Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Punca – prijateljica

Punca – prijateljica

Živjo.

Da na kratko opišem situacijo. Imam krog 5ih prijateljev, s katerimi se družim že več let, se dobro razumemo. En prijatelj ima sestro, ki se je pred parimi meseci pridružila naši družbi. Jaz in ona veva en za drugega že par let (njen brat je moj zelo dober prijatelj že cca 6 let), ampak družimo pa se šele teh zadnjih par mesecev.
Punca je fajn, pametna, lepo zgleda, zna se postavit zase, v glavnem dosti stvari ima, ki jih cenim.
No, s prijatelji in njo smo šli pred kratkim na morje za 5 dni. Jaz sem se tam dokončno zaljubil v njo, čeprav sem vedel, da ni iskrice z njene strani.
O mojih občutkih sem ji povedal, ampak me je pričakovano zavrnila, sicer na lep način (češ da sem fajn odgovoren lepo zgledam itd, ampak da si raje najdem kakšno, ki mi bo to vračala). Na njen predlog sva lahko še prijatelja.
Ni problem, da bi jo rad dobil, ker se zavedam, da jo nebom. Mi je pa še vedno všeč. In ko se dobimo z družbo, in pride tudi ona, je zelo težko sedet in se obnašat kot da ni bilo nič, in da do nje ne čutim nič, ker pač čutim, tudi če nebo nič iz tega.
Ta njena ideja da sva lahko prijatelja ni ravno najboljša ker vidim, da ji od takrat moja družba ne paše več toliko kot prej, ko sva bila prijatelja. Jaz bi pa z njo rad bil prijatelj, ker je res fajn oseba.
Kaj narediti? Ker dolgoletnih prijateljev nebom zapustil zaradi nje, nje pa tudi ne morem vreči iz družbe, tako da bom z njo še zmeraj v kontaktu (meni je to ok, ampak boli pa zelo)

lej dečko, biti prijatelj z nekom, v katerega si zatreskan, je najslabša možna varianta sploh

zato, ker visiš na drugi osebi, namesto, da bi bil prost v svoji glavi, da si res najdeš nekoga, ki ti bo čustva vračal.

nehaj se trudit bit prijatelj z njo. prvo kot prvo, očitno njej to ne ustreza, drugo kot drugo, tebe ovira v tem, da se premakneš naprej.

čez čas, ko se boš ohladil in bo zaljubljenost mimo, pa sta mogoče lahko prijatelja. dokler pa si ti zatreskan, pa se je ogni. bolje zate.

prijatelj z njo ne moreš biti, ker ti spodnja glavca preveč laufa. Ni pa razloga, da bi zato izgubil še 5 prijateljev. Ti jo kar lepo naprej prijazno osvajaj, bo že skapirala in zapustila to družbo, ker ji boš nadležen.
Slej ko prej ti bo že kakšna nova padla v oči.

Mogoče pa ravno zaradi tega (posledic, če ne bi uspelo) noče kar tako začeti zveze. Pač svet je krivičen – ona je že s tem, da bi bila tvoja dobra prijateljica lahko ožigosana s c*po, kur*o, “una k lovač bratove prijatelje”, njen brat je lahko “tist z lahko sestro”, itd.
Ne vem v kako toksičnem okolju sta ampak jaz sem v takšnem žal rastla. Pa tudi kako tvoj prijatelj gleda na to, da bi začel zvezo z njegovo sestrico.

Če ti je res všeč potem daj času čas. Ko se enkrat zapleteš in razideš z “družbo” in “družino” je zelo slaba. Analogno rizičnim naložbam – velik rizik/velik profit, če uspe. Pa bodita najprej prijatelja.

Mogoče pa ravno zaradi tega (posledic, če ne bi uspelo) noče kar tako začeti zveze. Pač svet je krivičen – ona je že s tem, da bi bila tvoja dobra prijateljica lahko ožigosana s c*po, kur*o, “una k lovač bratove prijatelje”, njen brat je lahko “tist z lahko sestro”, itd.
Ne vem v kako toksičnem okolju sta ampak jaz sem v takšnem žal rastla. Pa tudi kako tvoj prijatelj gleda na to, da bi začel zvezo z njegovo sestrico.

Če ti je res všeč potem daj času čas. Ko se enkrat zapleteš in razideš z “družbo” in “družino” je zelo slaba. Analogno rizičnim naložbam – velik rizik/velik profit, če uspe. Pa bodita najprej prijatelja.
[/quote]

ja v katerih zarukanih rovtah pa ti živiš? kako ste pa do interneta prišli? Po tvojih izjavah bi mislila, da ste ravno jamo razširili, pa štrbunk zunaj postavili.

