Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika puranja krača

puranja krača

Kako jo pripravite?

LP

ponavadi jo specem v pecici. malo jo nasolim,naspikam s slanino /ce imas koscke prsuta!!?:)) /,premazem z oljem…med peko jo polivam s sokom,bolj proti koncu dam zraven se nekaj celih olupljenih salotk in tik pred koncem malo pomazem z maslom. vcasih dam zraven tudi malo kislega zelja…odvisno!? lp petra

p.s. na koncu lahko dodas tudi malo kuhanega kostanja!?))

Maja,hej!
Reces ti puranja kraca celi nogi od vrha navzdol,ali samo spodnjemu delu.
Jaz imam rada tisti zgornji del,but ,mu rece moj mesar.To je meni od puranjega mesa najbolj vsec.
Naredim kot pecenko na divjacinski(severnjaski ) nacin.Zaradi zacimb,ki jih uporabljam.
Kozo malo narezem na kvadratke,posolim,popopram in namazem z mesanico medu,ingverja v prahu,pimente.Pustim,da malo stoji.
Posebej si pripravim razno narezano korenicje,grobo narezano cebulo,na krogce narezan ingver,nekaj listicev zajblja,brinove jagode,dva kolobarcka limone in nekaj salotk,v katere vtaknem nag. zbico.Vcasih tudi malo rezin kraske pancete.

Predgrejem pecico na 190 s C.V posodici segrejem malo olja in prelijem po
mesu.V pekacu imam ze vse nasteto in na to polozim meso.Ko se malo zapece,dolijem belo suho vino in pocasi pecem in polivam.
S krasko panceto pokrijem meso,ko ga dam v pecico. To sem pozabila povedati.

Ko je meso mehko,ga vzamem ven,drzim pokrito na toplem in dokoncam omako.Vse nasteto malo pretlacim(razen salotk),res rahlo poprasim z moko in dolijem malo tekocine. V omako lahko damo tudi malo kisle smetane.Salotka je pa cela in zelo okusna zraven.
Vcasih specem za vecerjo samo krompir in salotko.
Narezem na rezine in ponudim s kruhovimi cmoki ali ceskimi kvasenimi,za katere sem dobila recept tu po Ivacicu.Lahko je pire ali katerikoli krompir,tudi duseno sladko zelje…
Za Martinovo ne delam goske ali race(je preveliko);raje naredim dva buta,pa je za nekj jedcev dovolj.

Enako se lahko naredi na plosci,ker je puran res kmalu pecen.
Mislim,da bi celo kraco delala enako.
Naj te ne moti med.Ga ni cutiti,je samo dobro. V Angliji je najboljsa pecenka z medom premazan rostbeaf.

Zacimbe prida vsak po svojem okusu.Meni so te vsec.

Drugace pa ta but uporabljam tudi za duseno meso v kosckih,za rizoto,testenine.
Lep pozdrav Babi

Nasolim, popopram in dam v pekač. Potem prelijem z malo olja, na kračo narežem česen, poleg v pekač pa dam paradižnik, včasih tudi papriko in narezano čebulo. Potem pa najprej pečem pokrito, zadnjih 10 minut odkrijem in pečem na višji temperaturi (da se lepo zapeče). Vmes seveda tu in tam kračo obrnem.

Lp, mishika

se mi kar cedijo sline!!! naslednjic ga bom naredila na tan nacin !! lp petra

..babi , tudi jest jo pripravim na podoben način…mene je to naučil svak….veš, hotel je postati kuhar, pa so ga vsi zafrkavali ..in je postal štromar:))

..prosim , napiši recept za češke kvašene ali kako jim rečeš…
..sploh pa….kje si ti danes…kar pogrešam te…

Lep vikend..

Hej,frfra!
Vceraj je babi vzela dopust in gostila prijetne obiske.
Zdaj mi moras razloziti,kaj je to “stromar”,ker poznam samo priimek Stromar;saj se ga spomnis! Toliko sem se v mladosti selila,da so mi v soli vcepili samo pogovorni jezik in nisem imela casa osvojiti narecij.
Se tistega noninega ne upam govoriti,ker bi zgledalo popaceno.Prepoznam ga pa takoj! Prav obcudujem Gojca in Godnica,kako po krasevsko zavijata.

Te ceske knedelne iscem danes ze nekaj casa,pa ne najdem.Enkrat spomladi mi ga je poslala Mitka,se mi zdi.Bil je tudi na kulinariki;pa nic ne najdem.Ker delam od oka,ti povem samo priblizno in upam,da bo kdo nasel
natancem recept.

Eno ali dve stari zemlji narezem na rezine.Pripravim kvaseno testo kot za dober bel kruh(tudi jajcek) in vmesam vmes rezine zemelj.Ko je testo dobro vzhajano,oblikujem klobaso,jo zavijem v prtic kot struklje( ne pretesno) in dam v krop. Kuham kaksnih 20 minut.Malo ohlajeno narezem na posevne rezine.Vcasih vtaknem v testo malo na cebuli preprazeno panceto.To ti ze obvladas.Jaz sem osnovni recept malo poosebila.
Za natancne mere bomo pa,upam, dobili ta recept.Kdor ima Ivacicevo knjigo,bo paslal.

Lepo se imejte tam na Dolenjskem Babi

..o, babi…samo , da si nazaj….štromar je pa po domače električar, hehe…elektrika = štrom
..je pa tale moj svak fant od fare , kar se kuhanja tiče..bom ob prvi priložnosti napisala recept za solatno predjed, ki je tudi njegova pogruntavščina. In odkar sem jo prič pripravila moji klapi, jo hočejo vedno…kar čakajo nanjo in vedno jo zmanjka v trenutku…

..pri nas je lep sončen dan, jutri bo pa “tadolga nedelja.” , bomo pa malo pocrkljali naše,….s kakšno dobro papico….moji bi itak samo jedli….veš imam v hiši športnika in se mi zdi, da bi prej Donavp preplavala kot njega do sitega nahranila..

Lepo se imej..in hvala za recept…bo padel na plodna tla..

nasla sem ivacicevo kuharico!!
napisala bom se kolicine,ostalo je ze babi!!

30dkg moke, 30 dkg kruha.10dkg mascobe,malo cebule,zeleni petrsilj,2 jajci,skodelica mleka,1dkg kvasa.

ker so se ravno znasli na forumu /knedlicki/,jih bom enkrat naredila. pred par leti sva bila z mozem par dni v pragi in jih jedla vsak dan!!:) celo s seboj sva jih prinesla-ze narejene/pakirane/. naredila jih pa potem nisem nikoli. lp petra

babi,
isces tole?

pozdravcek

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close