Psiho testi
Veš, tile testi pa na splošno razgovori za službo so ena taka reč, kjer izid ni vedno samo od tebe odvisen. Zato se ne preveč bat. Naredi, kakor se ti zdi najbolj prav, mislim s tem odgovore na vprašanja, potem pa že bo kar bo. To je ena taka priložnost, gotovo bo prišla še kakšna, če jo boš potrebovala. Potrudi se, več od tega itak ne moreš, a ne.
Že dolgo je, kar sem bila na kakšnem takem testiranju in se ne spomnim več dobro, kakšna so bila vpršanja. Nekaj jih je bilo v smislu ‘Dokončajte ta stavek’. Bilo je napisanega pol stavka, jaz pa sem ga morala dokončati. Takih stavkov je bilo veliko, zato ni bilo časa premišljevati pri vsakem. Ni pa šlo tu za neko znanje, na primer en stavek je bil ‘Moj oče je…’. in zdaj ti to dokončaj, da bo ocenjevalcu všeč:) Na nekem drugem testiranju pa je bil test čisto takšen, kot smo ga opravljali se mi zdi da enkrat v sedmem razredu OŠ pa potem še enkrat na srednji šoli. To sicer ni bil toliko psihotest ampak bolj inteligenčni.
Lahko se ti zgodi tudi, da bo drugi del testa potekal v obliki pogovora. Na takem pogovoru se je enkrat znašla moja prijateljica. Sedela je sama na eni strani mize, na drugi strani pa eni štirje ‘veliki šefi’ iz podjetja, za katero je kandidirala. In so jo navzkrižno spraševali stvari v smislu ‘kaj je vaša največja slabost’ (pripravi si en tak odgovor za vsak primer), pa tudi kaj jo je prijelo, da se gre kot ženska prijavljat za to službo, ko itak bo imela kmal družino in ne bo sposobna opravljat dela. Skratka, namen tega je bil, da bi videli, kako se obnese v stresni situaciji. Seveda je tu treba predvsem ostati miren in se ne pustiti zmesti. Pa potem jo je nekdo začel celo nekaj nadirati. Tu se vidi, koliko pustiš, da drugi hodijo po tebi in če znaš postavit meje. Ona jim je povedala, da tako se pa ne misli pogovarjat in da ne bo delala v kolektivu,kjer so taki odnosi. To jim je pa zgleda bilo všeč.
Poskušaj ves čas imeti v mislih svoje kvalitete, ki jih gotovo ni malo. Zamisli se in si sama pri sebi pripravi seznam stvari, v katerih si dobra. Zavedaj se, da tako kot oni delajo tebi uslugo, če te vzamejo v službo, da tudi ti njim delaš uslugo, če greš k njim. Ker dobro delavko tudi oni težko najdejo. Morda ti ta hip ne deluje tako, a zavedaj se, da se pogovajrate enakopravni partnerji. Bodi do njih vljudna in spoštljiva, pričakuj pa tudi od njih enako.
Forum je zaprt za komentiranje.