Prvič sama na dopust
Naslednji teden grem prvič v življenju sama na dopust (Rodos) in priznam da me je malo strah in se počutim neprijetno. Do zdaj sem hodila vedno s partnerjem ali pa s kakšno kolegico. Kot sveže samska pa sem se odločila, da grem letos sama. Grem preko agencije, hotel. Skrbi me, da bom edina sama in me bodo vsi gledali čudno pri obrokih. Tudi zvečer bi rada posedela ob kakšnem kozarčku ali dveh ampak ne vem kako se bom počutila, če bom edina sedela sama. Ste že potovali sami in kako vam je bilo prvič? Drugače sem dokaj samostojna, ni mi problem iti sama na kosilo, na kavo, v kino, rada sem tudi obrozena z ljudmi (samotne plaže zato ne pridejo v postev).
Anonimno 3391, 01.08.2025 ob 22:18
Naslednji teden grem prvič v življenju sama na dopust (Rodos) in priznam da me je malo strah in se počutim neprijetno. Do zdaj sem hodila vedno s partnerjem ali pa s kakšno kolegico. Kot sveže samska pa sem se odločila, da grem letos sama. Grem preko agencije, hotel. Skrbi me, da bom edina sama in me bodo vsi gledali čudno pri obrokih. Tudi zvečer bi rada posedela ob kakšnem kozarčku ali dveh ampak ne vem kako se bom počutila, če bom edina sedela sama. Ste že potovali sami in kako vam je bilo prvič? Drugače sem dokaj samostojna, ni mi problem iti sama na kosilo, na kavo, v kino, rada sem tudi obrozena z ljudmi (samotne plaže zato ne pridejo v postev).
Meni ni problem da sem sama v restavraciji..mene bi bilo strah ponoči sama hoditi okoli plus strah bi me bilo sama ponoči v hotelu..nikoli ne veš kaka mafija tam dela in s kom vse so povezani.
Hehe
Zakaj se nisi odločila kot sama malo bližje…istra..npr..al pa celo slo obala..
Sama v grčijo..jaz ne bi
Kot prvo, če te kdo čudno gleda in se ukvarja s tabo, misliš da to kaj o tebi pove? Človek je z družbo, pa se z nekim popolnim tujcem ukvarja na dopustu. Malo patetično se ti ne zdi? Zelo verjetno je tak človek bolj sam kot ti, čeprav ima fizično nekoga zraven.
Kot drugo, upam da nisi nekega družinskega ali pa romantičnega hotela izbrala. Vedno moraš gledat da so ocenjeni z 9+ za samske popotnike. V takih ni šans da bi bila edina sama tam.
Kot tretje, v grčiji je praktično nemogoče da boš sama :). Vsi kelnarji, kuharji, receptorji, maserji, vsi ki delajo v resortu in so moškega spola….se bodo okoli tebe vrteli 🙂 Zelo verjetno boš pa spoznala kakšno skupinico ali par punc ipd. in se boste fajn imeli.
Jaz sem svoje čase veliko sama prepotovala in po pravici povedano imam krasne spomine s teh dopustov. Ljudje ki niso zmožni biti sami s sabo nekje in uživat se mi po pravici povedano smilijo. Da konstantno rabiš bergljo, da se ne počutiš slabo o sebi….meni je to žalostno.
Za tisto zgoraj ki misli da v grčiji po hotelih mafijci ženske lovijo in jih po plažah naskakujejo….v istri je pa varno….ženska spravi se k sebi 🙂
Rabijo odklop!!, 01.08.2025 ob 22:27
Meni ni problem da sem sama v restavraciji..mene bi bilo strah ponoči sama hoditi okoli plus strah bi me bilo sama ponoči v hotelu..nikoli ne veš kaka mafija tam dela in s kom vse so povezani.
Hehe
Zakaj se nisi odločila kot sama malo bližje…istra..npr..al pa celo slo obala..
Sama v grčijo..jaz ne bi
Joj ne pretiravaj, a preveč ameriških filmov gledaš? Kaj pa se ji lahko zgodi v hotelu? To so večinoma manjši, družinsko vodeni hoteli. Tudi ponoči lahko komot sama okrog hodi. Grški otoki so zelo varni.
Avtorica, jaz grem dostikrat kam sama, ker si tako želim. Se mi ne da več nikomur prilagajat. In mi je prav super. Moj partner recimo sovraži hotele in ležanje na plaži, jaz pa imam to rada in grem za par dni sama v kak hotel in samo ležat na plažo. Ne da se mi stalno nekaj okrog laufat in športat. In mi prav lepo dol visi, kaj si kdo misli, ko sedim sama na hotelski večerji. Tako probaj tudi ti. Važno, da je tebi fajn.
Poleg tega pa, ko si sam spoznaš ogromno ljudi, ker kar padeš v neke pogovore, v katere mogoče ne bi, če bi bula v družbi.
Kar pogumno in ne oziraj se na nikogar!
