puding torta
Ne vem če misliš tole, ampak je podobno:
v pekač naložiš alber kekse v dve vrsti (mogoče tudi tri),
skuhaj jabolka v vodi – glej tako, da bo vode dovolj, da v njej zakuša dva vanilijeva pudinga
skuhana jabolka pretlači in nadevaj na piškote (se bodo napojili od čežane),
na vodi zakuhaj dva pudinga (mal sladkaj – po okusu)
puding prelij po jabolkih.
Čez to lahko daš še stepeno smetano in posuješ s čokolado.
Jaz sem včasih spekla tudi biskvit namesto piškotov.
a sm kej pumagala?
Petra
lahko pa poskusiš s kremo za torto, ki je je v bazi in se imenuje malo drugačna Elina torta, recept pa je prispevala Staša. Ta torta je pri nas zakon in vsem je všeč okus obeh krem – svetle in temne. Naj dodam edino to, da temne kreme ne delam po postopku, ki je naveden v receptu za pripravo temne kreme, ampak jo naredim tako kot svetlo kremo (z želatino in ne s kremfiksom, ker je tako bolj kompaktna), namesto jedilne pa uporabim mlečno čokolado, ker jo imamo raje.
Hej, Petra!
Se ena, ki v svojem zivljenju se ni naredila peciva s pudingom.
Saj sem verjetno res cez les ( deklicam to uspeva odlicno), toda krema je pri nas vedno “original”. Stara sola in… drzim se kot pijanec plota:)))
Puding pa postrezem v skodelici – prelit po piskotku in na vinu zduseni polovicki hruske – vse dobro ohlajeno . :))) Pozdravcek Babi
ja,babi, pa sva dve ! 🙂 peciva s pudingom tudi moja dva ne bi marala!?? sama sploh nisem kak velik ljubitelj pudinga. edino cokoladnega jem – s kepico stepene smetane in malo naribane cokolade ali orehov .
tole tvojo “varianto” bom pa ob prvi priliki ponudila mojima dvema. kaksen puding tukaj najbolj pase – vanilija …!? lp petra
Hej, Petra!
Lahko je vanilija ali tudi cokolada ( zate);pase oboje. Piskotek malo navlazim s kaksnim ne osladnim likerjem( meni je vsec tisti Irsih cream…), cez samo malo zduseno polovicko ali cetrtino hruske( v vinu lahko klincek, limonina lupinica, malo rjavega sladkorja) in cez vlijes puding. Potem si se okrasis s kepico smetane in naribano cokolado.
Se mogoce spomnis Flana nesladkanih pudingov, ki so se strdili sele pri popolni ohladitvi? Zame so bili zakon; ze pravi mousse. Na zalost jih nikjer ne najdem od osamosvojitve dalje. Skoda! V njih ni bilo cutiti nic skrobnatega. Lp Babi
Forum je zaprt za komentiranje.