Najdi forum

PUDING

Zanima me kako skuhate puding, da se vam ne naredijo kepice. Meni nikoli ne rate puding brez kepic (čeprav, imajo otroci radi kepice, mož pa ne), pa sem poizkušala že na razne načine. Vlivanje mase v mlačno mleko, pa v vrelega, …..
Zanima pa me, ali ima kdo kakšen dober recept za sladico s pudingom.

Hvala!

Pudig mešaj z metlico ves čas in zagotovo ne bo kepic.

Poskusi uporabiti za vmešanje mase metlico s spiralo (na polkrožnem loku je taka bolj redka spirala). Mogoče bo pomagalo tudi, če daš malo več mleka v prašek kot pa piše na ovitku (jaz dam okoli 1 dl).

Preizkušeno! V prašek dodaš vodo ali mleko. Je tako? No, to mora biti mrzlo in ko boš razmešala ne bo kepic. Zakaj? Ker je puding-škrob in zakleji, če dodaš mlačno ali celo toplo vodo. Pa obvezno mešaj z metlico ali celo z ročnim mešalnikom.
Potem pa zakuhaj v vrelo mleko in mešaj z metlico.

Meni se nikoli ne zgodi, da bi imela kepice v pudingu!

Jaz sem včasih naredila pecivo iz pudinga. Na dno visokega pekača sem dala Albert piškote, povrhu polila puding (zato mora biti pekač dovolj visok), ko pa se je puding ohladil, sem na to namazala še stepeno sladko smetano. Super!

Že puding (prah) in sladkor premešaj, nato dodaj hladno mleko, vse skupaj dobro premešaj, vlij v mleko, ki je ravno zakipelo in cel čas (dokljer se primerno ne zgosti), mešaj z metlico.

jutri probam ponovno, pa bomo videli, sporočim!

Jaz naredim isto, vendar dam vedno malo več mleka, kot piše na navodilu!LP

Puding po vašiš receptih ni uspel. Torej mi je usojeno neznanje – vendar še nisem obupala in bom še poizkušala.

Mora ti uspeti, mi bivši učenci smo se vsi v Gostiski šoli naučili med drugim skuhati puding brez grudic (jaz jih tudi ne maram).
Puding je res škrob, ta pa v mlačni ali topli vodi zakleji. Nujno moraš prašek najprej razpustiti v mrzli tekočini, nato pa ga zakuhaš v vrelo mleko. Mešaš z metlico in to je to.
Vaja dela mojstra, IN TUDI TEBI BO USPELO!!!!!!!!!

P.S.: če se pa želiš še kej več naučiti – v Srednji gostinski šoli v Ljubljani prirejajo kuharske tečaje za odrasle – pač ljubitelje kuhe.

Lp, Irena

JEsssssssssss, uspelo je, maso sem zmešala z mrzlim mlekom, potem pa ni bilo problema. Do sedaj sem maso zmešala z mlačnim mlekom, torej tu je keč.

HVALLLLLLAAAAAA!

Če ti še jaz dodam svoje, saj mi gredo kepice na bruhanje, tako jih zagotovo nikoli nimam v pudingu.
Prašek vsujem v manjšo skodelico, dodam sladkor in še suho zmešam. Tako se drobna zrnca praška, ki se tako rada zlepijo v kepice, bolj razbijejo med kristale sladkorja. Potem prilijem MALO MRZLEGA mleka. Za dve žlici mogoče. Mešam, da je vse skupaj gosto kot testo. Raje dam premalo mleka in ga po potrebi še po pol žlice oz. kapljicah pridajam zraven. Mešam, privzdigujem od dna skodelice, da ni nikjer več praška. Vse skupaj imam tako gosto, da komaj mešam. Ravno zaradi gostote ne morejo nastati grudice. Potem počasi dolivam mrzlo mleko, sproti mešam, da se porazdeli v maso in je nazadnje lepo tekoče. Potem ga počasi vlivam v vrelo mleko in zraven curek sproti mešam z žlico.
Včasih sem se trudila tudi z mikserjem, metlicami itd., danes jih ne potrebujem več.
Jaz bi rekla, da je keč poleg mrzlega mleka predvsem v gostoti mase. Če v maso naenkrat priliješ preveč mleka, se isto naredijo grudice, le da jih je zaradi mrzlega mleka z veliko vztrajnosti (in mikserjem) možno razbiti, pri toplem mleku pa nikakor več.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close