Daj ji nekaj casa. Mogoce 1 leto. Tudi jaz sem nekoga odklonila, ker sem imela drugo simpatijo, zal le z moje strani. Potem me je pa ta prijatelj vozil na izlete vsak vikend, lajf z njim je bil nekaj posebnega. In cez 1 leto so se tudi z moje strani odprla custva. Naj ji bo fajn v tvoji druzbi,potrudi se.

[/quote]

Ce to ni provokacija, si prosim poisci pomoc.

Če res misliš da bo prijateljstvo delovalo si najdi fejk punco toliko da se ona umiri in ji bo spet prijetno v tvoji družbi . Vso srečo

Saj nič ni bilo:) Ne ga lomit! Gre za prijateljevo sestro, ki bo vedno v njegovi bližini. Nikar ne rini vanjo in je ne glej kot polit cucek. Če želiš ostati v tej družbi se umiri in skuliraj, svoja čustva daj pa na stran oz jih preusmeri v…šport;)

Napaka ker si ji pokazal in povedal. Sedaj boš samo za rezervo ali pa če bosta kje pijana.
Druga pa da je sestra od frenda. To se ne onča dobro.
Tretja na morje greš in se zatreskaš v babše ki je prišla z vami?

Ignoriraj jo. Vrni ji z istim zdravilom.

Spoštuj njeno zasebnost, kolegu pa povej, da si sesut zarad njegove sestre, pa bo minilo. Udari skrb na veselje…

Najdi si drugo.

Ženska se je odločila, ti pa živi naprej, je še dosti rib v morju.

Preprosto, si v njeni družbi najdi drugo punco. Ko ste zunaj in se ga pije se z drugo (podobno njej) zapleti. Sj veš kakšen pogovor, jo nasmej, zašepetej v uho in potem opazuj njeno reakcijo. Če imaš možnost z njo bo trznila, ali že takrat, da bo kr zraven prišla ali pa naslednjič, če pa ne bo, imaš ti v vsakem primeru novo 🙂

Se vidi ja da živite po principu preprostosti.. poigraj se z eno drugo, ki z njunim odnosom nima nič, zato da morebiti spravi v ljubosumnje to ki jo hoče.
Kaj pa če bi ostale lepo pri miru pustil, se spucal in izpustil to, ki ga noče in ne kaznoval drugih zaradi nje? Tako enostavno je to namreč.
Aha, za to je pa potrebno imeti pogum oziroma jajca/jačnike.
Tega pa v sodobnem svetu marsikdo nima :DD

Seveda ne moreš biti prijatelj s punco, ki te privlači. To bo grozno boleče. Prijateljstvo z njene strani pomeni, da te ne vidi kot nekoga, ki bi se mu predala. Ženske načeloma padejo na tipe, ki jih zaznajo kot dominantne, ki so socialno močni, uspešni in jih ne jemljejo preveč resno. Priznati punci, da ti je všeč, je zato najslabše kar lahko narediš. Pa tudi zaljubiti se ni pametno. Za vsakega moškega je najbolje, da živi svoje življenje z visoko dvignjeno glavo. Treba je zaslužiti denar, imeti prijatelje in se ukvarjati s tem, kar te zanima – avti, knjige, šport, karkoli. Moški ženskam postanejo res zanimivi, ko so starejši od 30. Moraš se zavedati, da ženske sploh ne potrebuješ. Samo moški, ki živi tako, je lahko ženskam privlačen kot moški.

Ne blebetaj . Rab drugo mer bo s to ratal obseden. In ko bo imel drugo bo videl še tretjo in tako naprej.
Ker če bo babe poslušal bo še sanjal o tej ta ga bo pa imela za rezervo.

Mogoče je bila ta zavrnitev zate prvič ampak skoraj gotove ni bilo zadnjič.
Naj ti povem mojo zgodbo. Začel sem se družiti z sošolko, dost sma mela skupnega, ratala mi je všeč, magari tudi ona pogrunta da mi je všeč. In mi pove da ne išče fanta , pa tudi da naj raje ne zgubljam časa z njo, naj si najdem kako boljšo… Potem se je za ena dva tedna distancirala od mene, ker mi ni hotela dajat lažnega upanja, potem pa sma se začela družiti kot prej, in najino prijateljstvo se je stopnjevalo, trenutno bi rekel da je ona moja na,boljsa prijateljica. It’s doable, ampak:
– Sprejeti moraš to, da s tabo najbrž ne bo nikoli seksala. Na flirtanje kar pozabi, če pa si velik optimist in misliš da si bo premislila, počakaj da dobiš nedvoumen signal z njene strnai.
-Sprejeti moraš to da bo dobila drugega fanta- čeprav se ti bo morda zdelo da je ni vreden in da bi bila vidva boljši match, spoštuj njeno odločitev in svobodo.
-Idi dalje- morda te za vogalam čaka katera s ki ti bo še bolj všeč, pa bi jo zgrešil če bi vso pozornost metal na njo. Mogoče ti lahko celo ona pomaga pri tem, od kakšnih nasvetov pa do tega da ti zrihta kak zmenek na slepo.

