Punca ne zna kuhat, je samo par stvari
Moja mama je zmer rekla, spet so te sam oči lačne. Pol je pa on pojedla😂🤣🤣🤣🤣🤣😅😅😅😅🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗 Po perforaciji sem rekla, mama želja do solato bi. 🤣😂😂😂😂 Ki je bolj težka za čreva. Itak so rekli, organizem bo povedal svoje. Ribe sem oboževalca, sedaj imam težave. Torej, ne vem, komuniciranje avtor al kaj bi od nas rad vedel? Njo vpraši. 🤔🤣😂😂😂😂😂
A je res toliko pomanjkanje komunikacije? A ste slepi povrh 🤣😂😂😂😅😅😅😅😅
Ne ne mislim tebe,
Ne, jaz jo imam, dobro funkcionirama in imava glede tega poštimano.
Daj mi povej; si se prepoznal v delu kjer opisujem, da so moški preveč poženščeni, ane? In te je tako prizadelo, da si mi dal repliko z vprašanjem? Povej, kaj te zanima?
[/quote]
Spoštovanje je del partnerstva. In tale ga nima. 🤣😂😂😂😅😅😅😅
Za šporget da 😂😂😂😂😂🤣🤣🤣🤣
Upam da tale ne tarna, da ima vse na krožniku, razen seksa in komunikacije. 🤷♀️🤣😂😂😂😂😂😁😅😅😅😅
Kaj zdej, spet merite moči, have it. 😅😅😅😅😅
ja tak je, tut jaz (sicer pri 23) nisem najboljša kuharica, pa čeprav se trudim, vedno nekaj zažgem, razkuham, premalo začimb, preveč soljeno, premalo soljeno, neokusno… pa se še vedno trudim, očitno mi kuhanje ne gre, zato je v tem boljši moj fant 🙂
sem pa tudi ena tistih, ki mi recimo domača kuha, ne paše. Ni mi všeč svinjska pečenka, restan (pražen?) krompir, reberca, bohnedaj, da je bil za kosilo ješprenj ali pasulj. To lahko mogoče pripišem svoji stari mami, ki tudi nikoli ni imela občutka za dobro pripravljeno hrano (hmm.. mogoče imam pa gene po njej)
Sem pa med študijem v Ljubljani imela seveda dostop do večih različnih tujih kuhenj in tako ugotovila, da grozno obožujem neke kitajske rezance/wok ali pa tortilije, pa sem se naučila delat to, pa še bolj preprosto mi je
skratka, hočem rečt, da mogoče pa lahko poskusita drugo, novo hrano in ji bo mogoče všeč. Lahko ti pripraviš kaj čisto novega ali pa se odpravita v kakšno restavracijo. Včasih tud paše gledat kak kuharski kanal, pa ti takrat še kakšna dihurjeva jeterca zapašejo (khm Andrew Zimmern khm). Kako bo po otroku, pa vnaprej nikoli ne moreš vedet. Tako kot je predhodnica pisala: mogoče si pa tudi ona nabavi kuharsko knjigo pa postane odlična kuharica
srečno, pa ne se kregat! 🙂
Tukaj bo marsikdo pisal da takšne punce ni za met in podobno. Ne hvalim se nasprotno, sama sem malo milejša kopija te tvoje punce. Mogoče je edina napaka, da ti tega ni povedala na začetku, jaz sem svojemu fantu to povedala na začetku in njegov odgovor je bil, da ko bova živela skupaj bova jedla kaj boma znala skuhati al pa bova šla tu pa tam ven jest. Glede otrok pa te tudi naj ne skrbi. Poznam ljudi kateri jedo še manj stvari, so še bolj zbirčni in so njihovi otroci se rodili zdravi in so tudi ostali zdravi, torej na njihov razvoj to pomankanje kakšne hrane, katere njihova mati ni jedla ni vplivalo. Če pa bi želel, da otrok vseeno dobi vse pa se danes dobijo kakšna prahrambena dopolnila pa naj mamica to poje v času dojenja.
