Punca ne zna kuhat, je samo par stvari
Dolgo casa sem razmisljal a bi pisal sem ali ne, ker mojim kolegom to ne morem povedat.
Mam punco, no skupaj sva ze kar dolgo a se ne ziviva skupaj, sva pa ze dosti krat sla kam skupaj za vec casa, tolko da sva malo videla kako bi zglealo.
Moti me pri njej, kar sem sele scasoma ugotoviv, da ne zna kuhat. To me ne bi motilo! Ce bi vsaj jedla vse. Punca je samo govejo juho v kateri morajo bit zlate krogljice in mora biti tudi kristalno cista torej precejena in brez kaksnih sledov zelenjave (lahko se kuha v juhi zelenjava a ona je ne sme met na krozniku!), palacinke z nutelo ali bele zemlje z nutelo in pa makarone z raznimi omakami. No pa da ne delam krivice, vcasih poje tudi konzervo riomare s kruhom.
Zelenjave in sadja NE JE. Pije samo pomarancni sok, ce ze, sicer pa vodo in crno kavo. Cajev ne mara.
Od juh ne je nobene druge kot govejo, odpadejo torej zelenjavne pa piscancje, kruhove juhe moje mame tudi ne je, ocetove svinske pecenke (ki nas caka jutri) tudi ne. Krompirja ne mara, morda sem jo videl 1x pojesti dve palcki pomfrija.
Da ne nakladam naprej. Moja punca je stara 28, zivi sama zase v najemu, ima sluzbo, lustna in nasi in jaz seveda, vsi jo mamo radi. Njeni starsi pravijo da je kot otrok jedla vse, in da je z leti postala taka. Da ji nista oporekala. Punca sicer ni razvajenka, po koncani soli se je takoj zaposlila in sla po enem letu na svoje, si je uredila vse, voznisko in avto,.. da ne bi kdo mislil da je razvajena, NI.
Z njo sem se o tem ze pogovarjal, da me malo moti ker ne zna kuhat (malo me res priznam), da me pa se bolj moti ker ne je nic pametnega. Njen odgovor je vedno da ji nic ne manjka!
Sam pa razmislajm malo za v naprej, kako bi blo ce bi bil otrok.. kaj pa potem?
Kaj mi svetujete, naj se posteno pomenim z njo se enkrat?
Drejc

Ne vem, če je to res, ali provokacija.
Če je to resnično, potem so pred tabo še težki časi. Ljubezen gre namreč skozi želodec, pravi pregovor.
Si ne predstavljam, da bi tako dekle postalo mati, da bi imela otroke. Otroci zahtevajo raznovrstno prehrano juhe, enolončnice, mineštre, krompirček, meso, sadje, mlečne jedi…
Če je drugače v redu dekle, če jo imaš rad, potem imej potrpljenje, pogovori se z njo.
Je pa s takim človekom zelo težko živeti.
Še vsi pri hiši so ješči, niso izbirčni in je problem, kaj vsak dan skuhati.
Ja ne ni provokacija. Saj pravim da ce bi kolegom povedal mi najbrz ne bi verjeli ali pa bi mi dali par neprimernih opazk v seksualnem smislu itd. (ce je v postelji dobra, je za met in podobne)
Jedilnik moje punce je tak kot sem opisal in zal se nisem nic zmislil. V praksi zgleda to priblizno tako, zajtrk: kruh z nutelo in kava, malica kava in cokoladni rogljicek, kosilo makaroni z omako, vecerja je par palacink z nutelo ali pa riomare s kruhom. Zajtrk in vecerja se vcasih zamenjata, omake za makarone se menjajo ampak ni nobene take omake ki bi bila samo zelenjavna, vedno mora bit okus po mesu, pa namesto makaronov je torej vcasih goveja juha s krogljicami in medtem ko ostali jemo za mizo krompir, meso in solato, ona maze palacinke z nutelo.
Moji so kdaj ji rekli da je kot otrok, ampak je tak karakter da ni zamerila in pac samo skomizgne. To ji stejem v dobro, sej pravim da drugace je punca zlata. Ne poznam nobene take kot je ona.
Je pa res da me kdaj prime in razmisljam kaksna me to prihodnost caka, ce bom samo jaz moral kuhat, saj ona zna le palacinke narest in dve omaki za k makaronom, pa spece tudi neko pecivo ampak to se potrudi zame in mi ga ob casno prinese, ona ga itak ne je.
