prvomajski izlet
Tehtamo med izletom v Beograd ali v Sarajevo (2-3 dni). Iz izkušenj povejte: vožnja (kje je bolje vozit,boljše,lepše ceste), pasoš (je dovolj-ali viza?), denar (menjava, kje, bankomati, plačilo v hotelih), cene hotelov (nekaj povprečnega 1-2 spanji). Na netu smo našli precej stvari, zanimajo nas še vaše izkušnje.
Hvala za pomoč.
Pot oz. cesta je zagotovo lepša do Beograda, do Sarajeva ubereš kar precej ovinkov. Jaz sem bila na obeh destinacijah v zadnjih treh letih in moram reči, da ima vsaka svoj šarm.
Beograd je, vsaj center no, bolj urejen tudi cene hotelov so malce višje, medtem ko v Sarajevu res lahko spiš v katerem od hostlov v okolici Baščaršije za 10-15 evrov po glavi. Odvisno koliko ste zahtevni. Meni v Sarajevu žal še vedno preveč diši po vojni, veliko je še ostankov, lukenj po hišah..Ima pa mesto svoj šarm. V obeh lahko normalno plačuješ s karticami (čeprav raje prej vprašaj, vsi gostinci imajo raje keš), tudi bankomati so načelno povsod. Cene pa niso več tako zelo ugodne, kot pred leti, vsaj po gostilnah so kar precej dvignili, a je še vedno ceneje kot pri nas. Cene v oblačilnih trgovinah so se pa meni zdele divje – v takih ranga recimo naše Modiane. Glede na njihove plače in prihodke, ne vem kako sploh kaj prodajo.
Do Beograda imate lepšo in hitrejšo cesto in mesto je seveda večje ,posledično tudi več za videt.Odločite se pa sami kaj želite videt in doživet.Do tja pridete v dobrih 6 urah ,če ni na mejah gneče.
Do Sarajeva je daljša pot in seveda ovinkasta cesta.Je tudi lepo in pravo doživetje obiskat baščaršijo ,ampak to imaste vse ogledano v enem dnevu s centrom v red.
Oglejte si še tist tunel ,ki je med vojno služil za “tihotapljenje”hrane,zdravil in seveda orožja.
Groza res ,kaj so tam ljudje prestali.
Povsod pa imajo dober roštilj !!:)
Pa srečno.
(viz ni,cestnine so ,najemite kak app ,da si lahko tudi sami kaj pripravite )
Forum je zaprt za komentiranje.