domač teran – količina terana prilagojena otrokom, včasih je to le žlica včasih pa 1 dcl:)..njami

dober tek!

Zrezke na vroči maščobi na hitro popecite. Zrezke preložite v drugo posodo, na isti maščobi pa svetlorumeno popražimo drobno sesekljano čebulo. Ko je poopražena vmešajte nekoliko moke, dodajte mezgo in prilijte vino ter jušno osnovo. Ko omaka zavre, vrnite zrezke in jih na blagem ognju do mehkega podušite. Zrezke preložite v ogreto plitvo servirno posodo, omako pa pretlačite ali fino zmeljite s paličnim mešalcem ter po potrebi dodajte toliko jušne osnove, da dobite željeno gostoto. Po okusu solite, začinite s poprom, sladkorjem in limoninim sokom ter jo prelijte čez zrezke.
Potresite še s sesekljanim peteršiljem ter ponudite s krompirjevimi svaljki, kuhanim ali praženim krompirjem, dušenim rižem…. pa dober tek 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close