Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika punce, nujno pomoč prosim

punce, nujno pomoč prosim

moji sladkosnedi ne priznavajo kosila brez sladice in to dobre. Ker mi je nekaj padlo v vodo, se moram zdaj znajti z breskvami, ki jih imam tono, in sadoledom. Ima katera kakšno dobro idejo. Nadvse ji bom hvaležna

Tukaj sta dva čisto sveža recepta iz kulinarike:

Jaz velikokrat naredim kar jogurtovo pecivo,namaso pa še pred pečenjem dam na krhlje narezane breskve – olupljene,ker moji pač nad neolupljenimi nose vihajo.
Ali pa uporabim recept Babi:

SADNA POGAČA
4 jajca,4 žlice sladkorja,4 žlice moke
Prav tako po vrhu dam brekve,rezine jabolk,ali kakšno drugo sadje.

LP,Hali ************************** http://hali.moj-album.com/

Breskvina torta (biskvit, smetanova želatinasta krema, breskve)
 biskvit za torto
 ½ l sladke smetane
 12 dag sladkorja v prahu
 1 šilce breskovega likerja
 6 listov želatine
 1 konzerva breskev Želatino namočiš v hladno vodo. Smetano stepeš s sladkorjem in likerjem. Raztopiš želatino in jo dodaš v stepeno smetano.
Na polovico biskvita naložiš del kreme, nato breskve in preostalo kremo. Pokriješ z drugo polovico biskvita.

Poleg tortice pa ponudiš sladoled.

Pa naj kdo reče, da ni dober poobedek!

Kaj pa to:
 6 jajc [4 jajca]
 25 dag sladkorja
 25 dag moke
 25 dag margarine
 ½ pecilnega praška
 4-5 breskev (lahko tudi več)
Rumenjake penasto vmešamo, dodamo sladkor, margarino in moko. Nazadnje previdno primešamo sneg iz beljakov. Testo vlijemo v pekač, nanj naložimo breskve, narezane na rezine. Pečemo na temperaturi 170˚C približno 30 minut.
Lahko se servira s stepeno smetano ali sladoledom.

Sama bi naredila biskvitno testo po receptu

4 cela jajcka in 4 zlice sladkorja penasto stepas z el. strojckom ( metlice), da dobis gosto naraslo kremo, dodas z rahlim umesanjem ( s kuhalnico) 4 zlice presejane moke, malo naribane limonine lupinice in malo cimeta.

Vlijes v pekacek s peki papirjem, da je kaksne tri cm visoko( ne original pekac od pecice).

Breskve narezes na tanjse rezine in z njimi na gosto oblozis celo povrsino biskvita. V pecico. Testo se dviga in delno pokriva sadje.
Pecem na 190 stopinj priblizno slabe pol ure.

Temu recem sadna pogaca – imamo radi, ker ni mascobe, ne p.praska.

Hitro narejeno. Nekoliko ohlajeno postrezem s kepico sladoleda.

Mogoce bo tudi vam vsec. ker ni presladko, sladoled in stepena smetana prijata zraven.
ce zelis vecjo kolicino ( original pekac), sorazmerno dodas vse tri sestavine.
Stvar ne sme biti tanka, da se ne presusi.

Lep pozdrav

Joj, Hali je ze napisala:)
Ko sem zacela pisati, se ni bilo nobenega nasveta.
Vmes se nekaj kuhala in evo – ponavljanje:) Lp

ženske zlate ste. Že hitim s pecivom od Babi, ki je kot nalašč za moje sladokusce.

Zdravo,

meni je zelo všeč naslednja sladkarija, pa še hitro je pripravljena.

Sadje (breskve, marelice, jagode, borovnice…)če je treba olupim in narežem na tanjše krhlje. Sadje dam v z margarino pomazano jensko posodo.
1 del moke + ščepec pecilnega in 1/2 dela sladkorja zmešam. Nato dodajam margarino in med dlanmi mešam in drobim, dokler ne dobim nekakšne drobtinice.
Sadje posujem s temi drobtinicami in hop v pečico na 210 stopinj dokler se drobtinice ne zlato rjavo zapečejo (cca 10 min).
Sladico malo ohladim (najboljša je če je še malo mlačna) in jo ponudim s kepico sladoleda ali malo stepene smetane.
Res je zelo dobro in hitro pripravljeno.

Nekaj podobnega kot apple crumble, se mi zdi. Zelo dobra sladica.
Jaz sem jo v Franciji jedla v taki majhni, plitvi stekleni posodici, sadje spodaj pa je bila mešanica sliv in ribeza. Zelo dobro – malo kiselkasto.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close