Torej ne sekiraj se. Nič ni izgubljeno, punca je zagotovo super in to neznanje kuhanja ob vajini ljubezni VERJAMEM, da ne bo pomenilo nič zaskrbljujočega.
Tudi jaz poznam podoben primer, ki me je zelo presenetil. Niti ne to, da punca pri 29. letih ne zna kuhat oz. noce, ampak njen nacin prehranjevanja. Ce ze, samo pohane piscancje zrezke in pomfri (vse da ocvreti v se hladno olje), nebenih obar, govejih/puranjih/telecjih zrezkov v omaki, rizot, boh ne daj da je kje kaksna zelenjava.
Je pa bel kruh, nutelo vsaj 1x na dan, kaksne makarone, cips, smoki, cokolade, bonbone, piskote in tudi po 1L kokakole na dan. Vse to poje se pred glavnimi obroki, kot sta kosilo in vecerja, zato “taprave” hrane ne poje prakticno nic.
Ne je doma ocvrtega piscanca, ker jajca niso zdrava, raje poje kupljene zamrznjene “nagce”.
Toda punca je prepricana, da je zdravo 🙂
Ni ne debela, ne suha, vednar se ji ze sedaj poznajo zdravstvene tezave (zelodcne tezave, slab imunski sistem, postarana koza,…)
Ni se problem nauciti kuhati, saj par osnovnih stvari, vendar odnos do hrane, se posebej ce je izvor iz primarne druzine se tezko spremeni.
Sem kar podoben tvoji punci samo malo manj zbirčen. Sem star 23 in jem vse razen karkoli z zelenjavo in sadjem. Pa najboljše je da je čim bolj homogeno. Prehranjevanje mi je najmanj pomemben del življenja in povsem izguba časa. Pomislite koliko več časa bi imeli če ne bi bilo treba jesti!
Lahko si le želim da bi dobil tako kot jo imaš ti ker mi gredo na živce babe ki stalno težijo z hrano in nekimi bedastimi restavracijami.
Moj partner je podoben tej punci. Ne je nobenega sadja, nobene zelenjave, nobenih rib, nobenega piščanca, samo testenine z nekimi omakami, brez paradižnika. Jaz jem vse, uravnoteženo, veeeliko sadja in zelenjave. Jaz čisto vsako leto zbolim, moj partner pa ne, pa spiva v isti postelji, ko sem bolna. Od kod njemu tak imunski sistem mi še danes ni jasno.
Jaz ga pustim pri miru. Dovolj je star, da ve, kaj želi jesti in kaj ne.
Moj mož je jedel dobesedno 10 stvari, ker je njegova mama teden za tednom kuhala eno in isto. Potem je šel v službo in tam so imeli menzo, niso izplačevali prehrane. Tam se je naučil jesti vse, od rižot do testenin, ki jih mama prej ni kuhala sploh.
Opažam pa, da veliko ljudi ne zna kuhati, v kuhanju ne uživa in zato ne je vsega.
Če ti je punca top in imata lep odnos, kuhajta skupaj. Naredita kuharijo za nekaj, kar vaju bo še bolj povezovalo. Ko bo začela uživati v kuhanju, bo tudi več stvari jedla.
Sem nekje tvojih let in sem imel podobno izkusnjo…Povej mi,ce vse ostalo stima pa sta na splosno zadovoljna,zakaj bi sploh morala kuhat?Za otroke bo ze poskrbela ce pravis da se celo zate potrudi in naredi pecivo ki ga itak ne je,mislim da to dost pove. Dokler delata imata vsak svojo malico pa jejta kar vama pase,po sihtu si pa ti naredi kar ti pase oziroma vzami nekaj po poti enostavnega ali pa se najej v sluzbi…Vecerja itak more bit nekaj lahkega,sploh ce sportata mogoce.Malo bolj pogosto bosta hodila ven jest pa jesta kar vama pase,plus zdravo je za odnos.Ce gresta za vikend malo do svojih pa kot sam pravis tvojim ni problem skuhat posebej za njo(vzame malo casa) in obratno.
