PRVIČ…
Pozdravljeni,
V juniju potujem v Avstralijo.
Ker prvič potujem tako daleč in prvič z letalom
(no 1x pred mnogimi leti sem že, vendar to ne šteje več.(Takrat so avijoni leteli še na parni pogon lol)),
bi vas prosila, glede na vaše izkušnje, če mi lahko pomagate z odgovori na moja vprašanja.
Kako najceneje kupiti letalsko karto? Kako iskati?
Kako jo plačati? Kje prevzeti?
Kaj pomeni čekiranje?
Koliko prej je treba biti na letališčih?
Kako se ravnati takrat, ko zamenjaš letalo?
Kaj je s prtljago v tem primeru?
….?
….?
Prosim povejte mi čim več. Vsega kar se spomnite, bom zelo vesela in mi bo v veliko pomoč.
Aha, pa še to bo morda koristen podatek. Za zdaj potrebujem samo enosmerno karto, ker bom nekaj časa ostala…
Lep dan vsem in hvala v naprej,
Sla
Pred nekaj meseci sem potovala v Detroit. Letalsko karto sem kupila pri STA ljubljana, njihove karte mislim da so kar ugodne, ampak imajo omejitve glede na starost potnika, ker so pač študentska agencija. Slišala sem, da je do poceni karte možno priti tudi v manjši agenciji Popair na slovenski 1 v LJ. Jaz sem karto plačala v agenciji in prevzela tako imenovano elektronsko karto. To je v bistvu list papirja na katerem so podatki o tvojem letu, številka rezevracije in tvoje ime. Dejansko karto prevzameš šele na letališču. Tam se počekiraš- kar pomeni, da oddaš prtljago in dobiš karto. Jaz sem se na Dunaju počekirala za obe letali, kar pomeni da sem dobila dve karti in prtljage mi v londonu ni bilo treba prevzeti in še enkrat čekirati. Ko boš kupila karto, ti bodo tudi povedali, koliko časa prej moraš biti na letališču. Vedno je bolje, da si tam pol ure prej, kot ti rečejo, kot pa pol ure kasneje. Še ena prednost elektronske karte je ta, da lahko do vseh informacij o letališču, letu, itd. prideš preko interneta.
Mene oseno je bilo strah menjave letal ampak brez potrebe. Letališča so odlično označena, praktično se je nemogoče izgubiti. Povsod pa se najde kakšnega uslužbenca, ki te bo napotil v pravo smer, tako da strah je odveč. Potrebno je le slediti oznakam.
Mislim, da sem odgovorila na vsa vprašanja, če te še kaj zanima pa pošlji mejl. 😉
lp vsem
Forum je zaprt za komentiranje.