Najdi forum

Splash Forum Arhiv Delovno pravo in zaposlitev Psihoterapija – po mobingu

Psihoterapija – po mobingu

Spoštovani,

na prejšnjem delovnem mestu sem bil pet let žrtev mobinga. Zdaj že dve leti in pol delam na drugem delovnem mestu, vendar pa me še vedno preganjajo občutki krivde in manjvrednosti, pa tudi občutki, da me ljudje zasramujejo in zasmehujejo, ki sem jih vse dobil v času, ko sem bil žrtev mobinga. Vljudno prosim za informacijo, kam bi lahko šel na psihoterapijo, koliko stane, katera metoda se uporablja (kognitivno vedenjska terapija ali katera druga) in koliko časa traja ter kako pogosto se jo obiskuje (1x tedensko, redkeje, pogosteje)?

Spoštovani!

Povsem razumljivo, večletno trpinčenje pomeni travmatični odnos, ki če ostane nepredelan, pusti trajnejše posledice, kjer je načeta osebnostna struktura in prav ste se odločili za iskanje pomoči. Že odločitev za to pomeni izjemno velik korak k osebnem opolnomočenju.

Praktično vsi sodobni psihoterapevtski pristopi, ki temeljijo na znanstvenem raziskovanju, so učinkoviti, odvisno je, kateri vam bolj ustreza oz. vam je blizu. Dejstvo je, da zgolj s svetovalnim pristopom ne moremo do globine, potrebno je bolj zahtevno poseči v odnos. Svojim klientom svetujem uvodni razgovor, nato se posameznik odloči in če je za, se določi načrt dela in časovnica srečanj.

Terapijo izvajam po modelu relacijske sistemsko-družinske terapije, bolj znana kot zakonska in družinska terapija (ZDT). Gre za nagrajen inovativni model globinskega preoblikovanja nefunkcionalnih vzorcev, ki simptome razrešuje na vseh treh ravneh odnosov (medosebni, notranjepsihični ter sistemski). Učinkovit terapevtski proces zahteva prostovoljno sodelovanje v njem, vztrajanje, predvsem pa sprejemanje odgovornosti zase in svojo situacijo. Prednost je v tem, da pri strokovnem delu izhajam tudi iz lastne izkušnje s trpinčenjem.

Postopek naročanja: pokličete, se naročite na uvodni razgovor, kjer se v 50´ kolikor srečanje traja pogovoriva o težavi in ciljih; seznanim vas z informativnim soglasjem o poteku terapije, ki ga je po kodeksu strokovnega združenja potrebno pred pričetkom procesa podpisati. Nato sledi le še zaupno, varno in vztrajno delo. Terapije potekajo v ciklih, tj. 12 srečanj, 1 x tedensko, isti dan ista ura, proces običajno traja toliko časa, dokler klient v posvetu s terapevtom ne začuti, da je napredoval toliko, da lahko samostojno skrbi za svojo duševno varnost v odnosih. Jasno pri tem je, da klient vstopa in izstopa iz procesa povsem prostovoljno. Strošek za individualno terapijo je 40,00 EUR/srečanje, storitev je samoplačniška.

V kolikor ste na območju osrednje Slovenije, vas lahko v Ljubljani naročim na Kotnikovi 5 (Ledina Center), uporabite lahko kontakt v podpisu.

Lep pozdrav,

- - Edin Duraković, STUDIO SIMBALEIN Center za kulturo in terapijo odnosov Ljubljanska c. 15, 1293 Šmarje-Sap t: 030 689 656 e: edin.durakovic@gmail.com

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close