Drejc, naj ti povem, da jaz, ko sva z možem začela skupaj živet (pred 30 leti), nisem znala ne pospravljat, ne kuhat ne nič drugega. Kar hitro sva potem imela prvega otroka in sva se z možem skupaj učila. Sicer izbirčna nisem bila, nisem pa znala kuhat absolutno nič, razen kakšnega jajca, doma v moji družini je vedno kuhala babica. Pa je bilo to pred 30 leti. Ko je prišel otrok, sem nabavila kuharsko knjigo in se lotila dela. Danes se lahko pohvalim, da sem super kuharica, kuham veganski (ja, v družini imamo tudi vegane), mesni, ribji ali katerikoli drugi obrok, in to zelo dobro. No, ja, pucat se mi pa vseeno še vedno ne ljubi, imamo solidno pospravljeno.
Brez skrbi, da bo punca, če bosta imela otroka, drugače piskala. Če je makarone z raznimi omakami, je to že okej.:) A rižot ne mara? Po moje glede na to, da je sama, pač ne komplicira, drugače pa je najbrž izbirčna po naravi. Ko pravijo njeni starši, da je jedla vse, hmmm močno dvomim. Dvomim npr., da je prej jedla krompir, sedaj ga pa nenadoma ne mara več. Krompir je ena od jedi, ki jih ali ješ vse življenje, ali jih ne ješ. Oz. če krompirja ne ješ, pa si ga prej imel rad, gre za to, da hočeš shujšat. Predvidevam, da tvoje dekle nima teh teženj, glede na to ,da je bele žemlje z nutelo:))
Skratka, malo je izbirčna, ampak jo bo počasi minilo. Jaz do 25. leta nisem marala pizze.:)) Jaz bi na tvojem mestu to popolnoma ignorirala. Sploh glede na to, da ne živita skupaj. Ko bosta, se bodo stvari počasi spreminjale.
Drejc, če je drugače vse ok, moraš kako napako spregledat, ker jih imamo vsi. Z enim pogojem, da karkoli ona že je, a se je pripravljena prilagodit, pa tebi skuhat kaj drugega? ker če noče kuhat kaj drugega, kaj bo kuhala otroku?
To bo tebe vedno bolj motilo, ker potem boš moral kuhat sam, vedno ne moreš jesti v menzah.
Mislim, da si smotan oz. kar sebi pripiši, če boš zaradi tega iskal drugo in ne boš našel – seveda z ozirom na tvoje pisanje, da so vse ostale lastnosti ok.
Kakšno je pa kaj njeno zdravje, krvna slika, glukoza, holesterol, hemoglobin, vitamini? Nimam pojma, kako to “diskretno” vprašaš, mogoče lahko pa kar direktno, verjetno je bila kdaj na kakšnem pregledu za službo ali karkoli? Če ji zdravje štima, potem ima v bistvu srečo, da se ji nutela ne pozna in da očitno sploh ne uživa pretirano v hrani.
Ne vem, zakaj, ampak dejansko mi kot otroci tudi nismo jedli ravno zdravo z današnjega vidika (kruh in sladki namazi so bili konstanta, mogoče dvakrat na dan, v šoli makaroni itd.), pa smo bili ok. Po drugi strani pa, če si dvakrat na dan nekaj namažeš na eno ali dve rezini, to spet ni tako veliko… (jaz se kao prehranjujem zdravo, kuham itd., hkrati pa po nepotrebnem mimogrede pojem par sto kalorij s kakšnimi sladkarijami med glavnimi (bolj zdravimi) obroki)
Skratka problem je, če ima ona zaradi tega težave z zdravjem/posledično videzom. Če te skrbi pa samo, da ne bo tebi in otrokom kuhala, pa naredi kar želiš, ampak meni osebno se zdi neumno, da bi zaradi tega iskal drugo. Če je res tako super in na easy, si bo pa še ona na easy našla nekoga, ki bo na easy glede hrane.+a ti kdaj kaj skuhaš?? omenjaš samo, kaj skuha mama??
Kot da opisuješ mene :)) Jaz skoraj dnevno jem krompir, od krompirja bi lahko živela. Jem tudi samo par stvari, večinoma nezdrave. Aha, krvna slika je pa OK, ko nekdo zgoraj sprašuje :)))
Saj lahko tudi moški kdaj kaj skuha, ali naročita, ali posebej zate naredi… Meni so to ne zdi nič takega, edino na obiskih mi je malo nerodno, ko ti postrežejo, tebi pa…nič po okusu.
