Najdi forum

Splash Forum Starševski čvek Punca ne zna kuhat, je samo par stvari

Punca ne zna kuhat, je samo par stvari

Kaj to pomeni poligon za izfuravanje?

A si mogoče pomislil , da bi pomagal pri kuhanju? Če se bosta v prihodnosti preselila skupaj, zakaj bi te mogla pedenat? Gre za kompromis, v katerem oba sodelujeta… Če pa sama živi, pa se nimaš kaj vtikat, kot praviš ona že zna za sebe poskrbet, tako da lačna verjetno ni a ne

A si mogoče pomislil , da bi pomagal pri kuhanju? Če se bosta v prihodnosti preselila skupaj, zakaj bi te mogla pedenat? Gre za kompromis, v katerem oba sodelujeta… Če pa sama živi, pa se nimaš kaj vtikat, kot praviš ona že zna za sebe poskrbet, tako da lačna verjetno ni a ne
[/quote]

Ne more živet sama in si ona dva ustvarit resno vezo z otroki. To ne gre skupaj. Punca ima resen problem, če ne bo spremenila prehranjevalnih navad bo postal samo še večji. Ne gre za to, da ona noče kuhat. Problem je to da je le 5 jedi, če Nuteli na kruhu lahko rečeš jed.

Gre zato, da vase ne vnese nobenih vitamionv, antioksidantov, vlaknin, naravnih zivil…ce jes samo tako hrano, delas telesu grozno. Sedaj ko je mlada in brez otrok je ok, cez nekaj casa se ji bo to strasno poznalo: na postavi in na kozi. Ljudje ki ne jejo vtiaminov etc. se postarajo neverjetjo hitreje kot tisti, ki se prehranjujejo raznoliko in zdravo. Njena hrana, je za zdravje na dolgi rok, katastrofa.

Meni se bere smesno. Je a fajn hrana od tvoje punce, srm ji se fous da lahko je nutelo in rogljicke in pasto. Moja prehrana je pa taka, da sem vecinoma na zelenjavi in mesu ali kuhanih jajcih.. pa sadju in jogurtih.. zaradi ohranjanjpa postave.. fant bolje zna kuhat od mene in rad kuha in ko sva na morju vecinoma on kuha, skupaj ne ziviva..

Dajte tisti, ki v tako črnih barvah slikate njeno zdravstveno prihodnost, upoštevat, da govorimo o mladi punci, najbrž stari od 20 do 25 let. To ni ravno obdobje, ko bi človek zdravo jedel in na splošno zdravo živel.

Ni nas malo takih, ki smo v študetskih letih precej več piva spili kot brokolija pojedli, burek je bil pa itak čisto OK za kosilo, večerjo ali polnočni prigrizek. Danes je pač drugače in tudi otroke čisto primerno hranimo, kolikor nam pustijo 🙂

Ne pravim, da mora avtor ostat s to punco, vsak sam zase ve, kaj je pripravljen sprejet pri partnerju in česa ne. Vem pa, da poznam ogromno mladih z absurdnimi prehranjevalnimi navadami, pa nobenega v zrelih letih, ki bi še vedno samo nutelo jedel.

Raje napisi da isces sluzkinjo, ki te bo stregla spredi, zadi, vse prinesla k riti.. ce znas sam kaj skuhat, kot pravis, kaj je pol tu problem?? Pac ko sta skupaj, ji ti skuhaj, ce te ze tako skrbi kako se prehranjuje.

Ne more živet sama in si ona dva ustvarit resno vezo z otroki. To ne gre skupaj. Punca ima resen problem, če ne bo spremenila prehranjevalnih navad bo postal samo še večji. Ne gre za to, da ona noče kuhat. Problem je to da je le 5 jedi, če Nuteli na kruhu lahko rečeš jed.
[/quote]

Kaj ti bluziš? Misliš, da se mora vsak kar od mamice preselit k partnerju??

Ti povem, da te bo to vedno bolj motilo. Že zdaj te je sram. Mula ne je 95 {04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} normalne hrane!? Tudi na pikniku se baše z nutelo in makaroni?! Ma se ti hecaš? In potem še praviš, da ni razvajena? In kako bo tak šus babji hranil svojega otroka? Take ne moreš niti spoštovati. Ti ješ normalno hrano, meso, zelenjavo, sadje, krompir, riž…ona pa zraven rogljičke z nutelo natepava?! Hahahahaha! Kaj vse Zemlja nosi…

A me lahko razsvetliš kaj pomeni “izufaranje”?

