prvomajske
Kot vsako leto : delam !
refren , ki ga že nekaj let ponavljam !
ko boste čez 1 majske dopustovani in mogoče tudi iskali proste sobe , ki jih ne bo nikjer / bojo pa proste sobe v hotelih / pomislite na nas , turistične delavce !
za 1 maj se dela zato , ker pozimi mesece ni kšefta !
ali kot birekel murphy :
Logika mase !
Vodiča ni , ker imajo vodenje z slušalkami. vendar te časovno omejijo. Očitno spadaš med tiste turiste , ki svet dojemajo čustveno , in ne vizuelno in slušno. če si bila še v družbi z fantom , ki ga je zanimalo predvsem kaj drugega , je rezultat jasen. Popolnoma si prezrla , da so ti prodali meglo. 1 uro snell turizma , kar je manj kot se ljudje ljubijo , kadar se.
je bila sestra ta m , če bi hotel bi v nekaj minutal dobil njihovo spletno stran. pa mi ni do tega. nasedla si temu , kar nasede večina turistov : Hitenje !
da potem leta in leta doma živijo od spominov. gradovi , kjer te odpravijo v eni uri , so pri popotnikih nepriljubljeni. kakšne posebne romantike razen pogled na oba gradova med stotinami turističnih avtobusov ne vidim. podobno kot v predjamskem gradu , kjer sem si vsez vsaj 2 uri časa. tam si lahko cel dan. med tem časom se je menjalo kar nekaj skupin.
to je to. instant turizem. je vredno zato potovati?
pojdi nd predavanj motivatorke nataše rijavec in vse ti bo jasno. ne potujemo zato , da hitimo in smo ovce , temveč zato da si en grad ogledujemo pol dneva , nato gremo v hotel kjer smo nastanjeni na kosilo , in cel popodne termaliramo. in zvečer gremo na tombolo ali v cazino. to je zame popotništvo.
ne pa tekanje in nasedanje dnevnemu turizmu.
hvala lepa za bavarske gradove. masovni turizem mi je služba. privatno pa grem tja kjer je mir.
v glavnem v naravo, gozdove , manjše kraje , kjer lahko zjutraj opazuješ hotelske mačke in ptiče. slišiš ptičje petje in odkriješ najlepši pogled ki ga nudi evropa. to je topolšica , kjer je nasmeh najlepša melodija srca. odkar hodim tja , sem samo enkrat zbolel. pa ne hodim samo tja , januarja sem imel 25 urni gorski marton v 5 dneh , lani novembra prleško – prekmursko – medimurski termalni odklop , letos marca drugačen kranj in tamar. pa še kakšni piščanci bi se našli.
z tem zaključujem to polemiko
Lordy všeč mi je bilo – in to je važno.
Če nekam grem, mi je važno da ni je všeč in se dobro počutim.
Ravno tako kot mi je všeč pohajkovanje po Pohorju ali Pokljuki in tudi Štanjel mi je všeč, pa Braniški grad tudi.
Obožujem Rakov Škocjan – si bil. Ti priporočam.
Pa Snežniški gozdovi. IN da ne pozabim turistično popolnoma neznane Trnovske planote ali Baške grape.
Obožujem pa gradove in muzeje.
Mojemu zlatemu možu in otrokom bom pa letos privoščila masovni turizem v Turčiji. ( da se jim malo žulji zacelijo )
A spet težiš? Ti si tak car, ko potuješ sam in nisi ovca. Res ni dovoljeno ljudem potovati tako kot si sami želijo in jim moraš pamet solit? Praviš, da delaš v turizmu? Če se v živo tako podcenjevalno obnašaš do strank kot se tu do sogovornikov, potem se čudim da sploh še lahko živiš od tega.
Zadnja sprememba (03-04-05 19:08)
pri nas pravimo počasi po krasi, in če po štanjelu ne bi hitela kot večina turistov / vito ni sva se več kot eno uro pogovarjala / bi ugotovila da je wc v gradu. je pa možno tudi v naravi ker turisti tako in tako ne grejo več kot do frerarijevega vrta , nekaj 10 metrov naprej pa je divjina.
grem večkrat proti dolini branice , pa misliš da koga srečam ? redko , nikoli pa turistov .oziroma skoraj nikoli.
kraško hišo vidim kadar grem službeno mimo , vrh štanjela pa samo v družbi fotoaparata.
kovačeva kobila je vedno bosa – ne boste verjeli prava invazija tujcev !
Forum je zaprt za komentiranje.