Punto – airbagi
Sicer sem postavila vprašanje že nekje drugje, pa vseeno.
No, včerajponoči se je nek neznani profesionalec odločil, da si prisvoji moja airbaga. Delo je opravil odlično, ker mi je na vijake od sopotnikovega predala celo matice nazaj privil in jih spravil v pepelnik, pustil konektor v volanu in prav nič porezal žic pri sopotniku…
Avto žal ni bil kasko zavarovan (hja, takrat ni bilo denarja…). Skratka, razmišljam, da bi se odločila samo za voznikov airbag (da si ne bom še kdaj očitala, da se mi je takrat škoda zdelo 150 jurjev), ker se vozim sama, za razliko, ki bi jo plačala za sovoznikov airbag, pa bi si (celo!) plačala kasko (ker sta mi kriminalista zaupala, da so airbagi puntov, twingov in cliov zelo iskani – če slučajno še koga kdaj zamika). Težava se pojavi, ker ne poznam nobenega “neuradnega” mehanika, uradni zastopniki pa so mi zatrdili, da se ne dobi samo pokrova za prostor, ki pokriva sopotnikovo luknjo za airbag, pač pa moram nujno kupiti komplet. Sama sem prepričana, da se na kakem avtoodpadu ali kje drugje da dobiti ta pokrov, samo potrebujem kak nasvet, kje to najti.
Hvala za vsak namig.
ha-ha če boš iskala neuradnega mehanika ali pa kupovala preko SO, boš, če boš imela srečo, kupila svoj lastni airbag nazaj ali celo oba :)))
Kar se pa tiče, da si ne bi kdaj očitala, da nisi vgradila airbag nazaj, je pa tko, kako na stavr gledaš. Jaz recimo različne avte že 20 let in vsi so bili brez airbage, ker jih takrat še niso delali serijsko tko kot danes, ko že skoraj ne dobiš novega avta brez airbaga. Jaz recimo vozim večji avto brez airbaga in je sigurno bolj varen avto kot vsak manjši kot so punto, corsa, clio, twingo… z vsemi airbagi :))))
Miško – kar se tiče kupovanja airbagov preko SO – vem, so mi celo svetovali, kaj kupim naslednjo novo številko, da morda dobim celo SVOJE.
Kar se tiče varnosti, mi je tudi jasno, da varnost v manjših avtomobilih ni primerljiva z varnostjo v velikih avtomobilih, airbag gor ali dol. Gre zgolj za občutek, da si ne bom slučajno kdaj očitala, da sem bila preveč škrt…
Skratka, po debatiranjih in preračunavanjih, iskanjih vez in poznanstev, sem sklenila, da nadomestim obe vreči, jih po vezah kupim v Italiji in mi jih po vezah (in brez računa) montirajo v SLO.
Hja, pa avto kasko zavarujem seveda (ker sem danes milijonkrat slišala, ko sem iskala najcenejšo varianto, da so vreče v novih puntih zadnjih nekaj mesecev zelo vroče blago – zakaj, mi ni nihče pojasnil).
Tarča za vreče je lahko prav vsak avto – nove so namreč tako drage, da če jih moraš plačati sam, se ti marsikdaj avta sploh ne splača popravljati ali pa sploh nimaš toliko na računu. Potem se pa najde folk (kaki narkomani ipd.), ki gre za male denarje ukrast po naročilu, marsikdaj poleg airbaga tudi pripadajoči del armature:((
Jaka, potem pa nisi mojega gledal 🙂
Hm, če se v Domžalah kaj bolj čudnega dogaja, kot kje drugje v Sloveniji, dvomim, je pa Ljubljana neprimerno večja od Domžal in se zato manj “ve” (oz. manj hitro razve).
Je pa žal vse bolj res to, kar mi je rekel serviser – policaje imamo zato, da podnevi na radar lovijo, nočnih obhodov po strjenih in blokovskih naseljih pa je vse manj.
In nato zlomka policaji odkrijejo teroriste v Londonu, vlomilcev v avtomobile pa ne… Človek bi mislil, da so teroristi bolj pripravljeni na napad, he he he.