A me lahko razsvetliš kaj pomeni “izufaranje”?
[/quote]

“IZFURAVANJE”

Kaksna prihodnost te caka sprasujes? Podobna kot pri 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zensk, kjer dedec ne zna nic skuhat, pa se zaradi tega noben ne sekira, celo pohvalno je to, ker dedc je pa le dedc a ne in je tako prav in naravno!?
[/quote]

Tale objava je cista zmaga, bravo.
Jaz tudi ne maram moskih, ki ne znajo kuhat. Se z njimi ne zapletam, ker mi delujejo in dejansko so razvajeni mamini sinkoti. Pa nisem edina, tako da se stvari hvala bogu malo obracajo. Nekdo, ki ni sposoben poskrbet za sebe in je po vrhu se spurav, mi je totalno neprivlacen. Sicer pa avtor, zakaj pa ti ne kuhas in ji das apetit za raznolike stvari? Ko bi vedel kolk zensk je pripravlo svoje dedce, da so namesto mesa petek in svetek zaceli jest tudi sadje in zelenjavo. Bo treba pac stvari v svoje roke vzet, you’re the man!

Ko pride otrok, bo postala stoprocentna mesojedka in bo pojedla več mesa kot ti. To bi te moralo pa res skrbeti. Kaj, če slučajno poje tebe in otroke?

Tale objava je cista zmaga, bravo.
Jaz tudi ne maram moskih, ki ne znajo kuhat. Se z njimi ne zapletam, ker mi delujejo in dejansko so razvajeni mamini sinkoti. Pa nisem edina, tako da se stvari hvala bogu malo obracajo. Nekdo, ki ni sposoben poskrbet za sebe in je po vrhu se spurav, mi je totalno neprivlacen. Sicer pa avtor, zakaj pa ti ne kuhas in ji das apetit za raznolike stvari? Ko bi vedel kolk zensk je pripravlo svoje dedce, da so namesto mesa petek in svetek zaceli jest tudi sadje in zelenjavo. Bo treba pac stvari v svoje roke vzet, you’re the man!
[/quote]

Baba je za šporhet in njeno delo je prehranjevanje družine. Baba, ki se ne zave svoje primarne dejavnosti in obešuje oz. povezuje to njeno dolžnost na moške, je jalova. To je dejstvo. Pika. Amen.
Teh vas je danes kar precej. Zato smo pa danes, kjer smo. Babe zafurane, nesposobne, moški poženščeni.
Moški danes, je veliko bolj sposoben poskrbeti zase ali za družino in zna 100x več stvari, kot razvajene nesposobne punčare, ki pri 30-ih še vedno iščejo svojo svobodo in svoj jaz.
Preveč svobode in demokracije bab, je pripeljalo do tega, da v lastni dolgocajtni neumnosti, ne vedo več, kaj bi si še izmišljevale. Slednje nas bo počasi pripeljalo do kolapsa, takrat se bo ustvaril pa nov družbeni red.

Poznam en tak primer. Sestrična ne zna kuhat, sploh nima nekega odnosa do hrane, niti interesa. Imata pa otroka. Kako to izgleda? Ona 2 živita od naročene in pakirane hrane, mali pa samo od pakirane hrane, že od kar je na svetu. Ne je nič, kar ne pride iz vrečke.

Drugače pa verjetno, najbolj pametna na tem svetu, vse ve kako mora biti, na vse se spozna in vseh pravic svojih se zaveda, ane? Poznamo takšne, ja, saj jih je veliko.

pa palačink tudi ne 🙂

Ona ima motnjo, v glavi. Nekaj iz otroštva, v odnosu med starši in odnosu do prehranjevanja.

Nekdo tukaj ni iskren – njeni starši, ali pa ona – starši sicer pravijo, da je jedla “vse” ( verjetno so jo silili k temu, ona pa se je upirala-zdaj pa je samo to, kar so ji morda takrat prepovedovali, ni smela jest tistega pogosto, pa zdaj to nadomešča – Nutela je sam cuker pa maščoba mimogrede, je pa comfort food :)) – kaj pa avtor ve ali mi, kaj je bilo za njihovimi domačimi stenami. Vsekakor pa pri njih doma ni imela zdravega odnosa do hrane in prehranjevanja.