Jaz grem vsako leto sama nekam vsaj za par dni. Nekam sama s knjigo. Tudi če sem sama na plaži cel dan pod senčnikom. Sama jem, sama spijem deci ali tri. Kaj si kdo misli mi je vseeno. Potrebujem odklop od kuharije, pospravljanja, šolskih nalog, vožnje sem in tja, tečnega kolektiva v službi, nalog v službi, ki jim komaj še sledim. Pritiski iz vseh strani in teh par dni v letu je moje polnjenje baterij.
Jaz sem bila tudi vedno z nekom na dopustu. Pa enkrat vidim eno žensko srednjih let, sama sedi za mizo v hotelu, dali so ji edino mizo z enim stolom zato je bilo jasno, da je sama. Takrat sem si prav zaželela potovati sama. Mmmm sama v sobi, delam kar hočem, grem kamor hočem, kadar hočem, postelja samo moja, noben ne smrči zraven… Kaj si pa drugi mislijo me pa sploh ne briga, jaz uživam. Povečini pa tudi drugi uživajo, verjemi, in sploh ne opazijo, da si sama. Mogoče edino kakšni domačini, ki se dolgočasijo, to pa itak ni pomembno.
Edino kar te mora “skrbeti” je to da te tak način dopustovanja hitro zasvoji. Sama že par let potujem in hodim na dopuste sama in si več niti slučajno ne morem zamisliti, da imam nekoga zraven. Družba se pa vedno najde. Glede na to, da greš v hotel in preko agencije bo verjetno tudi dosti Slovencev in je kar navada, da se zbirajo skupaj ob pijači. Jaz sem vedno naletela na kakšno skupino veseljakov, z nekaterimi sem se zdaj v stiku. Tudi to je prednost če greš sam. Nihče ne pričakuje, da boš ves čas zraven njega, lahko spoznavaš nove ljudi, sklepaš nova poznanstva in prijateljstva. Največja prednost pa je zame v tem, da si sama izberem destinacijo, namestitev in ostalo. Res je, da je dražje če si sam v sobi, ampak je vredno vsakega centa.
Anonimno 3391
ti si sam sebi lep dokaz, da ženke iščete zavetje mesta in samic. moški smo za samoto. ženske rabite moške ne moški vas. za žensko je čast če jo kterkoli moški zasnubi sploh. da ji sploh da prstan. saj sama vidiš, da si totalna tuntika. kje pa je sedja novi, tvoj jebaček. pa vzami jebača zraven. mislim. hahahaa
tvoj bivši si lahko poliže fseh 20 prstov od sreče da se te je rešil. hvala bogu.
ti si tak kot slab, problematičen avto. kupiš neko ford fiesto, je kolkrtolko nova pa si plačeval z servise pa fs skup, pa nekak se sprijazniš na to kanto ugabno. pa mogoeč se občasno zapelje kelko telko ok. ampak pod črto je kanta, drek neuporabno. in pol končno prideš do neki gnara, prodaš to svinjarjijo pa kupiš bmw320d. pa si srečen. pasi pomisliš občasno, kak oej fiestica, pa saj je bilo še nekako. pol pa se spomniš na fse probleme, stroške, zpravljen čas. ugabn izgled malo, debeo, počasno, drek pač. in si rečeš, hvala bogu da sem se rešil tega krša. falen bogi. pa nikoli več iste napake. nikada več. rajen ič, kot tako prasico svijo doma prenašat.
Anonimno 3469, 02.08.2025 ob 13:18
Anonimno 3391
ti si sam sebi lep dokaz, da ženke iščete zavetje mesta in samic. moški smo za samoto. ženske rabite moške ne moški vas. za žensko je čast če jo kterkoli moški zasnubi sploh. da ji sploh da prstan. saj sama vidiš, da si totalna tuntika. kje pa je sedja novi, tvoj jebaček. pa vzami jebača zraven. mislim. hahahaa
tvoj bivši si lahko poliže fseh 20 prstov od sreče da se te je rešil. hvala bogu.
ti si tak kot slab, problematičen avto. kupiš neko ford fiesto, je kolkrtolko nova pa si plačeval z servise pa fs skup, pa nekak se sprijazniš na to kanto ugabno. pa mogoeč se občasno zapelje kelko telko ok. ampak pod črto je kanta, drek neuporabno. in pol končno prideš do neki gnara, prodaš to svinjarjijo pa kupiš bmw320d. pa si srečen. pasi pomisliš občasno, kak oej fiestica, pa saj je bilo še nekako. pol pa se spomniš na fse probleme, stroške, zpravljen čas. ugabn izgled malo, debeo, počasno, drek pač. in si rečeš, hvala bogu da sem se rešil tega krša. falen bogi. pa nikoli več iste napake. nikada več. rajen ič, kot tako prasico svijo doma prenašat.
Avtorica- ja raj doma v sloveniji ostani. Varno. Imamo norce na prostosti, še internet jim plačujemo 🙂
Forum je zaprt za komentiranje.