Dečko, zvonček – punca ima motnje hranjenja, tako uravnava svojo telesno težo, da se ne poredi. Praktično pa ne je nobenih zdravih hranil. Goveja župa je skuhana iz crkovine, tisti vitamini od zelenjave se s prekuhanjem uničijo, v tisti župi ni nič razen soli pa nekaj maščobe, pa arome od mesa in kosti, ki se v njej kuhajo 🙂
Daj seštej koliko na dan poje – pretvori to v kalorije – punca poje manj kot 1500 kcal.. Ona se strada, dobesedno. Motnje hranjenja nastanejo, da se za nekaj kaznuje – morda v odnosu do hrane v njeni mladosti v primarni njeni kdruđini , ko je “morala” jest vse. in zdaj psihološko ne je tistega, kar je morala prej jest doma. Psihična ovira je to.
Motnje hranjenja mogoče, kdo bi vedel… Da bi pa nekdo uravnaval telesno težo z nutelo, palačinkami, belimi žemljami in kruhom za večerjo pa dvomim.. Aja, tu so še bolj ali manj mastna juha, makaroni in zlate kroglice… Tudi o količinah ni kaj dosti napisano. Iz prebranega bi prej sklepala, da bi se punca rada malo poredila, ne pa shujšala. Če bi se z nutelo 2 do 3× dnevno hujšalo, bi bil marsikdo brez težav suhcen.
Jaz precej reči ne jem, sploh razne slane *domače slovenske kuhinje*, česarkoli s kisom, vseh slanih namazov, večine mesnih izdelkov itd, ampak z leti se moja prehrana izboljšuje, ker sem nekatere reči tudi sama od sebe začela jesti in si tako razširila repertoar. Bolj me kdo sili nekaj jesti, bolj se mi upira. Tudi na obiskih je kdo kdaj užaljen, ker nikoli ne poskušam reči le iz vljudnosti, če jih pač ne jem.
Glede kuhanja – ko je treba, pač kuham, čeprav mi to ni največje veselje in recimo zdaj v času karantene smo tedne kuhali doma enostavna kosila vsak dan, česar sicer sploh nisem navajena, pa niti ni bilo dosti ponavljanja jedi in vedno smo prej uskladili meni,da je bilo udeleženim ok.
Česar jaz ne maram, partner pač je drugje ali si pripravi sam in s tem se jaz ne obremenjujem. Saj je prav, da ne kuham le jaz!
Glede otroka – ko bo, mislim, da je glavno, da ta je dovolj pestro v smislu sestave obrokov in sestavin, da bo to zanj zdravo in da bo zdrav. Da bo kar vse od kraja jedel, si pa ne delam utvar.
Ampak kot rečeno, prehranske navade posameznika se lahko z leti spremenijo. Ni pa zanesljivo, da se bodo res!
Ti prevzemi več kuhanja zase, da ne boš prikrajšan in sčasoma boš videl, kako bo zveza šla. Na obiskih se ni treba tebi obremenjevati, saj pač le ONA ne je… Otrok pa ni treba imeti prej, dokler nisi prepričan, da bo s to partnerko na splošno šlo.
Hehehe, kot da bi sebe bral pri 28-ih. Takrat mi je bilo važno SAMO kako izgleda in kakšna je v postelji. Nekaj let živel, misleč da je sex 90{04cafd300e351bb1d9a83f892db1e3554c9d84ea116c03e72cda9c700c854465} zveze in spoznal da ni. Da se še take sex bombe naveličaš, če je lena je same neumnosti. Potem sem ugotovil, da si moraš najti človeka za partnerja, ki rad dela tisto česar ti ne. Jaz ne maram kuhat in gospodinjskih del na splošno, plus ene 10-15 let mlajša mora bit. To sem našel in sem happy. Dokler pa sprašuješ neumnosti oz. razlagaš folku svojo življenjsko zgodbo pa nisi srečen v tej vezi…ampak kot rečeno – mlad si še, če je bejba dobra v postelji in zabavna, si daj duška. Jaz ne bi upal staviti na to, da se bo po otroku spremenila. Lahko se bo, lahko ne. Si pripravljen tvegati ali boš našel raje boljši match?
Forum je zaprt za komentiranje.