puder z zaščitnim faktorjem
Čeprav sem stara komaj 16 let, imam s pudri veliko izkušenj. Malo zato, ker sem že po naravi taka, da se rada naličim, a predvsem je to zato, da prekrijem svoj mozoljast obraz (hormoni!!!). Pudri bi načeloma MORALI imeti (in s tem mislim prav vse, med katerimi lahko izbiraš na prodajnih policah) UVA in UVB zaščito! Sedaj, ko je naše življenje postalo kar precej nevarno, dodajajo sredstva, ki ščitijo pred UV-žarki tudi v senčila, šminke, lipgloss-e…Torej pudri niso nikakršna izjema! Pred kratkim sem tudi sama mislila, da so najbrž to kakšni posebni pudri, a mi je prodajalka v Müller-ju zaupala, da je to primarna sestavina pudrov (sicer s tem mislim pudre srednjega cenovnega razreda, kot so od Nivee, Revlona, L’oreala…). Sama uporabljam Revlon-ov puder, ki je dobro prekriven, ne masti kože ima pa SPF 15. Če bi raje imela takega lahkotnega za vsakdanjo uporabo, ki ni extra prekriven, bolj lahke teksture in tekoč, bi ti jaz priporočila kakšen puder od Nivee (če nimaš mastne kože, v nasprotnem primeru ti bo poslabšal stanje). Imaš ogromno izbiro, malo povprašaj še prodajalko, takoj boš ugotovila, če ima kaj pojma o vsem skupaj, ali pa je tam zaposlena kar tako. Imam veliko izkušenj s prodajalkami, ki so mi rekle, da pudrov z UV-zaščito NI oz. jih oni nimajo!!! A to se je dogajalo v bolj, kot rečemo, “zakotnih” drogerijah, zato ne skrbi, da ti prodajalke v Müller-ju, DM-u ali Douglas-u ne bodo znale pravilno svetovati. Lahko pa posežeš tudi po veliko dražji, sicer povsem naravni kozmetiki, ki je tudi ne manjka pri nas. Tako pa predvsem najdeš v lekarni.
Vso srečo pri iskanju pudra, upam da sem ti vsaj majčkeno pomagala!
Forum je zaprt za komentiranje.