Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Ptuj -dobra restavracija

Ptuj -dobra restavracija

Pozdravljeni
Naslednji vikend gremo v Ptujske toplice za vikend in me zanima, kje se da v bližini kaj dobrega pojesti po ugodnih cenah?

LP
Malči

Restavracija Ribič na Ptuju je super, vem še za eno, a se v tem trenutku ne spomnim imena. Nisem iz Ptuja, zato ne vem najbolj…Ptujčanke, pomagajte

Kaj pa tam v smeri toplic, a se je reklo Pri strašilu (takoj, ko se zavije z glavne ceste na levo).
LP

Pizzerija Beli vitez- pred termami (specialne pizze, lasagne iz krušne peči, ribe ,….), nato, (sicer je v centru mesta) Amadeus- dobra hrana, malo dražja, gostilna pri Svenšku (kot je predhodnica napisala),- takoj ko se zavije proti toplicam (na levi, je pokrita terasa od spredaj. Ampak jaz bi vseeno zavila v pizzerijo Beli vitez (proti toplicam, na desni strani, tudi pokrita terasa).
Upam, da boste uživali.

A je Beli vitez nekdanji Marcelo. Imajo mogoče tudi nedeljska kosila?
LP

Pri Belem vitezu (ja to je nekdanji Marčelo) nimajo nedeljskih kosil. Jih imajo pa pri Svenšku, mislim, da jih tudi pri Amadeusu nimajo (nisem ziher). Je pa tu hrana kar dobra. Enako tudi pri Ribiču, vendar so pa tu kar taprave cene…
Lepo bivanje.
Doroty.

Ja, Beli vitez je nekdanji Marčelo. Nedeljskih kosil žal nimajo, je pa izbira poleg pizz kar zadovoljiva – ribe iz krušne peči (priporočam), pa lasanje, testenine,… imajo pa tudi solatni bar.

Strašila (oz. Gostilne pri Svenšku) najbolj ne priporočam, saj se je pri njih 20 let nazaj ustavil čas 🙂 Poleti, ko je odprta terasa, še nekako gre, zdaj pa je žalostno.

Nasproti Term je odprt nov hotel – imajo tudi kosila, kakšne pa so cene, pa ne vem. Vsekakor pa je cenejše kot v Ribiču (ki je najdražja gostilna na Ptuju).

Če se vam da zapeljati 10 km iz Ptuja – je v smeri proti Gruškovju gostilna Majolka – imajo kosila, okusna in obilna. V nedeljo, ko je cesta prazna, si tam prej kot 10 minut.

Še pripomba mojega moža, ki mi bere čez ramo: ko je prebral post od Doroty1, je rekel: “eehhhhhhhhhhh, Amadeus, ne priporočam” 🙂

He he Ptujčanka, okusi so očitno različni (tako je tudi prav) – meni pa ravno pri Majolki ni všeč – prevelika gužva in industrijsko / klasično (vsaj meni / nam).
No, se pa očitno vsaj glede Belega viteza in Ribiča strinjamo…
Pozdravčki, Doroty.

Mogoče smo imeli pri Amadeusu samo slab dan, ko smo zadnjič bili tam – imeli smo občutek, da smo dobili postano hrano (npr. štruklju so imeli že “robove”). Ne vem no, zdi se mi, da je Amadeus zadnje čase bolj prazen – in pri praznih gostilnah (kjer se hrana ne obrača) imam vedno slab občutek.

Pri Majolki vsaj vem, da se jim to ne more zgoditi, ker imajo tako frekvenco. So pa prostori pri njih tako razporejeni, da gužve niti tako ne občutiš. Kosilo je pa res klasika (gobova/goveja juha, dva menija, slaščica), a nam ustreza. Pizze pa so res dobre, to pa moraš priznat 🙂

A v Primusu si že jedla? Za novo leto je bilo menda zelo okusno.

Mogoče smo imeli pri Amadeusu samo slab dan, ko smo zadnjič bili tam – imeli smo občutek, da smo dobili postano hrano (npr. štruklju so imeli že “robove”). Ne vem no, zdi se mi, da je Amadeus zadnje čase bolj prazen – in pri praznih gostilnah (kjer se hrana ne obrača) imam vedno slab občutek.

Pri Majolki vsaj vem, da se jim to ne more zgoditi, ker imajo tako frekvenco. So pa prostori pri njih tako razporejeni, da gužve niti tako ne občutiš. Kosilo je pa res klasika (gobova/goveja juha, dva menija, slaščica), a nam ustreza. Pizze pa so res dobre, to pa moraš priznat 🙂

A v Primusu si že jedla? Za novo leto je bilo menda zelo okusno.[/quote]

Helo, v Primusu smo bili 1.1. – novoletni ples. To je bilo pravzaprav v Geminu. Bil je samopostrežni bife in jaz sem bila razočarana. Tako kot si ti omenila za Amadeus – sem vzela priloge (mesa ne jem), ki so bile cele trde ob robovih, solat je bilo samo enih par, ko pa sem želela po sladico sta pa bili na pladnjih samo še dve. Tako, da jaz sem bila kar razočarana, izgledalo je, kot da so nam dali, kar je ostalo od prejšnjega dne … moj občutek pač. Nisem bila ravno lačna, ampak sem pričakovala več. Je me pa navdušil prostor – sem bila prvič noter.
V Amadeusu pa smo bili nazdanje poleti, je bilo OK, jaz vedno jem štruklje, ker so mi fajni. Mogoče ste samo naleteli … je pa res, da ni nikoli gužve. Tako, da glede tega se strinjam s tabo – kot pa sem napisala, ker nimam rada mesa, nimam posledično rada klasičnih kosil – čeprav v nekaterih gostilnah iz prilog, ki jih imajo, naredijo prav lep krožnik.
Lep pozdrav, Doroty.

