PUNCE-NUJNO
Pozdravljene vse !
Prosim za hitr odgovor.Na ginekološkem pregledu so mi na podlagi odvzetega brisa in rezultatov analize brisa, poslali na odvzem tkiva z maternićnega vratu.
Vse ki ste že dale to skozi, mi prosim povejte kako to zgleda.Ginekologinja mi je rekla, da to delajo pod splošno narkozo, tko da sem se kar malo ustrašila.Pa še to me zanima, kaj se dogaja potem, če ti ugotovijo, da je vzorec poziteven, skratka vaše izkušnje s to zadevo.
zahvaljujem se vam v naprej za odgovore!!
Naj ti povem, da je to nekaj tako neprijetnega, pa ne da bi te hotla strašit, sam res. Meni so ga odvzeli 2 mesca nazaj brez kar koli, kr u živo. Od bolečine se mi je začel vrtet, slabit, tko da sem potem še skoraj 2 uri morala ležat v ambulanti. Saj ti tkiva vzame tko mal, ko pikico, sam bolečina je pa neznosna, sicer smo pa tud ženske različne in ni rečeno, da bo tud pri tebi tako.
Draga Mirja,
glej na to čisto z druge strani. Bodi vesela da si šla na Bris in so ti odkrili povečano nevarnost. Pojdi naprej na raziskave in bodi vesela, da so le te možne. Kajti le tako ti bodo lahko pomagali. Glede operacije se pa ne sekiraj. Jaz skoraj ne verjamem , da tako boli kot je ena zgoraj napisala. jaz sem bila že trikrat v IVF postopku, kjer punkcijo opravljajo v živo, brez narkoze, pa sem vse preživela. Bila sem na slikanju maternice, kar tudi ne morem reči, da ti je v veselje, pa sem preživela. Pa dala sem skozi laparoskopijo in histeroskopijo… Tko, da nič se ne boj samega postopka, to je še najmanj v celem postopku. Važno je, da ti bodo pomagali in te pravočasno začeli zdraviti, saj PAP III ni kar tako. To imej v mislih, ostalo pa odmisli…
Ne boš verjela, ampak ženske smo tako močne in preživimo marsikatero preiskavo…
Želim ti veliko sreče in nikar se ne boj postopka, Brina
Točno pred enim letom sem šla na konizacijo, ker sem imela PAP III in pozitiven vzorec odvzetega tkiva. Operacijo opravijo v popolni narkozi, domov greš par dni po operaciji in si na bolniški dva do tri tedne. Se pa kar hitro pozdraviš, samo da se paziš in se ne preteguješ preveč.
Ko so mi vzeli vzorec tkiva, mi je ginekologinja to naredila brez narkoze. Malce me je zabolelo. Vse je odvisno kako prenašaš take stvari. Mojo sestro ni pa prav nič bolelo, pa je bolj “mehke” sorte kot jaz.
Drži se, vse bo uredu in bodi vesela, da so ti to še pravočasno odkrili.
Pošlji oblikovano (24-03-04 11:51)
Tudi jaz sem bila na tem lani novembra. Dobila boš narkozo in malo spala, približno 2 uri. Bolečin skoraj ne čutiš. Samo jaz sem imela pol mal problemov z ravnotežjem in slabostjo, ampak to je od narkoze. Podpisati pa moraš, da sama ne boš vozila avta, zato te naj pride nekdo iskat. Jaz sem bila v Postojni in moram reči, da so vsi zelo prijazni, za razliko od nekaterih, ki imajo slabe izkušnje v Ljubljani.
Potem boš dobila izvid k tvojemu gin. Izvid je lahko CIN l, CIN ll ali CIN lll. Glede na to ti bo določil nadaljnje zdravljenje.
Imam kar precej izkušenj s tega področja, tako da se lahko še oglasiš, ko boš dobila izvid.
Vso srečo!
Brez panike! Če imaš PAPIII ti bodo najprej vzeli samo vzorec tkiva (odščip). Pred leti sem morala nekaj dni ležat v bolnici, sedaj pa marsikje delajo ambulantno. Zadeva zgleda kot gin. pregled in če ravno ne gledaš zdravnika pod roke, s kakšnim orodjem šari po tebi, niti ne veš, kdaj je zaključil. Rahlo začutiš, kot da te malo uščipne ali popraska, sploh pa ne boli. Kasneje mogoče priteče kakšna kapljica krvi – res samo kapljica! Če je to tkivo pozitivno (CIN ima razpon od I do V), sledi konizacija (obrežejo maternični vrat. To so včasih delali pod splošno narkozo, hospitalizacija je trajala ok. 8 dni, potem pa še 5 – 6 tednov bolniške. V LJ pa to že delajo lasersko – poseg je ambulanten, neboleč, 2 – 3 dni bolniške. CIN je stopnja predrakastega obolenja. Jaz sem imela III-IV in je bilo že kar urgentno, V pa je skoraj sigurno že začetek raka. Na gin. področju sem dala skoz že zelo veliko (enake stvari, kot Brina) in lahko mi res verjameš, da je bil odščip daleč najmanj, kar sem probala. In bodi vesela, da te bodo natančno pregledali, preden se zadeva razvije v raka!
Forum je zaprt za komentiranje.