Punce pomoč prosim!
Ja z ženo imava 10 obletnico poroke! (to je že nekaj ha?) Žena obužuje marcipan in ko sva se poročila sem ji obljubil da se bom do desete obletnice naučil delat mozartove kroglice oz. domače marzipanove kroglice!
Prosim naj mi kdo pomaga, da lahko izpolnim obljubo (čeprav je ona verjetno na njo že pozabila)!
Mislim da bi to bilo enkratno saj bi malo prebudil spomine na poroko!!!!!
Kaj pravite?
Sloncek,hej! Zelo lepo od tebe!
Ponujam ti dva recepta,po katerih delam marcipan.Ce se ti bo zdelo prezahtevno,ga lahko kupis v boljsi slascicarni,nato kroglice dodelas sam.
1. Marcipanovi sladkorcki
20 dag mandeljnov,20 dag sladkorja v prahu,2 beljaka,nekaj cokolade ali prave kave(kuhane,mocne),sladkor za potresanje
Olupljene mandeljne zmeljemo,jim dodamo sladkor v prahu in oba beljaka,nato stolcemo vse to v moznarju,da dobimo gladko testo,ki mu za okus primesamo se nekaj naribane cokolade ali prave kave.Testo razvaljamo na s sladkorjem potreseni deski in razvaljamo,ter izrezemo razne oblike.To pa bos naredil kroglice,ni ti treba valjati.Kaj bos se dodal za Mozartove kroglice ,ne bi vedela,bos porocal. Ce nimas moznarja,daj vse v el.mesalec. Prav? Recept je preizkusen.
2. marcipanovo testo
125 g olupljenih in zmletih mandeljnov stresemo v skledo,dodamo
100 g sladkorja v prahu in oboje premesamo,nato prilijemo
1/2 cajne zlicke limoninega soka
nekaj kapljic mandljeve esence in dodamo
sneg iz 1/2beljaka ter s prsti zgnetemo sestavine v togo,a voljno testo,ki ga polozimo na desko,potreseno s sladkorjem v prahu in ga gnetemo,dokler ni popolnoma gladko.
Ce rabis vecjo kolicino,vedno vzamemo enako kolicino mandeljnov in sladkorja,sok in beljak le znatno povecamo.
Zelim ti uspesno delo in obema lepo obletnico Babi
Sloncek,hej! Zelo lepo od tebe!
Ponujam ti dva recepta,po katerih delam marcipan.Ce se ti bo zdelo prezahtevno,ga lahko kupis v boljsi slascicarni,nato kroglice dodelas sam.
1. Marcipanovi sladkorcki
20 dag mandeljnov,20 dag sladkorja v prahu,2 beljaka,nekaj cokolade ali prave kave(kuhane,mocne),sladkor za potresanje
Olupljene mandeljne zmeljemo,jim dodamo sladkor v prahu in oba beljaka,nato stolcemo vse to v moznarju,da dobimo gladko testo,ki mu za okus primesamo se nekaj naribane cokolade ali prave kave.Testo razvaljamo na s sladkorjem potreseni deski in razvaljamo,ter izrezemo razne oblike.To pa bos naredil kroglice,ni ti treba valjati.Kaj bos se dodal za Mozartove kroglice ,ne bi vedela,bos porocal. Ce nimas moznarja,daj vse v el.mesalec. Prav? Recept je preizkusen.
2. marcipanovo testo
125 g olupljenih in zmletih mandeljnov stresemo v skledo,dodamo
100 g sladkorja v prahu in oboje premesamo,nato prilijemo
1/2 cajne zlicke limoninega soka
nekaj kapljic mandljeve esence in dodamo
sneg iz 1/2beljaka ter s prsti zgnetemo sestavine v togo,a voljno testo,ki ga polozimo na desko,potreseno s sladkorjem v prahu in ga gnetemo,dokler ni popolnoma gladko.
Ce rabis vecjo kolicino,vedno vzamemo enako kolicino mandeljnov in sladkorja,sok in beljak le znatno povecamo.
Zelim ti uspesno delo in obema lepo obletnico Babi
Na hitr sem dobila idejo.
Tukaj je recept za rumove kroglice:
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?kategorija=sladice&ID=398
Iz marcipana naredi kroglico in nato dodaš še zmes za rumove kroglice tako, da nastane ena velika čvrsta kroglica. To ohladiš in kroglico kasneje namočiš s palčko v stopleno čokolado in daš na rešetko, da se čokolada strdi.
LP,
Cvetačka
Forum je zaprt za komentiranje.