Najdi forum

ps3 ali xbox

Zadnjič smo bili na obisku in otroci so se igrali pred televizijo. Očitno so imeli PS3 ali XBox in neko kamero na TV-ju, da so potem telovadili pred tv-jem. Igrali so nogomet, peli karaoke in igrali na neke inštrumente. Nisem vprašala, kaj to imajo. Šele zdaj se mi zdi zelo interesantno.
Bi mi mogoče lahko kakšna prijazna oseba prosim malo opisala in povedala, kaj to sploh je.
Sem pač laik.

Trenutno imaš tri izbire: PS3, XBox in Wii.
Vendar je pred vrati nova generacija konzol…

PS3
Sonijeva konzola je stara 6 let, poganja odlične igre (še danes) in ima blueray predvajalnik.
Ima zastonjsko igranje po internetu in se odlično obnese kot multimedijski predvajalnik, če ga povežemo na računalnik. Omogoča nakup vmesnikov MOVE (poguglaj PS3 MOVE) s katerimi lahko mahamo po zraku in simuliramo igranje golfa ali božanje navidezne žvauce. Prav tako obstajajo razni nastavki v obliki pušk kamor MOVEnamontiramo in streljamo po ekranu.

XBox
Microsoftova konzola je stara 7 let. Ima velik nabor iger (od resnih do priložnostnih). Grafika je ista kot na PS3 in prav tako se odlično obnese kot multimedijski predvajalnik. Vendar ima tudi nekaj slabosti. Igranje po internetu je plačljivo in Microsoft slovenijo še vedno obravnava kot zumba deželo. Tako da je treba simulirati, da si anglež ali kaj podobnega. Prav tako ne premore blueray predvajalnika saj ima navaden DVD. Ima pa KINECT (poguglaj XBOX KINECT). To je naprava, ki jo postaviš na televizijo in ima vgrajene kamere ki zaznavajo premikanje. Tako kot PS3 obstajajo plesne, pevske in podobne igre.

Wii
Nintendo konzola je stara in grafika ni na nivoju PS3 in XBOX. Vendar to nadomesti z ogromno izbiro otroških iger kot so Super Mario, Donkey Kong, Sonic in podobne. Ima tudi ogromno nedeljskih iger, kot so golf, balinanje, sabljanje ipd saj uporablja vmesnike ki zaznavajo gibanje.

Kaj kupiti? Odvisno kaj želite … sam posedujem PS3 (prevsem ga uporabljam kot multimedijski predvajalnik in za priložnostno igranje po internetu s svojim bratom). Definitivno bom pa kupil Wii (verjetno njegovega naslednika) saj Nintendo premore največ “otroških” igric za mojega “trenutno” dve leti starega sina.

no9 super in hvala za odlično razlago. za kogatero od teh pa je največ na programov na parisu?

Sem mal pogledala na bolhi pa ne vem, kaj naj se odločim, da bo najbolj kul. Med ceno konzole, igricami, mogoče iz partisa in učinkovitostjo. Kaj predlagaš?

Jaz imam trenutno PS3… Ce imas velike roke, je daljinec premali tako da se odloci za xbox raje. Tudi, ce hoces igrati prek interneta, se ne mores pogovarjati s prijatelji, ampak na xboxu lahko. Na xboxu imas kinect ki nerabis daljinca, ker ti zazna celo telo! Ampak pri PS MOVE moras drzati daljinec v roki ki sveti lucka >Lucka sveti zaradi tega da zazna roke>. Jaz hocem imeti Xbox360 slim, ampak moras placevati letno ali mesecno. JAZ bi se odlocil za ps3 ce noces placevati…

Upam da sem pomagal.

Lep pozdrav

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close