+nikoli ti nebo tezila da more vse sama,da stalno kuha itd…
Ko bosta zivela skupaj bo laufalo ,ne mores pa kot pravis primerjat to z izleti da malo vidis kako bi blo…Na izletu rabita vsak 4 obroke dnevno,skupaj sta od jutra do vecera…ce pa sta doma pa prideta z sihta ob 4 in je dobra polovica dneva mimo,ostane vama en obrok.
Ze to da je samostojna in sposobna je danes lepo za videt,ce pa noce kuhat pa kaj te boli k.
Ce sta drugace kompatibilna, jaz v tem ne vidim problema. Ni idealno, je pa dandanes se vedno sprejemljivo, da se ozenita dva, kjer moz ne zna kuhati. Ce si za enakost spolov, potem sprejmi nalogo, da bos ti poskrbel za zdravo prehrano otrok, in se z njo zmeni, da sama poprime za kaksno drugo tebi manj prijetno gospodinjsko opravilo, in je stvar resena. Ne obsojaj dekletove prehrane skozi prizmo tega, da je dekle in da bi zaradi spola morala bolje vedeti.
Kar se tice nenavadnosti njene diete, pa sto ljudi sto cudi. Lahko bi bila ekstremen vegan, clovek s celiakijo, super alergicna na nekaj – pari v teh primerih ponavadi najdejo nacin sobivanja. Predstavljaj si druzino, kjer je oce nek ekstremen raw vegan, in mamica kuha zase in za otroke. Da se 😉
Razumem, da te moti njena prehrana, ker je kratkomalo, kot pravis tudi sam, butasta. Ce se na to ne bos fiksiral, in svojo pozornost preusmeril drugam, se bos z leti navadil.
Seveda je tukaj drugi faktor, ki je skrb za njeno zdravje. Drugi faktorji zdravja so tudi spanje, fizična aktivnost, kajenje, stres … skratka, malo morje jih je. Vsi so pomembni, ne pa vsi enako zoprni za partnerja. Oseba, ki kadi, ali pa premalo spi si enako krajša življenje, vendar v prvem primeru znatno bolj vpliva na kvaliteto življenja partnerja. Malo razmisli v tej smeri, kje so ti prioritete zase (ali ti je pomembno, da skupaj kuhata/jesta, ali lahko srecno zivis tudi brez tega).
Bom probal biti jedrnat in iskren.
S sedanjo ženo sva skupaj že od relativno “mladih let”… Sedaj oba ca 35 let, skupaj ca 16 let. Bistveno je, da je na zalogi dovolj navezanosti, želje po tej osebi, poželjenja, razumevanja, potrpeljenja, spoštovanja – torej ljubezni (ki pač vključuje vse te prejšnje pojme).
Prvih nekaj let, če sem iskren, mi je dol viselo kaj je, koliko zna kuhati,… Verjetno sva bila še oba premlada. No, sčasoma ko so se zadeve razvijale, sva se razvijala tudi midva, jaz sem poskušal neke njene zadeve, ona moje. Kuhanje malo ona malo jaz, kakor nama je pasalo.. Na koncu jaz nekaj naredim bolje, ona druge zadeve (v kuhinji kot tudi izven nje). Ljudje pač določene zadeve tudi prilagodimo / spremenimo čez čas – če to želimo oz. se nam zdi vredno zase ali za to neko osebo to storiti (notranja želja).
Bi se pa navezal na nekaj, kar sem omenil na začetku – če te nekaj tako iritira že na začetku zveze (tu smatram tudi prvih par let), se bo to čez 10, 12, 15 let verjetno eksponiralo, ljudje se tudi malo polenimo. No, jaz vsaj prvih nekaj let res nisem iskal napak…pač je bila tista “zaljubljenost”, sedaj, po toliko letih pa se s skupnimi močmi boriva proti dvema mladima “nadlegovalcema” 🙂 🙂
A ti si z lune ali provociraš? Senzorične težave ima. Nič blazno šokatnega. Naj je, kar ji gre. Ti pa kuhaj po svoje. Za otroka lahko pripraviš hrano ti… itak se dela v večjih količinah papice. Pa pomagaš ji se naučit kuhat. Otroku bo že dala standardno hrano, če seveda otrok ne bo imel težav s senzoriko. En mal tolerance, sploh, če jo imaš rad. Požri fix ideje in ponos, saj ona ne omejuje tebe… torej ne se ti zdaj spravljat nanjo. Live and let live.
