Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Punce pomoč prosim!

Punce pomoč prosim!

Ja z ženo imava 10 obletnico poroke! (to je že nekaj ha?) Žena obužuje marcipan in ko sva se poročila sem ji obljubil da se bom do desete obletnice naučil delat mozartove kroglice oz. domače marzipanove kroglice!
Prosim naj mi kdo pomaga, da lahko izpolnim obljubo (čeprav je ona verjetno na njo že pozabila)!
Mislim da bi to bilo enkratno saj bi malo prebudil spomine na poroko!!!!!

Kaj pravite?

Ma nekje sem že čula ze te marcipanove kuglce, ampak žal nimam recepta bi pa jaz ga bila tudi vesela!

Vesela sem da tako skrbni možje še obstajajo!!!! Res bi mu lahko dale kaki nasvet!!!!!!!! Haha

Na kulinariki se najde tole:

Po moje je kar podobno temu, kar ti zelis naredit?

Sloncek,hej! Zelo lepo od tebe!
Ponujam ti dva recepta,po katerih delam marcipan.Ce se ti bo zdelo prezahtevno,ga lahko kupis v boljsi slascicarni,nato kroglice dodelas sam.

1. Marcipanovi sladkorcki

20 dag mandeljnov,20 dag sladkorja v prahu,2 beljaka,nekaj cokolade ali prave kave(kuhane,mocne),sladkor za potresanje

Olupljene mandeljne zmeljemo,jim dodamo sladkor v prahu in oba beljaka,nato stolcemo vse to v moznarju,da dobimo gladko testo,ki mu za okus primesamo se nekaj naribane cokolade ali prave kave.Testo razvaljamo na s sladkorjem potreseni deski in razvaljamo,ter izrezemo razne oblike.To pa bos naredil kroglice,ni ti treba valjati.Kaj bos se dodal za Mozartove kroglice ,ne bi vedela,bos porocal. Ce nimas moznarja,daj vse v el.mesalec. Prav? Recept je preizkusen.

2. marcipanovo testo

125 g olupljenih in zmletih mandeljnov stresemo v skledo,dodamo
100 g sladkorja v prahu in oboje premesamo,nato prilijemo
1/2 cajne zlicke limoninega soka
nekaj kapljic mandljeve esence in dodamo
sneg iz 1/2beljaka ter s prsti zgnetemo sestavine v togo,a voljno testo,ki ga polozimo na desko,potreseno s sladkorjem v prahu in ga gnetemo,dokler ni popolnoma gladko.

Ce rabis vecjo kolicino,vedno vzamemo enako kolicino mandeljnov in sladkorja,sok in beljak le znatno povecamo.

Zelim ti uspesno delo in obema lepo obletnico Babi

Sloncek,hej! Zelo lepo od tebe!
Ponujam ti dva recepta,po katerih delam marcipan.Ce se ti bo zdelo prezahtevno,ga lahko kupis v boljsi slascicarni,nato kroglice dodelas sam.

1. Marcipanovi sladkorcki

20 dag mandeljnov,20 dag sladkorja v prahu,2 beljaka,nekaj cokolade ali prave kave(kuhane,mocne),sladkor za potresanje

Olupljene mandeljne zmeljemo,jim dodamo sladkor v prahu in oba beljaka,nato stolcemo vse to v moznarju,da dobimo gladko testo,ki mu za okus primesamo se nekaj naribane cokolade ali prave kave.Testo razvaljamo na s sladkorjem potreseni deski in razvaljamo,ter izrezemo razne oblike.To pa bos naredil kroglice,ni ti treba valjati.Kaj bos se dodal za Mozartove kroglice ,ne bi vedela,bos porocal. Ce nimas moznarja,daj vse v el.mesalec. Prav? Recept je preizkusen.

2. marcipanovo testo

125 g olupljenih in zmletih mandeljnov stresemo v skledo,dodamo
100 g sladkorja v prahu in oboje premesamo,nato prilijemo
1/2 cajne zlicke limoninega soka
nekaj kapljic mandljeve esence in dodamo
sneg iz 1/2beljaka ter s prsti zgnetemo sestavine v togo,a voljno testo,ki ga polozimo na desko,potreseno s sladkorjem v prahu in ga gnetemo,dokler ni popolnoma gladko.

Ce rabis vecjo kolicino,vedno vzamemo enako kolicino mandeljnov in sladkorja,sok in beljak le znatno povecamo.

Zelim ti uspesno delo in obema lepo obletnico Babi

Kupil sem v trgovini marcipan v taki kocki podolgovati sam obdelat ga še morem zato potrebujem recept kako in kaj..-…

Na hitr sem dobila idejo.

Tukaj je recept za rumove kroglice:
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?kategorija=sladice&ID=398

Iz marcipana naredi kroglico in nato dodaš še zmes za rumove kroglice tako, da nastane ena velika čvrsta kroglica. To ohladiš in kroglico kasneje namočiš s palčko v stopleno čokolado in daš na rešetko, da se čokolada strdi.

LP,
Cvetačka

Joj sem ugotovila, da ta recept za rumove kroglice zgoraj ni čist po mojem ohusu.

Jaz bi zmešela zdrobljene albert piškote, malo mleka, rum, sladkor in stopleno čokolado, da pride ven malo bolj čvrsta zmes, ki se dobro oblikuje!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close