Punca ne zna kuhat, je samo par stvari
Ko se vsedem v avto se z avtomobilom vozijo tudi amalgamske plombe. Nekaj starih koščkov amalgamskih plomb imam vedno v svoji sobi v predalu. Makaroni so kuhani v dobrih petnajstih minutah. Med tem časom dam v krožnik nekaj paradižnikove pulpe, nekaj naribanega sira, malo majoneze, razne začimbe, čili, poper, ingver, kumino v prahu, curry, kurkumo, papriko v prahu, nekaj malega nasekljanega česna, žličko nasekljane čebule, sol. Vse skupaj v krožniku z rostfrei žlico premešam, testiram okus, če je dovolj pikanten, odlijem vodo od kuhanih makaronov in makarone vsujem v krožnik, premešam in uživam v božanskem okusu. V hiši je vedno nekaj malega rentgenskega sevanja, x žarkov, tudi, če je trda tema. Z ustrezno kamero bi se videlo, kako sodeluje kovinska žlica in amalgamske plombe.
luna med temnimi oblaki, 02.05.2020 ob 15:48
Ne vem, če je to res, ali provokacija.
Če je to resnično, potem so pred tabo še težki časi. Ljubezen gre namreč skozi želodec, pravi pregovor.
Si ne predstavljam, da bi tako dekle postalo mati, da bi imela otroke. Otroci zahtevajo raznovrstno prehrano juhe, enolončnice, mineštre, krompirček, meso, sadje, mlečne jedi…
Če je drugače v redu dekle, če jo imaš rad, potem imej potrpljenje, pogovori se z njo.
Je pa s takim človekom zelo težko živeti.
Še vsi pri hiši so ješči, niso izbirčni in je problem, kaj vsak dan skuhati.
in zakaj so pred njim težki časi?
ker se bo moral on kuhat naučit ali zakaj?????
ženska funkcionira po svoje. sicer otročje, ampak po svoje. zakaj so zdaj pred njim težki časi?
ker mu ne bo kuhala, ne bo ljubezni, da bi šla skozi želodec in se je bo hitro naveličal?
seksizem in mizoginija.
če bosta imela otroke, sta se pa kot dva odrasla menda zmožna zmenit, da otroci rabijo raznoliko hrano
drugače pa bosta funkcionirala tako, kot vsaj 30% novodobnih parov, ki imajo otroke na abonmaju pri babicah
GOODLIFE, 02.05.2020 ob 20:31
Hehehe, kot da bi sebe bral pri 28-ih. Takrat mi je bilo važno SAMO kako izgleda in kakšna je v postelji. Nekaj let živel, misleč da je sex 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zveze in spoznal da ni. Da se še take sex bombe naveličaš, če je lena je same neumnosti. Potem sem ugotovil, da si moraš najti človeka za partnerja, ki rad dela tisto česar ti ne. Jaz ne maram kuhat in gospodinjskih del na splošno, plus ene 10-15 let mlajša mora bit. To sem našel in sem happy. Dokler pa sprašuješ neumnosti oz. razlagaš folku svojo življenjsko zgodbo pa nisi srečen v tej vezi…ampak kot rečeno – mlad si še, če je bejba dobra v postelji in zabavna, si daj duška. Jaz ne bi upal staviti na to, da se bo po otroku spremenila. Lahko se bo, lahko ne. Si pripravljen tvegati ali boš našel raje boljši match?
skratka, če prepišem na kratko. dva lena bosta težko skup shajala. če si len, si moraš pač najti partnerja, ki bo nadoknadil tvoj manko.
Jaz, ko sem se odselila od doma, nisem znala kuhat skoraj ničesar. Glede na to, da 90 procentov ljudi zna kuhati, očitno to ni tako zahtevno, da se človek ne bi naučil. Tudi moja hči ni znala kuhat, ko se je odselila, in njen fant, zdaj mož, prav tako ničesar ne je. Pa nekako vozita. Ona se je naučila skuhati tiste tri stvari, ki jih on vendarle je, večinoma kuha dvojne menije (ker ona ima pa rada večino jedi), ne vtika se v njegov način prehranjevanja, ker očitno tako zgrešen tudi ni, saj je mož čisto zdrav in čil. Naša skupna kosila so zelo hecna, kdor nas ne pozna, bi mislil, da zeta ignoriram, saj ima večji del obroka prazen krožnik pred seboj …
Boš pač ti kuhal, meni se to ne zdi noben smrtni greh, tudi moj mož je v primarni družini kuhal večkrat od sestre, precej večkrat – ona tudi danes ne kuha, temveč ima moža, ki zna kuhat in praktično vedno skuha on. No, pri nas vseeno največkrat kuham jaz. Da bi zaradi hrane zamenjala partnerja? Hm. Moraš biti pa res navezan na mamino kuhinjo, tradicionalno delitev dela, biti rahlo zaprašen, da razmišljaš o tem.
Forum je zaprt za komentiranje.