Pa še nekaj
To:

je skoraj gotovo posledica tega:

Zgleda kot da si ti tisti ki dela zadevo akward. Mogoče se res poskusi distancirati od nje za kakšen teden.

Ne se več tolk družit s to družbo, to da vas gre 5 na morje ne pomeni da ste prijatelji, samo družba samskih. Tole punco še vedno lahko osvajaš, če dobiš punco, ti bodo tile kolegi za pijančevanje nepomembni.

Ce to ni provokacija, si prosim poisci pomoc.
[/quote]

KjeŽiviš
in
NimaBesed99

Ne živim v gozdnjavi ali državi 3.sveta – samo rodila sem se dvema psihično nasilnima norcema. Še verni nismo, da bi bil to problem (niti v takšnem okolišu).
Je pa vseeno tako, da je tip frajer, punca lahka v naši kulturi – tudi če si iz “normalne” družine.

Odgovor na objavo uporabnika
Kristofer, 24.07.2020 ob 09:00

Seveda ne moreš biti prijatelj s punco, ki te privlači. To bo grozno boleče. Prijateljstvo z njene strani pomeni, da te ne vidi kot nekoga, ki bi se mu predala. Ženske načeloma padejo na tipe, ki jih zaznajo kot dominantne, ki so socialno močni, uspešni in jih ne jemljejo preveč resno. Priznati punci, da ti je všeč, je zato najslabše kar lahko narediš. Pa tudi zaljubiti se ni pametno. Za vsakega moškega je najbolje, da živi svoje življenje z visoko dvignjeno glavo. Treba je zaslužiti denar, imeti prijatelje in se ukvarjati s tem, kar te zanima – avti, knjige, šport, karkoli. Moški ženskam postanejo res zanimivi, ko so starejši od 30. Moraš se zavedati, da ženske sploh ne potrebuješ. Samo moški, ki živi tako, je lahko ženskam privlačen kot moški.

Ojoj, in ti mislis da to drzi? Zenskam so vsec samostojni, dgovorni ter dorasli moski s karakterjem, ki zenski znajo pokazati, da jo imajo radi in se za njo potrudijo…zivita v sozitju in sta najraje v druzbi drug drugega. In ne sinkoji, ki se mamine zize drzijo ter tisti, ki vsem kimajo in se vsem smehljajo, ker se to spodobi in ker bodo taksni (brez karakterja) vsem všeč in jih je strah, da se komu ne zamerijo, ce izrazijo svoje drugacno mnenje (le svojim zenskam ga znajo po nekaj letih). Tudi tipi, ki bi vedno okoli hodili pa s frendi se dobivali (zenska ne ve vec al je tip gey (nimam nic proti geyem) ali je samo tako prtegjen) niso neka huda terna, ker se za frende bolj zanimajo kot za zeno (druzino). Ne vem zakaj ni moskega izbral za partnerja (mogoce pac samo ni upal a v moski druzbi neznansko uziva, rabi pa nekoga da mu doma cisti, kuha, pere). E to so egoisticni moski brez jajc, ki gledajo samo na svojo rit.

Odgovor na objavo uporabnika
Nima pojma, 24.07.2020 ob 08:14

Preprosto, si v njeni družbi najdi drugo punco. Ko ste zunaj in se ga pije se z drugo (podobno njej) zapleti. Sj veš kakšen pogovor, jo nasmej, zašepetej v uho in potem opazuj njeno reakcijo. Če imaš možnost z njo bo trznila, ali že takrat, da bo kr zraven prišla ali pa naslednjič, če pa ne bo, imaš ti v vsakem primeru novo 🙂

smo zenske ki nas to definitivno odbije. Ce mas lahko kar koli z drugo pomeni da enostavno ti do nje ni dovolj

kasne otrocarije so to?

delati nekoga ljubosumnega?

smo v osnovni al kaj?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close