prvič bom podpisala pogodbo o zap. – na kaj moram biti pozorna?
V ponedeljek bom prvič v življenju podpisala pogodbo o zaposlitvi. Seveda sem vesela in vse, me pa zanima, na kaj moram biti pozorna. Rada bi slišala kakšne izkušnje. Npr. da ste podpisali, čez nekaj časa pa uvideli, da nekaj ni bilo v redu s pogodbo, ali kaj takega…
A v pogodbi tudi piše, koliko dopusta mi pripada?
Hvala vsem.
Pozorna moraš biti na lokacijo dela, o tem kakšna je pogodba za določen/nedoločen čas, na akte, na katere se sklicuje (predvsem na osnovi katere kolektivne pogodbe je narejena – zato da preveriš po kolektivni pogodbi kaj ti pripada); o dopustu pa ponavadi piši da je v skladu z kolektivno in dobiš odločbo.
LP
Pogodbe ti ni potrebno podpisati na licu mesta, saj moraš predlog pogodbe o zaposlitvi dobiti najmanj tri dni pred njeno sklenitvijo, da jo lahko v miru preštudiraš in preveriš, ali je vse tako, kot bi moralo biti. Sicer pa pazi predvsem tudi na to, ali so ti v pogodbi vpisali plačo, za katero ste se zmenili, da jo boš imela – najbolje na uro in še celoten znesek za 176 ur bruto na mesec. ( če je bila npr. zahtevana za delovno mesto VII. stopnja izobrazbe, moraš biti uvrščena v VII. tarifni razred.
Forum je zaprt za komentiranje.