Prvič z letalom iz Gradca
Berem in berem, pa se mi že vse mal keglja…
Namreč, prvič v življenju bomo leteli z letalom na Mauritius iz Gradca, v Frankfurtu prestopimo. Ker nimam nobenih izkušenj s potovanjem z letalom vas sprašujem:
– ali v kovčke, torej prtljago, ki jo bomo dali v “prtljažnik” aviona, lahko dam vse, kar želim (tudi npr. razkužilo, ličila, kreme, …);
– v ročni prtljagi imam torej lahko 500 ml po 100 ml stekleničk (med katere spada tudi npr. vazelin, krema za obraz, …);
– hrano sem zasledila, da lahko nesemo s seboj – npr. kakšne sendviče, piškotke,… kako pa je s pijačo, ali jo dobimo dovolj med poletom?;
– ali so kakšne posebnosti, na kaj moram še biti pozorna,…
Vsak nasvet mi bo prišel prav.
Hvala!
– ali v kovčke, torej prtljago, ki jo bomo dali v “prtljažnik” aviona, lahko dam vse, kar želim (tudi npr. razkužilo, ličila, kreme, …); DA
– v ročni prtljagi imam torej lahko 500 ml po 100 ml stekleničk (med katere spada tudi npr. vazelin, krema za obraz, …); DA
– hrano sem zasledila, da lahko nesemo s seboj – npr. kakšne sendviče, piškotke,… kako pa je s pijačo, ali jo dobimo dovolj med poletom?;
ODVISNO OD L. DRUŽBE. Navadno je samo en obrok in pijača vključena v ceno. Lahko pa na letališču po pregledu kupita v duty-free shopih kakšno plastenko. Vse kar se tam kupi, lahko vzameš zraven na letalo. Edina omejitev je kilaža ročne prtljage.
– ali so kakšne posebnosti, na kaj moram še biti pozorna,…
Tekočine v zip prozorne vrečke in jih dat iz ročne prtljage na pregledu. Da ne bosta brez vazelina na medenih tednih 🙂
Vse vredne stvari vzet zraven na letalo, da ne bo pokvarjenih počitnic v primeru, da ostala prtljaga ne prispe skupaj z vama. Navsezadnje 55*40*20 ni tako malo.
Forum je zaprt za komentiranje.