Saj nikakor ne more bi biti prestradana do kosti ob takem motenem načinu prehranjevanja, ker se prehranjuje večinoma s samimi OHji ( Nutela, testenine, palačinke, tuna iz konzerve, goveja župa …) in ne more bit suha. Ima pa s takim načinom prehranjevanja žal kar prehranske motnje – jesti nekje samo 5 določenih živil je nezdravo, neuravnoteženo, manjko določenih hranil ( sploh ker ne je zelenjave in sadja).

Nisem znala kuhat, ne pospravljat, nic. Stara sem bila 16 let ko sva z mozem zacela hodit, pri 17ih ze prvi otrok (ni bilo planirano, plascek se je strgal ocitno).. jaz pa nisem znala NIC. Mama me ni hotela navaditi na nic.. tudi ce sem jo prosila, je bil odgovor da bo ze sama. Otrok pa na poti. Kaj zdaj? Ja nic, naucit se je blo treba.. malo je pomagal moz (ki odlicno kuha), malo tasca, malo pa recepti na internetu.. vedno vec sem probavala, bolj kot sem bila samozavestna da mi je celo uspevalo, vec sem novega poskusila.. pa tud jaz sm bla zbirna u sto mater.. nic zelenjave, sadje sem sicer imela zelo rada, ampak res sem jedla le par jedi. No to se je hitro spremenilo ko sem bla noseca, pa lacna veliko bolj kot prej 🙂 kuhala sem vedno vse, ponujala otroku vse, tud ce sama nisem marala. Po osmih letih je rezultat tak, da sem jaz zacela jesti skoraj vse, otroka jesta pa cisto vse, mogoce kaksna spinaca jima ne pase pa radic ker zagrenita, ostalo pa cisto vse 🙂 ocitno punci pac se ni treba kuhat, ona je zadovolna s svojo prehrano, niti je se noce spreminjat.. bo ze. Vedi da karakterja spremeniti ne mores, kuhat pa se lahko vsak nauci.. alora ce ti punca drugace odgovarja, pocakaj.. kuhanja se bo ze naucila ko jo bodo v to prisilile razmere 🙂

Nisem znala kuhat, ne pospravljat, nic. Stara sem bila 16 let ko sva z mozem zacela hodit, pri 17ih ze prvi otrok (ni bilo planirano, plascek se je strgal ocitno).. jaz pa nisem znala NIC. Mama me ni hotela navaditi na nic.. tudi ce sem jo prosila, je bil odgovor da bo ze sama. Otrok pa na poti. Kaj zdaj? Ja nic, naucit se je blo treba.. malo je pomagal moz (ki odlicno kuha), malo tasca, malo pa recepti na internetu.. vedno vec sem probavala, bolj kot sem bila samozavestna da mi je celo uspevalo, vec sem novega poskusila.. pa tud jaz sm bla zbirna u sto mater.. nic zelenjave, sadje sem sicer imela zelo rada, ampak res sem jedla le par jedi. No to se je hitro spremenilo ko sem bla noseca, pa lacna veliko bolj kot prej 🙂 kuhala sem vedno vse, ponujala otroku vse, tud ce sama nisem marala. Po osmih letih je rezultat tak, da sem jaz zacela jesti skoraj vse, otroka jesta pa cisto vse, mogoce kaksna spinaca jima ne pase pa radic ker zagrenita, ostalo pa cisto vse 🙂 ocitno punci pac se ni treba kuhat, ona je zadovolna s svojo prehrano, niti je se noce spreminjat.. bo ze. Vedi da karakterja spremeniti ne mores, kuhat pa se lahko vsak nauci.. alora ce ti punca drugace odgovarja, pocakaj.. kuhanja se bo ze naucila ko jo bodo v to prisilile razmere 🙂
[/quote]

Samo ti si bila še zelo mlada, tudi primorana in očitno si imela tudi interes. Imela si tudi družino, ki te je vzpodbujala in ljubezen do otroka.
To ko jo ima pa Drejc, je pa že stara klusa – 28 let. Če je do sedaj bila samo na makaronih in nuteli (ko bi že naj bila odrasla), kakšnih strateških premikov od nje ni za pričakovat. Ta ne bo več veliko spreminjala navad, pri njej lahko gre samo že navzdol. Verjetno, če bi ji pa kdo kaj rekel, bi pa postala zatežena in zagrenjena.

