Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Prvo večje potovanje izven Evrope

Prvo večje potovanje izven Evrope

Letos, v drugi polovici avgusta se s fantom prvič odpravljava na daljše potovanje izven Evrope. Dosti sva razmišljala o tem, kam na najino prvo večje potovanje in sva oba nekako najbolj za “roadtrip” po Kaliforniji in jugozahodu ZDA (Arizona, Utah,Nevada…)…
Ker me sicer zanimajo še druge opcije, sem se odločila da o tem povprašam še tukaj…
kakšno je vaše mnenje o prvem večjem potovanju, ter predvsem kam je najboljše potovati za začetek glede na to,da s tem še nimam veliko izkušenj (potovala sva do sedaj le po Evropi)?
Časa bi imela približno en mesec, denarja pa približno vsak po 3000 EUR.
Zanima naju predvsem “neokrnjena” narava…

Glede road tripa pa me zanimajo tudi vaše izkušnje…namen sva si imela izposoditi avto (renta-a-car), in v mesecu dni narediti nekakšno krožno potovanje (Phoenix-Sedona-Grand canyon-Monument Valley, Bryce Canyon-Las Vegas, Yosimete N.P.-South Lake Tahoe-San Francisco-Big Sur in znamenita vožnja po Highway 1 do Los Angelesa- San Diego), seveda z daljšimi vmesnimi postanki v narodnih parkih. Predvsem bi veliko kampirala, kdaj spala tudi v motelu ali pa hotelu. Zanima me če je kdo že dal skozi to pot in predvsem njegovi nasveti ter izkušnje….
Poleg te poti pa oklevam še med enomesečnim potepanjem po Kubi in Jamajki, ali Tajski ali pa Avstraliji. Upam na čim več nasvetov:)
Lep dan

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close