Najdi forum

Splash Forum Recepti.Over.Net Prehrana in kulinarika Puding Galleta v kremnih rezinah-POMOČ PROSIM

Puding Galleta v kremnih rezinah-POMOČ PROSIM

Spodaj sem dobila ene super recepte za brez jajc. Med njimi je tudi recept za kremne rezine, ki bi ga rada danes sprobala. Zahtevani so GALLETA pudingi. Pojma nimam kakšni so…a je ta še za skuhati, ali je kuhan… Recept sem prilepila na koncu, če bi mi ga kdo pomagal razložiti postopek kuhanja file, bom vam zelo hvaležna! Ali pudinge prvo skuham in jim nato dodam zmiksano smetano, ali se kar tako…me malo skrbi, da bi bil dejansko neskuhan pudingov prah in smetana…. ali bi bilo tako sploh užitno?

KREMNE REZINE

Sestavine
3 Galleta pudingi
5 sladkih smetan
3 zavitki vanilijevega sladkorja
3 žlice sladkorja
½ l mleka
zavitek listnatega testa
(brez jajc)

Preliv
Čokoladna glazura

Postopek
Pudinge, 3 sladke smetane, vanilijin sladkor, sladkor in mleko zmešamo in maso pustimo stati nekaj minut, tako da se zgosti. Testo razvaljamo, položimo na pomaščen pekač in ga z vilicami prebodemo. Pečemo pri 170°C do zlate barve. Ohlajenega premažemo s kremo. Na vrh namažemo še ostali stepeni smetani. Pecivo dobro ohladimo, preden ga narežemo.

V kolikor se spominjam so to pudingi, ki jih ni potrebno kuhati ampak se samo zmešajo z mlekom tako kot tiste smetane v prahu v vrečkah. Torej kuhanja sploh ni.
lp,
Naja.

O, super! Najlepše hvala za odgovor Naja. Na to vrsto pudingov pa sploh nisem pomislila….

Sem ga imela kot otrok precej raje kot kuhane pudinge, ta se ni nikoli zasmodil.

Tisti link ne dela, upam, da bo tale kaj boljši

Včasih se je dobil še v okusu marelice ali pa morda breskve, tega pa že dolgo nisem videla na policah.

Krema za rolado,mogoče pa tudi za kremne rezine:

25 dag margarine
25 dag mletega sladkorja
1,5 vanili pudinga
5 dl mleka

Skuhaj puding in ohladi. Posebej mešaj margarino s sladkorjem, dodaj puding. Veliko kreme.

Samo da vam povem da so kremne rezine več kot uspele!!! Sem dala za ziher en puding več, pa dodala sem še želatino v prahu in je bilo skoraj malo preveč trda fila… me je bilo malo strah, da mi ne bi ratala dovolj kompaktna, tako da bom drugič želatino izpustila. Skratka, kar ne morem verjeti, da so kremne rezine brez jajc tako preproste za narediti in tako okusne :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close