Drejcccc, 02.05.2020 ob 15:59
Ja ne ni provokacija. Saj pravim da ce bi kolegom povedal mi najbrz ne bi verjeli ali pa bi mi dali par neprimernih opazk v seksualnem smislu itd. (ce je v postelji dobra, je za met in podobne)
Jedilnik moje punce je tak kot sem opisal in zal se nisem nic zmislil. V praksi zgleda to priblizno tako, zajtrk: kruh z nutelo in kava, malica kava in cokoladni rogljicek, kosilo makaroni z omako, vecerja je par palacink z nutelo ali pa riomare s kruhom. Zajtrk in vecerja se vcasih zamenjata, omake za makarone se menjajo ampak ni nobene take omake ki bi bila samo zelenjavna, vedno mora bit okus po mesu, pa namesto makaronov je torej vcasih goveja juha s krogljicami in medtem ko ostali jemo za mizo krompir, meso in solato, ona maze palacinke z nutelo.
Moji so kdaj ji rekli da je kot otrok, ampak je tak karakter da ni zamerila in pac samo skomizgne. To ji stejem v dobro, sej pravim da drugace je punca zlata. Ne poznam nobene take kot je ona.
Je pa res da me kdaj prime in razmisljam kaksna me to prihodnost caka, ce bom samo jaz moral kuhat, saj ona zna le palacinke narest in dve omaki za k makaronom, pa spece tudi neko pecivo ampak to se potrudi zame in mi ga ob casno prinese, ona ga itak ne je.
Joj kaksna prihodnost te zdaj caka, ce punca ne zna kuhat, taka prihodnost kot vecino zensk, kjer moski lezi na kavcu in caka na kuhano.
Punca je pametna, na tebi pa je, kaj isces v zivljenju, ali nadomestno mamo ali partnerico!
Sta samo dve možnosti. Ali boš ti kuhal (poznam kar nekaj moških, ki kuhajo v zakonu) ali pa boljše, da nisi s to žensko (dejstvo je ,da če si ji omenil, da te to moti in če se ni premaknilo niti za cm, potem ji očitno ni mar).
Moški bi včasih radi popoln komplet. Ampak ga ni. Lahko imaš to žensko in se sprijazniš, da ima manjko na tem področju. Lahko boš dobil ne samo odlično kuharico, tudi odlično gospodinjo, ampak ne bo pa tako lepa in priljubljena (vsi jo imajo radi – no ja, vsi jo že nimajo radi) ali kaj podobnega.
bratova punca je ista, tako da sem na začetku mislila, da brat piše 🙂 No, ampak ima vseeno malce večji nabor – je govejo juho s kroglicami, palačnike, pico (ampak mora biti kupljena), mc donaldsove nagce, pomfri…to pa je že to. Pije pa samo gazirano in pa kavo iz avtomata 🙂 Ona je suha, no zadnje čase se že malo širi, brat gre pa kr konkretno gor. Njena mati sama priznava, da je punca izbirčna, ker ji je sama to omogočila, nudila ji je samo to, kar je hotela jest. In mislim da je velika šansa, da bo z otroci – če/ko pride do njih – enako.
stuff, 24.05.2021 ob 01:24
xrobe, maš prav
stuff, nevidna hrana je vsaj toliko pomembna kot materialna, če ne še bolj. Na neviden način smo intenzivno povezani med sabo. Sedaj, ko to pišem se koncentriram nate in iščem povezavo v svoji notranjosti. Predstavljajte si, da je kompletno vesolje skrito v neskončno majhni točki v centru vašega srca. Z drugimi osebami ste povezani v tej neskončno majhni točki.
Forum je zaprt za komentiranje.