Prvo leto bo otrok na aptamilu pa na joški pa kašicah.
Potem na predpripravljeni hrani iz mullerja/dma itd itn.
Potem pa gre v vrtec in ima tam 5 obrokov.
Popoldan mu daš kak rogljiček pa jabuk za večerjo pa rižolino/čokolino.
Čez vikedn bote itak en vikend pri eni babici drug vikend pri drugi.
Otrok od lakote ne bo umrl.
Meni se zdi, da bolj tebe skrbi kdo ti bo kuhal.
Jaz sem letnik 80.
Moj oče je bil invalidsko upokojen.
Ne spomnim se, da bi videla kdaj mamo v kuhinji.
Skoz je kuhal in gospodinjil oče.
Mati je pa hodila v službo in delala okoli bajte – kosila, rihtala vrt, sadovnjak, brajde itd.
Vsi smo preživeli.

Veganstvo, bulimija, anoreksija, feminizem so diagnoze v sorodu.
Za tango sta potrebna dva. Wake up.

Baba je za šporhet in njeno delo je prehranjevanje družine. Baba, ki se ne zave svoje primarne dejavnosti in obešuje oz. povezuje to njeno dolžnost na moške, je jalova. To je dejstvo. Pika. Amen.
Teh vas je danes kar precej. Zato smo pa danes, kjer smo. Babe zafurane, nesposobne, moški poženščeni.
Moški danes, je veliko bolj sposoben poskrbeti zase ali za družino in zna 100x več stvari, kot razvajene nesposobne punčare, ki pri 30-ih še vedno iščejo svojo svobodo in svoj jaz.
Preveč svobode in demokracije bab, je pripeljalo do tega, da v lastni dolgocajtni neumnosti, ne vedo več, kaj bi si še izmišljevale. Slednje nas bo počasi pripeljalo do kolapsa, takrat se bo ustvaril pa nov družbeni red.
[/quote]

Ja katera je pa tebe spet zapustila, da tle frustracije stresaš????

daje preveliko pozornost prehrani. Otroci morajo vse pojest s krožnika, ker med vojno niso imeli česa jesti (to je bila moja genercija, zdaj so aktualni otroci v afriki), pa obilna nedeljska kosila, ki se kuhajo od ranega jutra, užaljene tašče, če ne poskusiš njihove pečenke (kruhova juha, bog pomagaj), pa da ne bi slučajno kdo manjkal za mizo, ker moramo nujno skupaj jesti… Ljudje ne jejo več, ker so lačni in da preživijo. Travme zaradi hranjenja v otroštvu ljudje prinesejo v odraslo dobo kot motnjo hranjenja. Priznam, da še danes sploh ne vem, kdaj sem sita, saj sem navajena pojesti vse iz krožnika. Ko sem si lahko kupila sama nutello, sem pojedla celo naenkrat, ker nam mama nutelle ni hotela kupit.
Nehaj težit punci, naj je kar hoče, kadar hoče. Velika verjetnost je, da se bo naučila kuhati in spremenila prehranjevalne navade takrat, ko bo morala, ko se bo spremenil način življenja. Lahko pa ne bo in bo vedno malo čudna, kar se prehrane tiče. Lahko se navadiš, če pa ti to toliko pomeni, si raje najdi tako punco, ki bo jedla tisto, kar je tebi všeč. Samo eno opozorilo, mamina kruhova župa in pečenka danes nista več višek kulinarike, s katero boš očaral bodočo ženo….

Ja katera je pa tebe spet zapustila, da tle frustracije stresaš????
[/quote]

Ne, jaz jo imam, dobro funkcionirama in imava glede tega poštimano.
Daj mi povej; si se prepoznal v delu kjer opisujem, da so moški preveč poženščeni, ane? In te je tako prizadelo, da si mi dal repliko z vprašanjem? Povej, kaj te zanima?

Rada sem kuhala in pekla, pa se mi je zasralo. Zaradi pričakovanj ljudi. Ja prav, vsi ste boljši. Prav res, ne tekmovati babnce. In me je srečala perforacija 12ternika. Kdo mi bo težil? Še na morju, ker hrane ne smeš v sobe nositi, vprašala sem, pojedla sem kasneje, ker so mi dovolili 🤣😂😂😂😂 Hvala Korčula. 🤗🤗🤗🤗🤗🤣🤣🤣😂😂😂😅😅😅😅 🤗🤗🤗🤗🤗🤗Da kdo zastopi s tem posiljevanjem hrane. Po malem gre vse v želodec. Korčula hvala. 🤣😂😂😂😂😂😅😅😅🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗🤗 saj ni čuden porast statistične debelosti menda.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close