No, potem pa ni druge, kot da Malči pošljeva v Primus, da ugotovi, kakšna pa so tam nedeljska kosila 🙂

Malči, hotel Primus je tik ob Termah. Je čisto nov in če ne drugega, boste uživali v ambientu 🙂 Mogoče lahko kupite celo kombinirano karto – za kopanje in kosilu v Primusu (oboje je od Term Ptuj).

Pa poročaj, kako je bilo 🙂

Odvisno kaj želite.

Če iščete dobro nedeljsko klasiko za solidno ceno, potem bo Majolka kar dober naslov.

Ribič je drag, in mene zaradi razmerja kakovost-cena, ni prepričal. Tudi Kitajsko nasproti Ribiča odsvetujem. V Amadeusu mi je bilo nazadnje kar ok, je pa res velikokrat prazno, kar za hrano ni dobro, ker stoji. Tudi Beli vitez je ok, a nima kosil.

Je pa tudi v Termah restavracija Zali ali nekaj takega, ne vem pa, če kaj velja.

_______________________________ "Umazanija z rok se lahko umije, z duše pa nikdar." - N. S. Hruščov

Evo pa sem spet na začetku še vedno ne vem kam naj gremo? Na Ptuju poznam vse izpred dvanajstih let. Ribič je bil že takrat tako tako, cena zmeraj ni upravičila kvalitete.
Marcelo Oz. danes Beli vitez je imel takrat samo pizze, danes pravite, da ima več ponudbe in višje cene a je vsaj hrana OK?
Svenšek je bil že takrat tako tako. Amadeus pa kako naletiš…
Mogoče bi res kar sprobali tale novi hotel ali pa Belega viteza?

LP

Jaz ti vseeno priporočam Beli vitez. Je na “dohvat ruke”, cene zmerne in hrana zelo okusna. Kot je že ena napisala ribe iz krušne, pa lasagna iz krušne, lepinje, pa ni da ni…Pa še moji otroci vedno lizalke dobijo (ni kaj, ampak so vidno zadovoljni).

Mi smo iz Ptuja in smo parkart šli na kosilo v gostilno Ernest. Gostilna je prenovljena (zelo prijetno), postrežba na nivoju, gužve nikoli, kosila zeloo dobra, pa še cena je sprejemljiva. Zelo prijazni so tudi do otrok (naši deklici nikoli ne naročimo posebej, pa je zmeraj vse dobila svoje, še sladico – brez doplačila). Kako do gostilne? Če veš kje je blokovsko naselje in srednješolski center, potem ti ne bio težko najt.

Res ti priporočam, ker je Ptuj glede gostinske ponudbe bolj tak. Mi se vedno radi vračamo tja.

lp

Nevem koliko ste zahtevni, in kolk časa maste na voljo. Ribič, Kitajska ali pač vse gostilne, ki majo kosila (so vse isti šmorn). Drugače pa se zapeljete malo nakrog do sv. trojice ali Lenarta, ali pa v drugo smer proti Gorišnici v Botro kjer ti po naročilu izven jedilnega lista nredijo kaj fajnega kot puranje zitke s sezamom in orehi in podobne zadeve. Jaz sicer rečem najbližje je tanajtabulš. Laho več časa poležavaš.

Beli vitez je full dobra hrana – vsaka od pizz do testenin do žara…
Ribič je itak full dobra hrana, ja je pa pač drag, ima pa tudi tako lepo lokacijo ob dravi, če zunaj sediš sploh.. pa ni res, da ni kvaliteta, je kvaliteta.. ampak je pač malo dražji
Potem je tukaj še Pomaranča – ki ima tudi full dobro hrano, zelo raznoliko od lignjev do pizz do ostalih stvari..
Kitajska na Ptuju je dobra (sploh ni tako mastna kot kje drugje) pa še poceni..
Potem Primus pa ima tudi zelo dobro hrano, med tem ko Terme Ptuj pa nimajo tako dobro..

Gostišče pri roziki se ponaša z staro tradicijo in prečudovito teraso priporočam

Gostilna Pri Tonetu je imela včasih dobra vikend kosila. MOrda ne boste zgrešili.

Absolutno pa odsvetujem pri Amfora Grill gostilno- so se pokvarili v zadnjih 5-ih letih nenormalno.

Beli vitez oz. Marcelo ima novega lastnika leta 2016 so jo ponovno odprli.Jaz sem mislil , da gre v stečaj .In tudi lizik več ne dajajo hrana ni okusna . Pizzeria Beli vitez je beda.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close