Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Prvič z letalom iz Gradca

Prvič z letalom iz Gradca

Berem in berem, pa se mi že vse mal keglja…

Namreč, prvič v življenju bomo leteli z letalom na Mauritius iz Gradca, v Frankfurtu prestopimo. Ker nimam nobenih izkušenj s potovanjem z letalom vas sprašujem:
– ali v kovčke, torej prtljago, ki jo bomo dali v “prtljažnik” aviona, lahko dam vse, kar želim (tudi npr. razkužilo, ličila, kreme, …);
– v ročni prtljagi imam torej lahko 500 ml po 100 ml stekleničk (med katere spada tudi npr. vazelin, krema za obraz, …);
– hrano sem zasledila, da lahko nesemo s seboj – npr. kakšne sendviče, piškotke,… kako pa je s pijačo, ali jo dobimo dovolj med poletom?;
– ali so kakšne posebnosti, na kaj moram še biti pozorna,…

Vsak nasvet mi bo prišel prav.
Hvala!

– ali v kovčke, torej prtljago, ki jo bomo dali v “prtljažnik” aviona, lahko dam vse, kar želim (tudi npr. razkužilo, ličila, kreme, …); DA
– v ročni prtljagi imam torej lahko 500 ml po 100 ml stekleničk (med katere spada tudi npr. vazelin, krema za obraz, …); DA

– hrano sem zasledila, da lahko nesemo s seboj – npr. kakšne sendviče, piškotke,… kako pa je s pijačo, ali jo dobimo dovolj med poletom?;
ODVISNO OD L. DRUŽBE. Navadno je samo en obrok in pijača vključena v ceno. Lahko pa na letališču po pregledu kupita v duty-free shopih kakšno plastenko. Vse kar se tam kupi, lahko vzameš zraven na letalo. Edina omejitev je kilaža ročne prtljage.

– ali so kakšne posebnosti, na kaj moram še biti pozorna,…
Tekočine v zip prozorne vrečke in jih dat iz ročne prtljage na pregledu. Da ne bosta brez vazelina na medenih tednih 🙂
Vse vredne stvari vzet zraven na letalo, da ne bo pokvarjenih počitnic v primeru, da ostala prtljaga ne prispe skupaj z vama. Navsezadnje 55*40*20 ni tako malo.

hahaha, Rok, ne greva sama, gremo kar skupaj z najinima hčerkicama, jeee!

55*40*20 – a sem že zaspana, al ne razumem???

Drugače pa – hvala za info.

lp

to je velikost kovčka, ki ga lahko vzameš na letalo kot ročno prtljago pri večini prevoznikov. Vseeno pa še preveri pogoje na spletni strani prevoznika.

lp

Aha, hvala!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close